Tζάμπολ για νίκες οι «αιώνιοι»

Tζάμπολ για νίκες οι «αιώνιοι»

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός έχουν την ευκαιρία στους σημερινούς αγώνες τους για την πρεμιέρα του δευτέρου γύρου για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, να συνεχίσουν με νίκες την πορεία τους. Οι μεν «ερυθρόλευκοι» θα παίξουν στην έδρα τους, κόντρα στη Βαλένθια (19.45) και οι δε «πράσινοι» θα έχουν εκτός έδρας αποστολή, με αντίπαλο την πολωνική Τουρόφ (21.45). Αμφότεροι είναι ανώτεροι των αντιπάλων τους και έχουν βρει τον καλό βηματισμό τους στη διοργάνωση. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό, λόγω του αήττητου που τον διατηρεί στην πρώτη θέση του 4ου ομίλου.

Ο Ολυμπιακός θα παίξει για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στο ΣΕΦ και ποντάρει στην καλή ψυχολογία της ομάδας και την εμπέδωση της φιλοσοφίας του νέου προπονητή του, Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος ξεπέρασε το πρόβλημα της αναπνευστικής λοίμωξης και θα βρίσκεται στον πάγκο.

«Η Βαλένθια είναι μία ομάδα που αδικείται από την πορεία της στην Ευρωλίγκα. Εχει αρχές στο παιχνίδι της. Εχασε τρία παιχνίδια εκτός έδρας. Είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός νίκησε στο πρώτο παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί», υποστήριξε ο τεχνικός του Ολυμπιακού που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Κατσίβελη, ενώ η ισπανική ομάδα θα ενισχυθεί με τον νεοαποκτηθέντα Σέρβο γκαρντ, Νεμάνια Νέντοβιτς.

Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει στο Zγκόρλεζετς, την πρώτη νίκη του εκτός των ελληνικών συνόρων και στην τρίτη απόπειρά του, μετά τις ήττες από την Μπάγερν Μονάχου (απέκτησε για έναν μήνα τον Αμερικανό Μπο Μακ Κάλεμπ) και την Μπαρτσελόνα, πριν από μία εβδομάδα. Οι «πράσινοι» είχαν νικήσει στο ΟΑΚΑ, αλλά αναγνωρίζουν ότι η πολωνική ομάδα (1 νίκη – 4 ήττες) θα είναι βελτιωμένη στην έδρα της και θα έχει μεγαλύτερο κίνητρο για τη νίκη, παρά τις ελάχιστες πιθανότητες πρόκρισής της στη φάση των «16». Ο Τζούλιαν Ράιτ που δεν έπαιξε στο παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, ταξίδεψε στην Πολωνία, σε αντίθεση με τον Αντώνη Φώτση που αντιμετώπισε στομαχικές διαταραχές και έμεινε στην Αθήνα, αν και δεν αποκλείεται να αναχωρήσει σήμερα και να προλάβει να παίξει.

• Παρελθόν από τον πάγκο της ρωσικής Ούνιξ Καζάν αποτελεί ο Αργύρης Πεδουλάκης, λόγω της κακής πορείας στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας (1 νίκη – 4 ήττες) και στο ρωσικό πρωτάθλημα (2 νίκες – 4 ήττες). Αντικαταστάθηκε από τον Εβγένι Πασούτιν που επιστρέφει ύστερα από δύο χρόνια.

• Κοινή συναινέσει λύθηκε η συνεργασία του Ιαν Βουγιούκα με την Γκαλατάσαραϊ.

Εδωσαν εξηγήσεις

Συστάσεις για να χαμηλώσουν οι τόνοι της οξείας λεκτικής αντιπαράθεσής τους, αλλά χωρίς να σημαίνει ότι θα εφαρμοσθούν, δέχτηκαν οι ιδιοκτήτες των ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος και Παναγιώτης Αγγελόπουλος, και ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, από τον αθλητικό εισαγγελέα Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Αρχικά οι αδελφοί Αγγελόπουλοι και εν συνεχεία ο Δ. Γιαννακόπουλος επισκέφθηκαν τον αθλητικό εισαγγελέα, στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων, και έδωσαν εξηγήσεις για τη συνεχιζόμενη διαμάχη τους σε όλα τα επίπεδα. Οι αδελφοί Αγγελόπουλοι εξέφρασαν την απόλυτη εμπιστοσύνη τους στη Δικαιοσύνη και τον σεβασμό τους στους θεσμούς, ενώ ο Δ. Γιαννακόπουλος προτίμησε να μην κάνει κανένα σχόλιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή