Στην Τουρκία με Φενέρ ο ΠΑΟ

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O κάτοχος της δεύτερης θέσης στον 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας θα αναδειχθεί από τον νικητή του σημερινού αγώνα των ισόβαθμων (5 νίκες – 2 ήττες) Φενέρμπαχτσε και Παναθηναϊκού, στην Κωνσταντινούπολη (20.00), για την 8η αγωνιστική της διοργάνωσης, καθώς στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια για την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης οι βαθμολογικές εναλλαγές θα είναι πολύ δύσκολες. Ο Παναθηναϊκός είχε νικήσει με εντυπωσιακό τρόπο και διαφορά 18 πόντων την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, αλλά η κατάληψη της δεύτερης και της τρίτης θέσης δεν θα κριθεί από τις διαφορές πόντων στις δύο ελληνοτουρκικές αναμετρήσεις. Στην επόμενη αγωνιστική, οι μεν πρωταθλητές Ελλάδας θα παίξουν με την Αρμάνι στο Μιλάνο και οι δε πρωταθλητές Τουρκίας με την Μπαρτσελόνα στην Βαρκελώνη, ενώ στην τελευταία αγωνιστική, η Φενέρ θα υποδεχτεί την Μπάγερν και ο Παναθηναϊκός θα κάνει το ίδιο με την Μπαρτσελόνα, στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να βρεθεί με τον Ολυμπιακό στον ίδιο όμιλο της επόμενης φάσης των «16» εάν καταταγεί δεύτερος ή τέταρτος στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, όμως η τέταρτη θέση στην οποία βρίσκεται η Αρμάνι (2 νίκες – 5 ήττες) απέχει τρεις νίκες από το «τριφύλλι». Ο τεχνικός του ΠΑΟ, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Λουκά Μαυροκεφαλίδη, μίλησε για τη διεκδίκηση της υψηλότερης δυνατής θέσης: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, επειδή έχουν τον ίδιο στόχο. Η Φενέρ παίζει, πλέον, πολύ καλύτερα συγκριτικά με τον πρώτο γύρο». Για υψηλό κίνητρο της Φενέρ ώστε να αποδείξει ότι στο πρώτο παιχνίδι, ηττήθηκε λόγω του υψηλού ποσοστού ευστοχίας τριπόντων από τους παίκτες του Παναθηναϊκού, έκανε λόγο ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς και κατέληξε: «Θέλουμε να παίζουμε ακόμη καλύτερα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, όπως κάναμε και κόντρα στην Τουρόφ».

• Τέταρτη ήττα και τρίτη συνεχόμενη υπέστη ο ΠΑΟΚ στην 8η αγωνιστική του Γιούρο Καπ, από τη Λοκομοτίβ Κούμπαν (54-68) στο κλειστό της Πυλαίας και πλέον οι Θεσσαλονικείς χρειάζονται μία νίκη στα δύο τελευταία παιχνίδια τους (με Βέντσπιλς εντός έδρας και Μπούντουσνοστ εκτός έδρας) για να προκριθούν στη φάση των «32».

• Επανέναρξη αγαστής συνεργασίας, όπως είχε συμβεί και στο παρελθόν, αποφάσισαν να κάνουν οι επικεφαλής της ελληνικής και της σερβικής ομοσπονδίας για την υποστήριξη κοινών θέσεων στη FIBA, τις μικρές εθνικές ομάδες των δύο χωρών και τον περιορισμό της βίας. «Το ζητούμενο δεν είναι να αντιγράψουμε εμείς πράγματα, ούτε αυτοί από εμάς, αλλά να ανταλλάσσουμε απόψεις και να προχωράμε σ’ έναν κοινό δρόμο και να έχουμε έναν κοινό στόχο», υπογράμμισε ο Γ. Βασιλακόπουλος, ενώ ο αντιπρόεδρος Ντέγιαν Μποντίρογκα υποστήριξε: «Θέλουμε να δουλέψουμε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση με το βλέμμα στο μέλλον. Το σερβικό μπάσκετ βοήθησε στην ανάπτυξη του ελληνικού μπάσκετ και στόχος μας είναι να αναπτύξουμε στην ομοσπονδία ένα νέο σύστημα, έχοντας το δικό μας στίγμα».

• Παίκτης του ΚΑΟΔ μέχρι το τέλος της περιόδου θα είναι ο Μανώλης Παπαμακάριος (34 χρ., 1,90 μ.) που αποχώρησε από την ισπανική Φουενλαμπράδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή