Στη «ζυγαριά» της διοίκησης η πορεία του Παναθηναϊκού

Στη «ζυγαριά» της διοίκησης η πορεία του Παναθηναϊκού

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνάρτηση του πενταετούς πλάνου του Παναθηναϊκού για την προώθηση και στελέχωση της ομάδας με Ελληνες παίκτες και της δεδομένης απαίτησης, λόγω της ένδοξης προϊστορίας για να συνεχιστούν οι ευρωπαϊκές διακρίσεις του «τριφυλλιού», έχει μπει στη διοικητική «ζυγαριά» της ΚΑΕ για τον απολογισμό της φετινής πορείας μέχρι τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ο τρίτος συνεχόμενος αποκλεισμός από το φάιναλ φορ δημιουργεί αρνητική εκτίμηση για την πορεία της ομάδας και τις αγωνιστικές δυνατότητες που έχει, σύμφωνα με τους παίκτες που διαθέτει ο τεχνικός, Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Οσο κι αν ο Παναθηναϊκός επιχείρησε επικοινωνιακά να διευκρινίσει ότι ανώτατος στόχος της φετινής ομάδας ήταν η συμμετοχή μέχρι τα προημιτελικά της Ευρωλίγκας, όπως δήλωσε προσφάτως, αλλά και στην αρχή της περιόδου, ο αρχηγός Δημήτρης Διαμαντίδης, η πρόκριση στο φάιναλ φορ θα αποτελούσε εφικτό στόχο, εφόσον η πορεία στη φάση των «16» ήταν καλύτερη.

«Αν δεν είχαμε ηττηθεί από τη Ζαλγκίρις, την Αλμπα, τον Ερυθρό Αστέρα και στα πλέι οφ βρισκόμασταν απέναντι σε άλλη ομάδα, θα υπήρχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες πρόκρισης στο φάιναλ φορ» παραδέχτηκε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς.

Στον Μαυροβούνιο τεχνικό, όμως, χρεώνεται η επαναλαμβανόμενη… σύμπτωση που έπαψε να είναι σύμπτωση: ο Παναθηναϊκός υπέστη την ήττα στα τελευταία λεπτά των κρίσιμων, εκτός έδρας αγώνων που έδωσε στην πρώτη φάση και σε αυτή των «16».

Αναπάντητο, όμως, παραμένει και το ερώτημα για το αν ο Ιβάνοβιτς θα μπορούσε στην Ευρωλίγκα των υψηλών απαιτήσεων και προσδοκιών, να αξιοποιήσει τον 16χρονο Λούντζη, τους 17χρονους Παπαγιάννη και Διαμαντάκο και τον 18χρονο Χαραλαμπόπουλο που αποτελούν τη βάση του πενταετούς πλάνου.

Αν, όμως η χρησιμοποίηση των συγκεκριμένων παικτών σε ευρωπαϊκά παιχνίδια, εμπεριείχε υψηλό ρίσκο για τη διεκδίκηση της εκάστοτε νίκης, καθώς και για την αμφιλεγόμενη αποκόμιση εμπειριών, δεν υπάρχει τεκμηριωμένη δικαιολογία για τον Ιβάνοβιτς για τρεις παίκτες. Στην αλλοπρόσαλλη -χρονικά- χρησιμοποίηση του Νίκου Παππά, στην επιλογή του αγνώριστου -συγκριτικά με τις εμφανίσεις στον Ερ. Αστέρα- Ντε Μάρκους Νέλσον και προσφάτως στην «εξαφάνιση» του Γκάνι Λαουάλ που έχει… προλάβει να αγωνισθεί λίγα λεπτά, στους δύο μήνες του στον ΠΑΟ.

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός για τους ευνόητους λόγους της οικονομικής κρίσης και ταυτόχρονα της μεμονωμένης χρηματοδότησής του από τον Δ. Γιαννακόπουλο και χωρίς βοήθεια από τον πατέρα και τον θείο του, όπως συνέβαινε στο παρελθόν, δεν αγοράζει παίκτες από το πρώτο ή το δεύτερο «ράφι» των ξένων και κοινοτικών παικτών. Αυτή η διαπίστωση δεν «απαλλάσσει» τον Ιβάνοβιτς από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει και από το τρίτο «ράφι» του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή