Ωρα πρόκρισης στους ημιτελικούς

Ωρα πρόκρισης στους ημιτελικούς

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πρόκριση στα ημιτελικά των πλέι οφ θα κριθεί σήμερα από τα αποτελέσματα στους τρίτους αγώνες που θα δώσουν και τα τρία εκ των τεσσάρων ζευγαριών, αφού Ολυμπιακός και Κόροιβος θα παίξουν μεθαύριο το πρώτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και ο Αρης ηττήθηκαν, αντίστοιχα, στις έδρες του Κολοσσού, του Ρεθύμνου και της ΑΕΚ, το Σάββατο, στους δεύτερους αγώνες και χρειάζονται την αξιοποίηση του πλεονεκτήματος έδρας που διαθέτουν στην πρώτη φάση.

Για τον Παναθηναϊκό, η ήττα που γνώρισε στη Ρόδο, και παρά την απουσία των Διαμαντίδη, Φώτση, Γιάνκοβιτς, ήταν ήσσονος σημασίας, συγκριτικά με τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Παππά που υπέστη ολική ρήξη πρόσθιου χιαστού και έξω μηνίσκου, χειρουργήθηκε χθες και από σήμερα αρχίζει την αποθεραπεία, που θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες. Τις ευχές του για καλή ανάρρωση έστειλε στον Παππά ο Βασίλης Σπανούλης, ενώ παράλληλα εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Αντώνη Φώτση για τον θάνατο της μητέρας του.

Στο κεκλεισμένων θυρών Ολυμπιακό Στάδιο (16.30), οι «πράσινοι» υποδεχόμενοι τον Κολοσσό, που νίκησε 75-73 στο δεύτερο παιχνίδι, θα εκτίσουν τη δεύτερη αγωνιστική της ποινής που τους έχει επιβληθεί για τα όσα έγιναν στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και θα απομείνει ένας ακόμη αγώνας στην ημιτελική φάση, εφόσον νικήσουν τους Ροδίτες για δεύτερη φορά και προκριθούν. Ο Διαμαντίδης προπονήθηκε χθες, ενώ ο Γιάνκοβιτς δεν υπολογίζεται.

Στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο (20.30) αναμένεται η πιο αμφίρροπη αναμέτρηση, ανάμεσα στον Αρη και στην ΑΕΚ. Ο δεύτερος αγώνας κρίθηκε υπέρ της Ενωσης, με διαφορά 38 πόντων (92-54) και πλέον ο Αρης καλείται να αντιδράσει απέναντι στην ΑΕΚ που στοχεύει στην πρόκριση στο ελληνικό φάιναλ φορ, με ανατροπή του μειονεκτήματος έδρας.

Στο κλειστό της Πυλαίας (18.30), ο ΠΑΟΚ θα υποδεχτεί το Ρέθυμνο, το οποίο επικράτησε (65-61) στον δεύτερο αγώνα και θέλει να παίξει το τελευταίο χαρτί του, εκμεταλλευόμενο το όποιο άγχος μπορεί να παρουσιάσουν οι γηπεδούχοι.

• Στην ισπανική πόλη Σανταντέρ, η Εθνική Γυναικών θα συμμετάσχει σε τουρνουά προετοιμασίας για τη συμμετοχή στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, αντιμετωπίζοντας την Ισπανία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή