Επέστρεψε καλύτερη η εθνική μπάσκετ

Επέστρεψε καλύτερη η εθνική μπάσκετ

2' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικό πρόσημο μπαίνει στην επίδοση της Εθνικής στο τουρνουά του Κάουνας, καθώς η ελληνική ομάδα επιστρέφει σήμερα στην Αθήνα καλύτερη από ό,τι όταν αναχώρησε για τη Λιθουανία. Χθες επιβλήθηκε της Νέας Ζηλανδίας με σκορ 95-65 και διπλασίασε τις νίκες της στο τουρνουά, στο οποίο αρχικά είχε ηττηθεί από τη Λιθουανία και εν συνεχεία κέρδισε τη Σλοβενία (79-71).

Πέρα από τα αποτελέσματα, ο Φώτης Κατσικάρης είδε την ομάδα του να ανεβάζει επίπεδο και στον ρυθμό και στην ενέργειά της μέσα στο παρκέ. Οι διεθνείς μετά από ένα μέτριο αμυντικά ημίχρονο, στο οποίο κέρδιζαν αλλά είχαν δεχθεί 48 πόντους (50-48), άλλαξαν άρδην την αμυντική συμπεριφορά τους. Η πιεστική άμυνα στο τρίτο δεκάλεπτο υποχρέωσε τους «Μαορί» να σκοράρουν μόλις 11 πόντους και με ένα επιμέρους 28-11, η Εθνική ξέφυγε με 19 πόντους στο τέλος της περιόδου (78-59). Συνέχισε με την ίδια ένταση στην άμυνα, έβγαλε συνεργασίες στην επίθεση και τελικά κέρδισε με σκορ 95-65, ολοκληρώνοντας επιτυχώς την παρουσία της στο Κάουνας.

Η ομάδα μας θα δώσει δύο φιλικά σε διάστημα τριών ημερών με την Τουρκία, αύριο στο ΟΑΚΑ και την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Κατσικάρης εξήρε την προσπάθεια των παικτών του και την μπασκετική ευφυΐα τους. «Ηταν πολύ σωστός ο προγραμματισμός των φιλικών. Αρχίσαμε με το τουρνουά του Πο απέναντι σε πιο έτοιμες ομάδες. Στο Κάουνας αντιμετωπίσαμε μια πολύ δυνατή και αθλητική ομάδα που έχει τις δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, όπως η Λιθουανία, συνεχίσαμε απέναντι σε μια ομάδα που είναι στα μέτρα μας, όπως η Σλοβενία, και τελειώσαμε με τη Νέα Ζηλανδία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ζήσεις σε μια προετοιμασία την εμπειρία του να αντιμετωπίσεις μια ομάδα που έρχεται από άλλη ήπειρο κι έχει τελείως διαφορετική φιλοσοφία. Φεύγουμε ικανοποιημένοι σε αυτό το κομμάτι της δουλειάς έχοντας πάντα στόχο κάθε μέρα να είμαστε καλύτεροι».

Ρωτήθηκε ποιο κομμάτι τον ικανοποιεί περισσότερο από την ομάδα του και απάντησε ότι «μπορεί να μας λείπει η αθλητικότητα, ίσως και το ταλέντο σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά στο κομμάτι του μπασκετικού IQ είμαστε πολύ ψηλά κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό. Και δεν είναι ότι οι παίκτες αφομοιώνουν ό,τι τους λέει ο προπονητής, αλλά νιώθω ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν και είναι πολύ σημαντικό να νιώθει ο παίκτης καλά κι όχι να κάνει κάτι επειδή είναι υποχρεωμένος. Αυτά που με προβληματίζουν είναι δύο κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι έχουμε κάποια κενά διαστήματα και είναι δουλειά του προπονητικού τιμ ώστε οι παίκτες να είναι έτοιμοι και να έχουμε τη σωστή χημεία και τη σωστή πεντάδα την ανάλογη στιγμή. Το δεύτερο είναι το κομμάτι των ριμπάουντ».

ΕΛΛΑΔΑ: Μπουρούσης 15, Ζήσης 14, Βασιλειάδης 9, Γλυνιαδάκης 6, Παπανικολάου 14, Σλούκας 5, Καϊμακόγλου 7, Γιάνκοβιτς 3, Βουγιούκας 9, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης, Αντετοκούνμπο 3.

ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ: Τάιτ 2, Πένι 14, Βούκονα 4, Κένι, Γουέμπστερ 13, Αμπερκρόμπι 6, Άντονι 2, Φοτού 6, Φρανκ 4, Λόε 5, Γουέμπστερ Τ. 4, Χόρβατ 5.

• Διπλή άφιξη είχε χθες ο Παναθηναϊκός, καθώς υποδέχθηκε στην Αθήνα τον Ντε Μάρκους Νέλσον και τον Εϊ Τζέι Σλότερ. «Δεν θα μπορούσα να μην είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ» δήλωσε ο Νέλσον, ενώ ο Σλότερ επεσήμανε πως «είναι μεγάλη η πρόκληση για την καριέρα μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή