Με Καλάθη η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Με Καλάθη η Εθνική στο Παγκόσμιο Κύπελλο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη θέση του «οδηγού» της Εθνικής ομάδας για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, θα βρεθεί οριστικά ο Νικ Καλάθης που απέφυγε βαριά τιμωρία από τη FIBA για τη χρήση απαγορευμένης ουσίας στο ΝΒΑ και τίθεται στη διάθεση του Φώτη Κατσικάρη στη σημερινή έναρξη της προετοιμασίας. Ο ομογενής πλέι μέικερ τιμωρήθηκε με τετράμηνο αποκλεισμό από την παγκόσμια ομοσπονδία, ύστερα από την απολογία του και η ποινή του θα ολοκληρωθεί στις 18 Αυγούστου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αγωνισθεί στα εφτά από τα οκτώ φιλικά προετοιμασίας (θα παίξει στο τελευταίο με την Τουρκία στην Κωνσταντινούπολη στις 20/8), αλλά θα είναι παρών στην έναρξη του Μουντομπάσκετ (31/8). Η είδηση για τον Καλάθη προκάλεσε ευφορία στην Εθνική ομάδα που είχε μετριασθεί ιδιαίτερα, χθες το πρωί, από την κόντρα που άρχισε ο Ολυμπιακός με την ΕΟΚ για την ασφάλιση των παικτών.

Οι 16 διεθνείς που έχουν κληθεί (ο Γλυνιαδάκης κλήθηκε για να αντικαταστήσει τον Κουφό που αρνήθηκε να συμμετάσχει) θα είναι παρόντες στο πρωινό προσκλητήριο, αλλά είναι αμφίβολο αν οι Πρίντεζης, Σλούκας και Μάντζαρης θα επιβιβαστούν στο λεωφορείο για το Καρπενήσι, παρά τη δεδομένη θέλησή τους. Εκπρόσωποι του Ολυμπιακού θέλουν να εξετάσουν τα ασφαλιστήρια αποζημίωσης σε περίπτωση τραυματισμού των διεθνών για να δοθεί, εμμέσως, άδεια συμμετοχής στην Εθνική ομάδα. Οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες, καθώς στην περίπτωση της Εθνικής Νέων, η «ερυθρόλευκη» έγκριση δόθηκε, ύστερα από τρεις εβδομάδες. Τα ασφαλιστήρια στην Εθνική Ανδρών, είναι ίδια. Είναι πολύ πιθανό να υπάρξει συντομότερη συνεννόηση του Ολυμπιακού με την ΕΟΚ, χωρίς να δημιουργηθεί νέο «σίριαλ».

• Η έκτη θέση της Εθνικής Νέων στο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης δεν αποτελεί επιτυχία για τις δυνατότητες που είχε η συγκεκριμένη ομάδα, αλλά ταυτόχρονα έγινε και υπέρβαση των εμποδίων που αντιμετώπισε στην προετοιμασία της (αποχή τριών παικτών του Ολυμπιακού) και των αλλεπάλληλων απουσιών, μέχρι και τους τελευταίους αγώνες κατάταξης.

• O Νικ Καλάθης με την ευκαιρία της ένταξής του στην Εθνική, επισκέφθηκε τα γραφεία του Παναθηναϊκού για τον οποίο δήλωσε ότι θα είναι ο μοναδικός προορισμός του, όταν φύγει από τους Μέμφις Γκρίζλις στο απώτερο μέλλον.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή