Σαρωτικός ο Αρης, εύκολα οι ισχυροί

Σαρωτικός ο Αρης, εύκολα οι ισχυροί

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο άλλοτε «αυτοκράτορας» Αρης εξοστράκισε τη «βασίλισσα» ΑΕΚ από τα ημιτελικά των πλέι οφ και νικώντας με 79-68 στον τρίτο αγώνα, διατήρησε τη θέση του στην πρώτη τετράδα και περιμένει να αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Ολυμπιακός – Κόροιβος. Ο Αρης «λύγισε» την ΑΕΚ στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν και επέβαλε τον ρυθμό του από την αποτελεσματική αμυντική λειτουργία του, αλλά και εκμεταλλευόμενος την αστοχία των φιλοξενουμένων στις ελεύθερες βολές (13/26) και στα τρίποντα (5/23). Η θετική αρχή της Ενωσης στο πρώτο δεκάλεπτο (19-24) δεν είχε την ανάλογη συνέχεια και σταδιακά οι γηπεδούχοι, αντλώντας ψυχική δύναμη από τους οπαδούς τους (το παιχνίδι διακόπηκε για 15 λεπτά λόγω έντασης με την αστυνομία), προηγήθηκαν 38-36 στο τέλος του ημιχρόνου. Ο Αρης ήταν καταιγιστικός στην επανάληψη, δημιούργησε διαφορά ασφαλείας μέχρι το 30΄ (63-50) και δεν δέχτηκε πόντο στο πρώτο τετράλεπτο της τελευταίας περιόδου, με αποτέλεσμα να προκριθεί με εντυπωσιακή εμφάνιση. Βεζένκοφ (16 π.), Μούρτος (12 π.) και Πάσαλιτς (12 π.) ήταν οι πρώτοι σκόρερ των νικητών και στον αντίποδα, οι Σάκοτα (19 π.) και Ουίλμπεκιν (16 π.).

Η ΑΕΚ, παρά τη σημαντική μεταγραφική ενίσχυσή της με έξι παίκτες από τον προηγούμενο Νοέμβριο και την αγωνιστική χημεία που απέκτησε, δεν πρόλαβε το «τρένο» της πρώτης τετράδας, αφού ο ύψιστος στόχος της ήταν ακόμα και η κατάκτηση της τρίτης θέσης στα πλέι οφ. Η ευρωπαϊκή συμμετοχή της στο Eurocup θα κριθεί από το αν θα της δοθεί wild card (πρόκληση).

Ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ πήραν θέση στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, καθώς οι τρίτοι αγώνες που έδωσαν με αντιπάλους τον Κολοσσό και το Ρέθυμνο, αντίστοιχα, εξελίχθηκαν σε τυπική διαδικασία. Στο ΟΑΚΑ, οι «πράσινοι» επικράτησαν του Κολοσσού με 100-70, ο Δημήτρης Διαμαντίδης πέτυχε ρεκόρ καριέρας στις ασίστ, με τις 13 που μοίρασε στους συμπαίκτες του, αλλά ο τραυματισμός του Μπατίστα στη γάμπα προκάλεσε νέα ανησυχία, πέντε ημέρες μετά τη ρήξη πρόσθιου χιαστού που έπαθε ο Παππάς. Σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων του Ουρουγουανού σέντερ.

Πρώτος σκόρερ του ΠΑΟ ήταν ο Μαυροκεφαλίδης (16 π.), ενώ ο Κολοσσός που ολοκλήρωσε τη φετινή περίοδο με επιτυχημένο απολογισμό, επί της επτάμηνης θητείας του προπονητή Αρη Λυκογιάννη, είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε να επιβάλει τον ρυθμό του στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στο Ρέθυμνο, αλλά ο Τζέι Αρ Μπρέμερ με 19 πόντους οδήγησε τους γηπεδούχους σε εύκολη νίκη (75-62).

• Ουσιώδης για όλα τα θέματα του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ ήταν η πρώτη συνάντηση γνωριμίας που είχε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γεν. γραμματέα Π. Τσαγκρώνη. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εύρυθμη λειτουργία της ομοσπονδίας μπάσκετ, παρά τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, ενόψει και της προετοιμασίας όλων των εθνικών ομάδων για τη συμμετοχή τους στα προσεχή ευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Ο κ. Κοντονής αποδέχτηκε την πρόταση για συνάντηση με τον γεν. γραμματέα της FIBA, Πάτρικ Μπάουμαν.

Με επιστολή του, ο υφυπουργός Αθλητισμού χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του Ολυμπιακού στο πρόσφατο φάιναλ φορ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα υποδεχτεί την «ερυθρόλευκη» ομάδα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή