«Τελικός» για τον ΠΑΟ με σύμμαχο την ώρα…

«Τελικός» για τον ΠΑΟ με σύμμαχο την ώρα…

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ορίσει τη… μοίρα του και να δώσει συνέχεια στην πορεία του για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αν νικήσει σήμερα (21.45) τον Ερυθρό Αστέρα. «Σύμμαχος» θα είναι και το αφερέγγυο σύστημα της διοργανώτριας αρχής με τη διαφορετική ώρα έναρξης άλλων αγώνων που κρίνουν την πρόκριση των ομάδων και συμφέρει τους «πράσινους», που θα έχουν το χρονικό περιθώριο να μάθουν το αποτέλεσμα του αγώνα Αλμπα – Μακάμπι, στο Βερολίνο. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ευρωλίγκα δίνει την ευκαιρία επιλογής αντιπάλων στα πλέι οφ, όπως συνέβη πέρυσι με την ήττα της Ρεάλ από τη Ζαλγκίρις και είχε στόχο τη διασταύρωση των Μαδριλένων με τον Ολυμπιακό.

Το παιχνίδι Αλμπα – Μακάμπι θα αρχίσει 45 λεπτά νωρίτερα και αν νικήσει η γερμανική ομάδα, η νίκη θα είναι μονόδρομος για τον Παναθηναϊκό, ενώ θα αποκλεισθεί η περυσινή πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μακάμπι. Αν, όμως, η Αλμπα ηττηθεί, ο Παναθηναϊκός θα προκριθεί, γνωρίζοντας την ήττα, ενώ η Μακάμπι θα είναι τρίτη. Η θετική προδιαγραφή του ΠΑΟ για να φτάσει στα πλέι οφ είναι ότι η Μακάμπι χρειάζεται τη νίκη για να εξασφαλίσει την πρόκρισή της και να μην περιμένει το αποτέλεσμα του Βελιγραδίου, απευχόμενη τη νίκη των πρωταθλητών Ελλάδας.

Απαντες στον Παναθηναϊκό δηλώνουν ότι είναι προσηλωμένοι στη δύσκολη αποστολή που έχουν απέναντι στη σερβική ομάδα και δεν θα ασχοληθούν με την έκβαση του παιχνιδιού στην αρένα «Ο2» του Βερολίνου, αν και πριν από την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου θα ξέρουν ποιος δρόμος θα τους οδηγήσει στα πλέι οφ.

Ο τουρκικός «εμφύλιος», Φενέρ – Εφές, ξεχωρίζει στο σημερινό πρόγραμμα και αν νικήσουν οι φιλοξενούμενοι θα προκριθούν στα πλέι οφ, ενώ η Λαμποράλ που διεκδικεί την πρόκριση από την Εφές, θα είναι αδιάφορη στον εκτός έδρας αγώνα με τη Μάλαγα, που θα αρχίσει 45 λεπτά μετά το τζάμπολ στην Κωνσταντινούπολη.

• Ο Παναθηναϊκός νίκησε 64-52 τον Πρωτέα Βούλας, στο κλειστό της Λεωφόρου και προκρίθηκε στον τελικό της Α1 γυναικών. Εκεί θα αντιμετωπίσει την κυπελλούχο ομάδα του Ελληνικού. Οι δυο φιναλίστ έχουν από μία νίκη στο πρωτάθλημα και ο τίτλος θα κριθεί στις τρεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή