Τζάμπολ στα πλέι οφ σε ισπανικό φόντο

Τζάμπολ στα πλέι οφ σε ισπανικό φόντο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη των πλέι οφ θα βρει, σήμερα, έξι ομάδες στην αφετηρία της πρώτης φάσης, αλλά για τον Ολυμπιακό αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση της συμμετοχής του στο ένατο ευρωπαϊκό φάιναλ φορ της ιστορίας του, με τη μετάβαση της αποστολής στη Μαδρίτη (αναμονή και για τον Κόροιβο που είναι ο αντίπαλός του).

Οι πρώτοι αγώνες των πλέι οφ θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων που κατέλαβαν την υψηλότερη βαθμολογική θέση και η πρόκριση στα ημιτελικά, κρίνεται στις δύο νίκες.

Στο ΟΑΚΑ (16.30), ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Κολοσσό και οι «πράσινοι» θα έχουν στην άκρη του πάγκου, τους δύο νεοφερμένους Αμερικανούς παίκτες, Μόργκαν και Κούπερ. Αντίθετα, ένας άλλος Αμερικανός, ο Τζέιμς Γκιστ, έμαθε την τιμωρία για τη χρήση ινδικής κάνναβης και θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά σε οκτώ μήνες. Στο κλειστό της Πυλαίας (18.30), ο ΠΑΟΚ θα παίξει με το Ρέθυμνο και στα δύο ζευγάρια, η διαφορά δυναμικότητας των γηπεδούχων από αυτή των φιλοξενουμένων, είναι δεδομένη.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (20.30), ο Αρης θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ στο πιο αμφίρροπο ζευγάρι της πρώτης φάσης, καθώς η Ενωση θέλει να κάνει την υπέρβαση και να προκριθεί στα ημιτελικά, ανατρέποντας το μειονέκτημα έδρας, αλλά και τον Αρη να δηλώνει έτοιμος για τη διεκδίκηση ακόμα και υψηλότερης θέσης στα πλέι οφ, από την τέταρτη που κατέλαβε στο πρωτάθλημα.

Διαμάχη ΕΣΑΚΕ – ΕΟΚ

Η απόφαση του ΕΣΑΚΕ να προσυπογράψει την επιστολή που έστειλε η Ευρωλίγκα στη FIBA σχετικά με το νέο καλεντάρι και την απόρριψή του εκ μέρους των λιγκών, προκάλεσε την αντίδραση της ΕΟΚ. Η ελληνική ομοσπονδία σε επιστολή της υπενθυμίζει την υποχρέωση λειτουργίας του συνεταιρισμού, υπό την αιγίδα της ομοσπονδίας και σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή