Επιστροφή στα Σεπόλια

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δέκα μέρες νωρίτερα έπαιζε κόντρα στους Μπουλς, τον Ντέρικ Ρόουζ και τον Τζίμι Μπάτλερ, παίρνοντας γεύση από τα απαιτητικά πλέι οφ του ΝΒΑ και ολοκληρώνοντας έτσι μια καταπληκτική χρονιά.

Μετά ξεκίνησαν οι καλοκαιρινές του διακοπές. Ηρθε στην Ελλάδα, πέρασε μαζί με τον αδελφό του Θανάση μια βόλτα από την Καλλιθέα για να δουν τον Φιλαθλητικό να κερδίζει τον Ικαρο και δύο μέρες αργότερα αποφάσισαν να επισκεφτούν και την παλιά τους γειτονιά. «Είμαστε ΟΚ για σήμερα; 7 το απόγευμα στο ανοιχτό γήπεδο του Τρίτωνα στα Σεπόλια», έγραψε ο Γιάννης στο Twitter. Προφανώς και ήταν όλοι ΟΚ και το μικρό γηπεδάκι ήταν ασφυκτικά γεμάτο. Δεν έρχεται κάθε μέρα στη γειτονιά σου ένας σούπερ σταρ του ΝΒΑ.

Η απόφαση των αδελφών Αντετοκούνμπο να παίξουν στο ανοιχτό του Τρίτωνα δεν ήταν απλή υπόθεση. Δεν ήταν, τουλάχιστον, καθόλου συνηθισμένη. Για την ακρίβεια, δεν θυμόμαστε κάποια ανάλογη κίνηση από οποιονδήποτε αθλητή τέτοιου βεληνεκούς. Στα Σεπόλια, όχι στην πλατεία Συντάγματος, ούτε στο κέντρο του Λονδίνου, ούτε στο Λος Αντζελες. Ηταν μια κίνηση που μας έδειξε από τι πάστα είναι φτιαγμένα αυτά τα παιδιά, ότι έχουν την ποιότητα στο χαρακτήρα τους να παραμένουν, παρά την επιτυχία τους, σεμνοί και προσγειωμένοι.

Σε όλα αυτά, βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε τα δεδομένα της σημερινής εποχής. Οι δύο σταρ δεν θα μπορούσαν να μην έχουν συνοδεία προσωπικού ασφαλείας, δεν θα μπορούσαν να μη φοράνε ρούχα των χορηγών τους, δεν θα μπορούσε όλο αυτό να είναι εντελώς ανοργάνωτο. «Ηταν πολύ ωραίο ό,τι έγινε, έδωσε έμπνευση στα παιδιά της γειτονιάς, ο κόσμος πέρασε καλά, αλλά θα το ήθελα λιγότερο στημένο», σχολίασε ο Τάσος Μόρφης από το Popaganda.gr που παρακολούθησε το διπλό. «Λίγο ο τύπος με το μικρόφωνο, λίγο η ραπ που έπαιζε δυνατά από τα ηχεία, ήταν κάπως σαν διαφημιστικό event». Θα μπορούσε να είναι πιο απλό; Ισως. Αλλωστε οι δύο αθλητές είχαν επισκεφτεί το συγκεκριμένο γήπεδο και λίγες μέρες νωρίτερα, παίζοντας μόνο με τους φίλους τους, χωρίς να έχουν προωθήσει την παρουσία τους μέσω κοινωνικών δικτύων και χωρίς να μαζευτεί κανένας.

Παρ’ όλα αυτά, η κίνησή τους παραμένει συγκινητική και τρυφερή. Ενας σούπερ σταρ του ΝΒΑ, που όλη τη χρονιά διέπρεπε στα μεγαλύτερα γήπεδα του κόσμου, έκανε μερικά καρφώματα στην παλιά του γειτονιά, χωρίς εισιτήριο, ανιδιοτελώς, για να περάσει καλά και να ξεσκάσει, να πάρει και να δώσει αγάπη, «επειδή μου λείπει η γειτονιά μου», όπως είπε ο ίδιος. Και κάτι τελευταίο. Οι εικόνες από το γήπεδο του Τρίτωνα ξυπνάνε και τις μνήμες μιας χαμένης αθλητικής κουλτούρας για την αθηναϊκή νεολαία, αυτό το αυθόρμητο ραντεβού, δηλαδή, στις μπασκέτες της γειτονιάς, για μονό ή απλώς σουτάκια, εκεί όπου οι προηγούμενες γενιές έμαθαν να αγαπούν το μπάσκετ. ≠

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή