Aλλάζει επίπεδο με Καλάθη η Εθνική

Aλλάζει επίπεδο με Καλάθη η Εθνική

2' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H αγωνιστική ενσωμάτωση του Νικ Καλάθη στην Εθνική ομάδα μπάσκετ, εννέα ημέρες πριν από την έναρξη Ανίας, ανέβασε κατακόρυφα τον πήχυ της ποιότητας και των προσδοκιών για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα που νίκησε την Τουρκία (70-56) στο ΟΑΚΑ για το έβδομο και προτελευταίο φιλικό της προετοιμασίας.

Η Εθνική έδειξε ότι έχει δημιουργήσει τις σταθερές του παιχνιδιού της, σε άμυνα και επίθεση, με τη συμπλήρωση ενός μήνα προετοιμασίας και το ζητούμενο στο χθεσινό φιλικό, ήταν η προσθήκη του «εγκεφάλου» της. Ο ομογενής πλέι μέικερ των Μέμφις Γκριζλς ήταν έτοιμος από… καιρό για να προσφέρει άμεσα στην ελληνική ομάδα και ύστερα από τη λήξη της ποινής του, πρόσθεσε ταχύτητα, ασίστ στους συμπαίκτες του, εύρυθμη κυκλοφορία της μπάλας και δώδεκα πόντους, όταν χρειάστηκε να απειλήσει το τουρκικό καλάθι, ώς ύστατη προσωπική επιλογή. Το… «άρωμα» από το ΝΒΑ δεν «μύρισε» στους 6.000 θεατές, μόνο από τον Καλάθη που μπορεί να συνθέσει αξιόπιστα περιφερειακά δίδυμα με τον Σλούκα, τον Ζήση, αλλά και από τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος έδειξε ότι δεν παρασύρεται από τον ενθουσιασμό του, αποφεύγει τα λάθη και σε κάθε ευκαιρία προσφέρει θέαμα εντυπωσιακών καλαθιών, ειδικά όταν τρέχει χωρίς «χαλινάρι» στον αιφνιδιασμό.

Αμυντικά, οι 54 πόντοι της Τουρκίας μαρτυρούν την ατομική και ομαδική προσπάθεια που καταβλήθηκε, με αποκορύφωμα το τελευταίο δεκάλεπτο (8 πόντοι), ενώ το σημαντικότερο κέρδος για τον Φώτη Κατσικάρη είναι η διατήρηση σταθερού ρυθμού και ταυτόχρονα η απόσταση ασφαλείας στο σκορ (άνω των 10 πόντων), παρά τις αλλαγές παικτών, σχημάτων και πεντάδων. Η 12άδα της Εθνικής (εκτός ο Γιάνκοβιτς) στο χθεσινό φιλικό, θα είναι ίδια και στο αυριανό που θα δοθεί στην Κωνσταντινούπολη και ο Κατσικάρης έχει κατασταλάξει στους τρεις σέντερ (Μπουρούσης, Βουγιούκας, Γλυνιαδάκης), δύο πάουερ φόργουορντ (Πρίντεζης, Καϊμακόγλου), ισάριθμων φόργουορντ (Παπανικολάου, Βασιλειάδης), τον Αντετοκούνμπο να είναι «μπαλαντέρ» στις δύο προαναφερόμενες θέσεις και σε 4 περιφερειακούς.

ΕΛΛΑΔΑ: Αντετοκούνμπο 12 , Μάντζαρης 5, Πρίντεζης 12, Βουγιούκας 9 (5 ριμπ.), Καϊμακόγλου 2, Σλούκας, Παπανικολάου 4, Γλυνιαδάκης 1, Καλάθης 12 , Βασιλειάδης 5, Ζήσης 4, Μπουρούσης 4.

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπαλμπάι, Γκιουλέρ 6, Πρέλντζιτς, Τουντσερί 5, Σαβάς 10, Γκονλούμ 7, Αρσλάν 9, Ασίκ 7 , Ακιόλ 3, Αλντεμίρ 2, Μαχμούτογλου.

• Απόντος του νέου προπονητή του, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο οποίος έχει υποχρεώσεις με την Εθνική Βοσνίας για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2015, ο Παναθηναϊκός αρχίζει σήμερα την προετοιμασία του, ενώ τρεις παίκτες θα ενσωματωθούν τις επόμενες ημέρες. Αδεια για τη διευθέτηση προσωπικού θέματος έχει λάβει ο Τζέιμς Γκιστ, ενώ ο Γιάνκοβιτς και ο Λούντζης συμμετέχουν, αντίστοιχα, στις Εθνικές Ανδρών και Παίδων. Το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας θα πραγματοποιηθεί στο Καρπενήσι, μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή