Mόργκαν, Κούπερ στον Παναθηναϊκό

Mόργκαν, Κούπερ στον Παναθηναϊκό

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ποσοστό ενίσχυσής του από τους δύο νέους παίκτες που θα παρουσιάσει στα πλέι οφ, τον Αμερικανό Ρέιμαρ Μόργκαν και τον γνώριμο στο ελληνικό πρωτάθλημα, Ντι Τζέι Κούπερ είναι το ζητούμενο για τον Παναθηναϊκό, στη μετά Ιβάνοβιτς εποχή και στην προσπάθεια υπεράσπισης του περσινού τίτλου. Οι «πράσινοι» έκαναν πρόταση στον σταρ του ΝΒΑ, Κένιον Μάρτιν για την αντικατάσταση του Τζέιμς Γκιστ (θετικό και το δεύτερο δείγμα στη χρήση ινδικής κάνναβης), αλλά ο 37χρονος, πρώην παίκτης του Μιλγουόκι δεν απάντησε θετικά και λόγω της χρονικής προθεσμίας δήλωσης των αλλαγών, μέχρι χθες το απόγευμα, προχώρησαν στην απόκτηση του Μόργκαν. Η άσημη γερμανική Γκέτιγκεν, στην οποία αγωνιζόταν, ανακοίνωσε μετά… επαίνων, τη μεταγραφή του 27χρονου φόργουορντ, πριν και από τον Παναθηναϊκό. Ο Μόργκαν υπέγραψε δίμηνο συμβόλαιο με δικαίωμα του «τριφυλλιού» για ανανέωση την επόμενη περίοδο. Ο Μόργκαν έρχεται στην Αθήνα, έχοντας την τρίτη θέση των σκόρερ του γερμανικού πρωταθλήματος (μ.ό. 16,2 πόντους). Ο Αμερικανός Κούπερ (διαθέτει βοσνιακό διαβατήριο) είχε επιτυχημένη παρουσία στον ΠΑΟΚ, πέρυσι, ενώ το συμβόλαιό του θα ολοκληρωθεί μαζί με τα πλέι οφ, τα οποία θα αρχίσουν αύριο εξαιρουμένου του ζευγαριού, Ολυμπιακός – Κόροιβος. Οι «ερυθρόλευκοι» είναι προσηλωμένοι στην προετοιμασία της διεκδίκησης του 4ου ευρωπαϊκού τίτλου τους, στη Μαδρίτη, όπου θα ταξιδέψει η αποστολή τους, αύριο και θα υποδεχτούν τον Κόροιβο στις 21 του μηνός.

Στην πρώτη φάση των πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Κολοσσό, ο ΠΑΟΚ θα παίξει με το Ρέθυμνο και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το ζευγάρι Αρης – ΑΕΚ. Οι δεύτεροι αγώνες θα διεξαχθούν το ερχόμενο Σάββατο κι αν χρειαστεί τρίτη αναμέτρηση (κριτήριο πρόκρισης οι δύο νίκες) έχει οριστεί για την επόμενη Τρίτη (19/5).

• Η ΚΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε σε καταγγελία στον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ, κατά του Παναθηναϊκού, υποστηρίζοντας ότι δεν είχε λάβει μέτρα ασφαλείας, ώστε να είχε αποφευχθεί η φραστική επίθεση του Δ. Γιαννακόπουλου στον Σπανούλη, ο οποίος πήρε αναβολή από τον αθλητικό εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου για να καταθέσει μετά τη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο φάιναλ φορ.

• Ο Νίκος Βετούλας αποχαιρέτησε τον πάγκο του Απόλλωνα, ύστερα από έξι χρόνια συνεργασίας, η ΑΕΚ ανανέωσε το συμβόλαιο του σέντερ, Ζήση Σαρικόπουλου για 3 χρόνια και η Νέα Κηφισιά θα χρησιμοποιήσει το κλειστό της Χαλκίδας στο νέο πρωτάθλημα.

• Την τοποθέτηση του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Κοντονή, ζήτησε ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γ. Βασιλακόπουλος για την πρόσφατη απαίτηση της Ευρωλίγκας να ζητήσει μελλοντικά την πληρωμή των ομάδων – μελών της από τις εθνικές ομοσπονδίες για τη χρησιμοποίηση των διεθνών παικτών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή