Οι Εφηβοι… άφησαν το μετάλλιο για το μέλλον

Οι Εφηβοι… άφησαν το μετάλλιο για το μέλλον

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μετάλλιο που στόχευε το ελληνικό μπάσκετ από την Εθνική Νέων στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ της Κρήτης και περιορίστηκε στην έκτη θέση, μπορεί να μην κρεμάστηκε ούτε στο στήθος των Εφήβων που έφτασαν ψηλότερα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τουρκίας με την κατάκτηση της 4ης θέσης. Ωστόσο, κέρδισαν όλα τα εχέγγυα της μελλοντικής καταξίωσής τους σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Η Εθνική Εφήβων ηττήθηκε από τη Σερβία (60-55) στον ημιτελικό και από την Κροατία (75-71) στον μικρό τελικό, με αποτέλεσμα να μην ανέβει στο βάθρο των μεταλλίων, αλλά πέντε γεννηθέντες του ‘97 (Χαραλαμπόπουλος, Σκουλίδας, Κόνιαρης, Μουράτος, Παπαγιάννης), έχοντας το ηλικιακό δικαίωμα, θα στελεχώσουν την Εθνική ομάδα Νέων για να διεκδικήσουν νέα διάκριση στο Παγκόσμιο (κάτω των 19) που θα φιλοξενηθεί και πάλι στην Κρήτη, το καλοκαίρι του 2015.

Η συγκεκριμένη γενιά παικτών προερχόταν από το χάλκινο μετάλλιο που κατέκτησαν με την Εθνική Παίδων στο περσινό Ευρωμπάσκετ, ενώ η ψήφιση του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης, πιστοποίησε τις ηγετικές ικανότητές του. Εχοντας τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής στο τουρνουά με μέσο όρο 37 λεπτών, ο Χαραλαμπόπουλος ήταν τρίτος σκόρερ (18,3 π.), πρώτος σε δίποντα (66,1%), πέμπτος ριμπάουντερ (10 μ.ό) και παράλληλα βρέθηκε στην τρίτη θέση των παικτών με κερδισμένα φάουλ (5,8 μ.ό.).

«Θα άλλαζα τη συμμετοχή μου στην καλύτερη πεντάδα με ένα μετάλλιο. Υπάρχει λίγη στενοχώρια που δεν πήραμε μετάλλιο, εφόσον προκριθήκαμε στην τετράδα. Ολα τα παιδιά είναι ταλαντούχα και τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν περισσότερες επιτυχίες» είπε ο Χαραλαμπόπουλος που δεν προλαβαίνει να ξεκουρασθεί, αφού μαζί με τον Αντώνη Κόνιαρη, τον Βασίλη Μουράτο και τον Γιώργο Παπαγιάννη, αναχωρούν αύριο για το Ντουμπάι, όπου θα παίξουν με την Εθνική Εφήβων (κ 17) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός των Εφήβων, Ηλίας Παπαθεοδώρου έκανε την αποτίμηση της προσπάθειας που «άγγιξε» το μετάλλιο: «Αυτό που μας μένει είναι μια γλυκιά γεύση από την περιπέτεια που ζήσαμε και τη συνεργασία μας. Θέλαμε ένα μετάλλιο, πιστεύω πως μπορούσαμε να το κατακτήσουμε. Το μετάλλιο δίνει μια εφήμερη χαρά, αλλά νομίζω πως τα παιδιά έχουν κερδίσει πολλά περισσότερα πράγματα από αυτή την ιστορία. Ολο αυτό είναι παρακαταθήκη για τη συνέχεια της πορείας τους». Οι Εφηβοι άκουσαν και τα συγχαρητήρια του νέου αρχηγού της Εθνικής Ανδρών, Νίκου Ζήση, ο οποίος συνεχίζει με διπλές προπονήσεις στο ΟΑΚΑ, την προετοιμασία με τους συμπαίκτες του, ενόψει του Παγκοσμίου κυπέλλου της Ισπανίας. Η Εθνική θα αναχωρήσει αύριο για το Πο της Γαλλίας, όπου θα δώσει τα πρώτα φιλικά παιχνίδια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή