Επεισοδιακή πρόκριση των Νέων

Επεισοδιακή πρόκριση των Νέων

2' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, η Εθνική Νέων επικράτησε της Σλοβενίας στο Ηράκλειο με 84-67 και πήρε την πρόκριση για τους «8» του Ευρωμπάσκετ.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αλλά παρά το άγχος τους κρατούσαν σε όλη τη διάρκεια του αγώνα τα ηνία της αναμέτρησης. Οι Σλοβένοι είχαν να αντιπαραθέσουν έναν εξαιρετικό παίκτη, τον βραχύσωμο Μάτιτς Ρέμπετς, ο οποίος σταμάτησε στους 33 πόντους! Ωστόσο, 40΄΄ πριν από τη λήξη του αγώνα με το σκορ στο 77-67, ο 19χρονος γκαρντ χάλασε την εξαιρετική του εικόνα, αφού ύστερα από μία ακούσια αγκωνιά που δέχθηκε μετά μια διεκδίκηση της μπάλας, ξέσπασε κατά πάντων. Τα έβαλε με τους Ελληνες διεθνείς και με τους φιλάθλους, χτυπώντας με μανία ό,τι έβρισκε μπροστά του. Το χειρότερο είναι πως βρήκε συμπαραστάτες από το τεχνικό επιτελείο των Σλοβένων, οι οποίοι αντί να συνετίσουν το σπουδαίο αυτό ταλέντο, έριχναν λάδι στη φωτιά. Ευτυχώς, βρέθηκαν και κάποιοι ψυχραιμότεροι, οι οποίοι δεν άφησαν την κατάσταση να ξεφύγει περισσότερο.

Η Εθνική ευτύχησε να έχει πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων: τον Λιάπη με 22, τους Αγραβάνη και Διαμαντάκο με 16, τον Μποχωρίδη με 13 και τον Χριστοδούλου με 10.

Στο μεταγραφικό προσκήνιο ο Παναθηναϊκός δεν εγκαταλείπει την περίπτωση του Νικ Καλάθη, παρά την επιθυμία των Μέμφις Γκρίζλις να τον κρατήσουν στο δυναμικό τους. Σύμφωνα με δηλώσεις του εν Ελλάδι εκπροσώπου του παίκτη, Παναγιώτη Καπάζογλου, ο Καλάθης έχει ζητήσει να φύγει από το Μέμφις και αν συμβεί αυτό, τότε προτεραιότητά του είναι ο Παναθηναϊκός. «Ο Καλάθης είχε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη του Μέμφις και του ζήτησε ρητά και κατηγορηματικά να γυρίσει στην Ευρώπη. Ο Παναθηναϊκός έχει προτεραιότητα γιατί εξέτασε ζεστά το θέμα, αλλά και λόγω του παρελθόντος», τόνισε ο κ. Καπάζογλου στον ραδιοφωνικό σταθμό sentra.

Mέχρι να τελεσιδικήσει η περίπτωση του Καλάθη, ο Παναθηναϊκός δεν μένει ανενεργός στο μεταγραφικό παζάρι. Μετά την απόκτηση των Παπαγιάννη και Λούντζη, που λογίζονται ως κινήσεις με φόντο το μέλλον, οι νταμπλούχοι Ελλάδος ανακοίνωσαν την απόκτηση του Εϊ Τζέι Σλότερ για τα επόμενα δύο χρόνια. Πέρυσι αγωνιζόμενος στη γαλλική Σαλόν ο 27χρονος Αμερικανός γκαρντ είχε 17,7 πόντους και 4,5 ασίστ σε 33,7 λεπτά συμμετοχής, ενώ στο Γιούρο Καπ είχε 17,1 πόντους και 4,6 ασίστ σε 31,16 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο ανά παιχνίδι. Παράλληλα, «πράσινα» βλέμματα υπάρχουν συνεχώς πάνω και στον Λευτέρη Μποχωρίδη του Αρη, ο οποίος πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Εθνική Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης.

• Προπονητής του ΠΑΟΚ έως και το 2019 θα είναι ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη συμφωνία του με τη διοίκηση της ΚΑΕ για υπογραφή νέου πενταετούς συμβολαίου! Μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση της ΚΑΕ ανέφερε: «Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σούλης Μαρκόπουλος θα συνεχίσουν την κοινή και απόλυτα επιτυχημένη πορεία τους, επεκτείνοντας για ακόμη πέντε χρόνια τη συνεργασία τους μέχρι και την αγωνιστική περίοδο 2018-2019».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή