Πλάνα «αιωνίων» για το ΟΑΚΑ

Πλάνα «αιωνίων» για το ΟΑΚΑ

2' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εμπειρία του Ολυμπιακού σε ανατροπές των εις βάρος του σκορ, σε συνδυασμό με την καλύτερη διαχείριση του άγχους που έχει ως γηπεδούχος, έκρινε υπέρ του τον πρώτο τελικό των πλέι οφ, κόντρα στον Παναθηναϊκό (76-70). Ο δεύτερος τελικός θα διεξαχθεί αύριο στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και ο Παναθηναϊκός που μπορεί να κέρδισε τις εντυπώσεις στο Νέο Φάληρο θα χρειάζεται την ουσία της ισοφάρισης στις νίκες. Η απόδοση του Κώστα Σλούκα ήταν καταλυτική για τον Ολυμπιακό και ο παίκτης που είχε δοθεί δανεικός στον Αρη, πριν από τρία χρόνια, έθεσε τις καλύτερες προδιαγραφές στη διαπραγμάτευση ανανέωσης του συμβολαίου του. Ο Ολυμπιακός είχε ψυχραιμία και αποφασιστικότητα, ώστε να ανατρέψει διαφορά 13 πόντων, με σερί 18-0, ενώ στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε σκοράρει σε σουτ τριών πόντων (0/13). Ωστόσο, όπως τόνισε ο Πέτγουεϊ «κάθε φορά δεν είναι εύκολο να ανατρέπουμε διαφορές στο σκορ».

Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι δεν έχει προλάβει να καλύψει τις δυσαναπλήρωτες απουσίες των Παππά και Μπατίστα, ενώ ο Μόργκαν βρίσκεται ακόμα σε στάδιο προσαρμογής και απέχει πολύ από την αξία του Γκιστ. Η επιστροφή του Μπατίστα είναι πιθανή για τον δεύτερο τελικό.

Οι «πράσινοι» προχώρησαν σε δημόσια καταγγελία προς κάθε αρμόδιο φορέα για επεισόδια, που όπως υποστηρίζουν, εκτυλίχθηκαν στο ΣΕΦ και δεν καταγράφηκαν στο φύλλο αγώνα από τους διαιτητές. Στην καταγγελία αναφέρεται και επίθεση στον εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη», Παναγιώτη Μαυρίκου, στον χώρο του κυλικείου του σταδίου, ενώ είχε μαζί του, τα δύο παιδιά του.

• Στο κεκλεισμένων θυρών Αλεξάνδρειο, ο Αρης θα υποδεχτεί σήμερα (19.30) τον ΠΑΟΚ για τον δεύτερο αγώνα του μικρού τελικού των πλέι οφ. Ο «Δικέφαλος» του Βορρά νίκησε (67-60) στο πρώτο παιχνίδι, στο οποίο ο Αρης προηγήθηκε 39-49 στο 30΄, αλλά ο ΠΑΟΚ σκόραρε 28 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

• Επίσημη υποψηφιότητα της ΑΕΚ για να της δοθεί μια εκ των τεσσάρων προσκλήσεων συμμετοχής στο Eurocup της επόμενης περιόδου, έθεσε ο μεγαλομέτοχός της, Μάκης Αγγελόπουλος, στη Βαρκελώνη. Βασικά κριτήρια θα είναι η εγγύηση του κατώτατου προϋπολογισμού στα 4 εκατ. ευρώ και η καταβολή ενός εκατομμυρίου, ως ρήτρα συμμετοχής.

• Ο Λεμπρόν Τζέιμς επιβεβαίωσε τον τίτλο του καλύτερου παίκτη στο ΝΒΑ και στον δεύτερο τελικό οδήγησε τους Κλίβελαντ Καβαλίερς στη νίκη (93-95) κόντρα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, κερδίζοντας και το πλεονέκτημα έδρας (1-1 νίκες). Ο «βασιλιάς» πέτυχε το πέμπτο τριπλ νταμπλ της καριέρας του, με 39 πόντους, 16 ριμπάουντ και 11 ασίστ. Οι δύο επόμενοι τελικοί θα διεξαχθούν στο Κλίβελαντ.

• Στη ρουμανική πόλη Οραντέα για να συμμετάσχει στην τελική φάση του Ευρωμπάσκετ (11 – 28/6), ταξιδεύει σήμερα η αποστολή της Εθνικής Γυναικών. Αντίπαλοι θα είναι η Ιταλία, η Πολωνία, η Τουρκία και η Λευκορωσία. Η 12άδα που επέλεξε ο τεχνικός, Τζώρτζης Δικαιουλάκος απαρτίζεται από τις: Λύμουρα, Νικολοπούλου, Σωτηρίου, Χατζηνικολάου, Φασούλα, Γκοτζή, Κοσμά, Παπαμιχαήλ, Δημητράκου, Σπανού, Καλτσίδου, Χριστινάκη.

• Ο Ολυμπιακός μέσω συγχώνευσης με το Ελληνικό που κατέκτησε το νταμπλ στη φετινή περίοδο θα συμμετάσχει για πρώτη φορά στην ιστορία του στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή