Από την Τουρκία στο μεγάλο τζάμπολ

Από την Τουρκία στο μεγάλο τζάμπολ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H εικόνα που θα παρουσιάσει η Εθνική ομάδα μπάσκετ στο όγδοο και τελευταίο φιλικό παιχνίδι της προετοιμασίας, σήμερα (21.00) στην Κωνσταντινούπολη, κόντρα στην Τουρκία, θα αποτελέσει προϊόν επεξεργασίας για τη μέγιστη τελειοποίηση των πλεονεκτημάτων και την απάλειψη των αδυναμιών της, μια εβδομάδα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου κυπέλλου. Ο τεχνικός Φώτης Κατσικάρης έμεινε ικανοποιημένος από το ποσοστό προσαρμογής του Νικ Καλάθη, τη συνεργασία που είχε με τους συμπαίκτες του, καθώς και από την ενέργεια που βγάζει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ισως, ο Κατσικάρης να χρειαζόταν ένα ακόμα φιλικό αγώνα για να εξαλείψει πλήρως τη μεγάλη αδράνεια από την παραμονή του Καλάθη στον πάγκο, λόγω της τιμωρίας του, αλλά μέχρι το εναρκτήριο τζάμπολ του Παγκοσμίου και το παιχνίδι με τη Σενεγάλη, θα υπάρξουν πέντε δυνατές προπονήσεις (ρεπό την Κυριακή) που θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμες γι’ αυτόν τον σκοπό.

«Η Εθνική έχει δυνατότητες και μπορεί να πετύχει κάτι καλό. Σε κορυφαία τουρνουά, όπως το Παγκόσμιο, πρέπει οι τόνοι να είναι χαμηλοί, γιατί μία ατυχία ενός τραυματισμού ή μία κακή εμφάνιση, μπορεί να χαλάσει όλη την προσπάθεια. Τα πρώτα ζητούμενα γι’ εμάς είναι η άμυνα και ο σταθερός ρυθμός» υποστήριξε ο Καλάθης που επανεμφανίστηκε, ύστερα από δύο χρόνια στην Εθνική και η απόδοσή του θα αποτελέσει «βαρόμετρο» για την ελληνική πορεία στο Μουντομπάσκετ.

• Oι Ηνωμένες Πολιτείες συνέτριψαν με 105-62 τη Βραζιλία στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας τους, ενώ στη Σλοβενία, ο Εράζεμ Λόρμπεκ δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του γονάτου του και αποχώρησε από την προετοιμασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή