Από τις δάφνες του ΟΑΚΑ στα αγκάθια της Σερβίας

Από τις δάφνες του ΟΑΚΑ στα αγκάθια της Σερβίας

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τις δάφνες του 16ου Κυπέλλου της ιστορίας του, ο Παναθηναϊκός προετοιμάζεται για τον δυσκολότερο στόχο της πρόκρισής του στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και την αναγκαία νίκη που πρέπει να πετύχει στο Βελιγράδι, μεθαύριο το βράδυ, κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα. Οι «πράσινοι» έπραξαν το αυτονόητο στον 40ό τελικό Κυπέλλου Ελλάδος και παίζοντας με σοβαρότητα και συγκέντρωση, απέναντι στον Απόλλωνα Πάτρας που δεν… υποστήριξε ουδόλως την αξιοθαύμαστη πορεία του μέχρι το Ολυμπιακό στάδιο, νίκησαν εύκολα (68-53).

Δοθείσης της ευκαιρίας που είχε ο Παναθηναϊκός, λόγω της έλλειψης ανταγωνιστικότητας από τον Απόλλωνα (η εξέλιξη του τελικού ήταν μονότονη και μονόπλευρη), ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έστειλε μήνυμα για το μέλλον του «τριφυλλιού».

Ο Μαυροβούνιος τεχνικός χρησιμοποίησε στο τελευταίο δεκάλεπτο και συνολικά για 51 λεπτά τέσσερις (Μποχωρίδης, Λούντζης, Διαμαντάκος, Χαραλαμπόπουλος), εκ των έξι νέων παικτών που αποκτήθηκαν στη φετινή περίοδο και δήλωσε ότι «υποστηρίζει το πλάνο του Παναθηναϊκού με τους νέους παίκτες, στους οποίους δίνει χρόνο συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα, ώστε να αποκτήσουν σταδιακά την απαιτούμενη αυτοπεποίθηση». Οι πανηγυρισμοί του πολυνίκη του θεσμού, τελείωσαν το ίδιο βράδυ του τελικού, καθώς έπεται ο δυσκολότερος «τελικός» των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων. Ο Ερυθρός Αστέρας είναι αδιάφορος και αποκλεισμένος στη φάση των «16», αλλά η ιδιαιτερότητα της αδελφοποίησής του με τον Ολυμπιακό, το κατάμεστο γήπεδο του Βελιγραδίου από 20.000 οπαδούς του και η υπεράσπιση του γοήτρου του, συνθέτουν ιδιαιτερότητες που καλείται να ξεπεράσουν οι παίκτες του «τριφυλλιού» στον ψυχολογικό τομέα. Συγκριτικά, με τις δέκα προηγούμενες εμφανίσεις του, εκτός έδρας, ο Παναθηναϊκός μπορεί να επιστρέψει με την πρόκριση στην Αθήνα, αν βελτιώσει συνολικά την εικόνα του και εκμεταλλευτεί τις επιλογές που έχει σε όλες τις θέσεις. Η μεγαλύτερη δυνατή φθορά του θηριώδους σέντερ Μαριάνοβιτς και ο έλεγχος του ρυθμού από την περιφέρεια, αποτελούν τους δύο κύριους στόχους του προπονητικού επιτελείου, όπως αναλύθηκαν στους παίκτες.

• Η Καβάλα επέστρεψε και μαθηματικά στην Α1 κατηγορία, έχοντας φτάσει τους 42 βαθμούς στην Α2 κατηγορία και έχοντας 20 νίκες και 2 ήττες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή