Βρήκε ισχυρό «σύμμαχο» η FIBA

Βρήκε ισχυρό «σύμμαχο» η FIBA

1' 50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε θέση ισχύος, λόγω της «απορρόφησης» της Αδριατικής λίγκας (ABA), βρίσκεται η FIBA έναντι της Ευρωλίγκας, μετά τις διεργασίες που έγιναν και από τις δύο πλευρές στη Βαρκελώνη και στη Γενεύη.

Η παγκόσμια ομοσπονδία προχωρά ακάθεκτη στη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ως πρώτη κίνηση, βρίσκει μέσω των ομοσπονδιών των χωρών της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, μια σταθερή βάση από τις 12 ομάδες που συμμετείχαν στην Αδριατική λίγκα και η οποία περνά και τυπικά στην… ιστορία. Οι ιθύνοντες της ABA δεν ανταποκρίθηκαν στο τελεσίγραφο της FIBA για να παρουσιάσουν όλα τα στοιχεία που θα πιστοποιούσαν πως δεν σχετίζεται με τους χορηγούς των ομάδων. Οποια ομοσπονδία δεν συμφωνήσει για τη συμμετοχή σε νέα λίγκα υπό την αιγίδα της FIBA, θα χάσει το δικαίωμα εκπροσώπησης στους Ολυμπιακούς Αγώνες και στις υπόλοιπες διοργανώσεις της, με εξαίρεση το φετινό Ευρωμπάσκετ.

Η Ευρωλίγκα είχε αναγνωρίσει την Aδριατική λίγκα και έχασε έναν σημαντικό «σύμμαχο», ενώ ιδιαίτερα η σερβική ομοσπονδία και οι ομάδες της έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιστροφή στην «αγκαλιά» της FIBA. Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας της Παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν και η τεχνοκρατική ομάδα που επεξεργάζεται τις προδιαγραφές της νέας ευρωπαϊκής διοργάνωσης συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των ομοσπονδιών Ελλάδας, Ισπανίας και Ιταλίας και μετά το Πάσχα θα αρχίσουν διερευνητικές επαφές για την προοπτική συνεργασίας με ομάδες των τριών χωρών και ειδικότερα με όσες έχουν συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα.

• Mε την προσοχή του στραμμένη στον αντίπαλο που θα γνωρίζει από τα σημερινά αποτελέσματα των αγώνων Γκαλατασαράι – Μπαρτσελόνα και Ρεάλ – Ζαλγκίρις και με τον οποίο θα διασταυρωθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, ο Ολυμπιακός θα δώσει το τελευταίο παιχνίδι του στη φάση των «16», υποδεχόμενος τη Νίζνι (18.00). Οι «ερυθρόλευκοι», ανεξαρτήτως αποτελέσματος, έχουν καταταγεί στην 3η θέση, θα παίξουν με μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ και η πιθανότερη αντίπαλός τους, θα είναι η Μπαρτσελόνα που βρίσκεται στη δεύτερη θέση του άλλου ομίλου. Μόνο στην περίπτωση που η Ρεάλ ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις στη Μαδρίτη (21.00) και η Μπαρτσελόνα νικήσει στην Κωνσταντινούπολη (20.00), θα επαναληφθεί η περσινή διασταύρωση Ρεάλ – Ολυμπιακού στα πλέι οφ (θα αρχίσουν στις 14 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 28).

Στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των «ερυθρολεύκων» επιστρέφει ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, όχι όμως και ο Βασίλης Σπανούλης που θα προφυλαχθεί και σήμερα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή