Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρ

Βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρ

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εμπόδια του Παναθηναϊκού στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης του 3ου ομίλου στην Ευρωλίγκα, ήταν ανυπέρβλητα χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, όπου η Φενέρμπαχτσε νίκησε εύκολα τους «πράσινους» με 84-62, πήρε ρεβάνς για την ήττα της στο ΟΑΚΑ (κάλυψε και τη διαφορά πόντων) και άφησε τους πρωταθλητές Ελλάδας στην τρίτη θέση.

Το «τριφύλλι» δεν θα μπορούσε να είχε καλύτερη τύχη απέναντι στην ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, καθώς στις απουσίες των Μαυροκεφαλίδη και Μπατίστα που υπήρχαν πριν από το εναρκτήριο τζάμπολ του αγώνα, προστέθηκε και το διάστρεμμα που υπέστη ο Δημήτρης Διαμαντίδης (σήμερα θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς), με αποτέλεσμα να αγωνισθεί μόλις για πέντε λεπτά, αλλά και ο τραυματισμός του Γιάνκοβιτς στον αντίχειρα στο τέλος της αναμέτρησης. Η Φενέρ ήταν καλύτερη και είχε υπομονή στο πλάνο της που δεν ήταν άλλο από την κατάλληλη αξιοποίηση των ψηλών παικτών από τους περιφερειακούς και την επιθετική παραγωγικότητα του Γκάουντλοκ.

Ο Παναθηναϊκός άντεξε στο πρώτο ημίχρονο (36-32), γιατί οι παίκτες του είχαν δυνάμεις για τα αμυντικά καθήκοντά τους και καθαρή σκέψη στην επίθεση, αλλά στο πέρασμα του χρόνου, η Φενέρ δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να ακολουθήσουν στο σκορ. Με επιμέρους σκορ 31-16 στο 3ο δεκάλεπτο (67-48) ο αγώνας εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία, καθώς μόνο ο Σλότερ απειλούσε το τουρκικό καλάθι και αντίθετα, η Φενέρ ήταν καλύτερη σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Γκάουντλοκ 18 (4), Χίκμαν 10 (2), Μπιέλιτσα 6, Ερντέν 14, Μαχμούτογλου 6 (2), Μπογκντάνοβιτς 5 (1), Σαβάς 4, Ζόριτς 6, Ουγκουρλού, Βέσελι 12, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 3 (1).

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος 7 (1), Σλότερ 20 (4), Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης 6, Παππάς 4, Διαμαντίδης 2, Γκιστ 9 (1), Διαμαντάκος, Μπλουμς, Ράιτ 6.

• Νίκη που θα συνδυαστεί με την «αναρρίχηση» του αρχηγού του, Βασίλη Σπανούλη στην 3η θέση των κορυφαίων σκόρερ στην Ευρωλίγκα, είναι ο διπλός στόχος του Ολυμπιακού στον σημερινό αγώνα του με τη Νεπτούνας στο ΣΕΦ (21.45). Οι «ερυθρόλευκοι» προέρχονται από την πρώτη ήττα που γνώρισαν από τη Λαμποράλ, πριν από μία εβδομάδα και ουσιαστικά σήμερα, αν νικήσουν τη λιθουανική ομάδα, θα εξασφαλίσουν και μαθηματικά την πρώτη θέση του Δ΄ ομίλου. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού, Γιάννης Σφαιρόπουλος, που χαρακτήρισε τον Σπανούλη ως «φαινόμενο του παγκοσμίου μπάσκετ και παράδειγμα μίμησης για τους νέους παίκτες», υποστήριξε ότι οι γηπεδούχοι πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. «Θέλει προσοχή στην άμυνά μας και να τους "βγάλουμε" από το παιχνίδι τους, ενώ στην επίθεση θα πρέπει να παίξουμε έξυπνα» είπε ο Σφαιρόπουλος που δεν θα έχει, ως γνωστόν, στη διάθεσή του, τους τραυματίες Λοτζέσκι, Πρίντεζη και Παπαπέτρου.

• Παίκτης του Κολοσσού, είναι ο Αμερικανός φόργουορντ Ερνεστ Σκοτ (32χρ., 2.03), ενώ ο Πανελευσινιακός ενίσχυσε το ρόστερ του με τον Νιγηριανό Ερικ Μάικλ (26χρ., 2.08).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή