Δεύτερο τζάμπολ για τους «αιωνίους»

Δεύτερο τζάμπολ για τους «αιωνίους»

2' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αναχαίτιση» στο προβάδισμα του Ολυμπιακού, που νίκησε στον πρώτο τελικό, ή επανάληψη της νίκης που είχαν πετύχει οι «ερυθρόλευκοι» πριν από ένα μήνα στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, όταν και απέκτησαν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ; Απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα δώσει το αποτέλεσμα του σημερινού δεύτερου τελικού (19.30), ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Το άγχος και η ψυχολογική πίεση για την επιτακτική νίκη μεταφέρονται στην πλευρά των «πρασίνων», που θα έχουν τη συμπαράσταση των οπαδών τους και καλούνται να αντιδράσουν θετικά για να ισοφαρίσουν την ήττα στο ΣΕΦ, καθώς αν ο Ολυμπιακός νικήσει για δεύτερη φορά, θα είναι σχεδόν ανέφικτο να υπάρξει ανατροπή στον τρίτο αγώνα που θα διεξαχθεί, την Κυριακή, ξανά στο Νέο Φάληρο. Το όνομα του Εστεμπάν Μπατίστα δεν διαγράφτηκε από το απουσιολόγιο του «τριφυλλιού» και για τον σημερινό αγώνα, αναγκάζοντας ξανά τους συμπαίκτες του, κυρίως στις θέσεις των ψηλών, να επωμιστούν το βάρος κάλυψης της απουσίας του. Ενας εξ αυτών, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, που είναι και ο πρωταγωνιστής του ΠΑΟ στα πλέι οφ, υπογράμμισε ότι το ΟΑΚΑ δίνει αβαντάζ στους «πράσινους» λόγω της υποστήριξης του κόσμου και πως όλοι οι παίκτες θα αγωνιστούν για να καλύψουν τα κενά των απόντων.

Στον Ολυμπιακό, είναι διάχυτη η πεποίθηση ότι όπως συνέβη και στον πρόσφατο αγώνα πρωταθλήματος, η ποιοτική ανωτερότητα και η πληρότητα (απών μόνο ο Παπαπέτρου) αποτελούν τις καλύτερες εγγυήσεις για να φτάσουν σε τέταρτη νίκη επί του Παναθηναϊκού και δεύτερη, εκτός έδρας. Σε αυτή την περίπτωση, η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος θα έχει πολλές πιθανότητες να γίνει με αήττητη πορεία στους τελικούς.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός με νέα ανακοίνωσή της και αναρτώντας στο Διαδίκτυο οκτάλεπτο βίντεο επίμαχων φάσεων για τη διαιτησία του πρώτου τελικού των πλέι οφ, υποστηρίζει ότι δεν θα μείνει αδρανής σε απόπειρες διαστρέβλωσης της αλήθειας στη συνέχεια των αγώνων. Παράλληλα, ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με 24.400 ευρώ για τον πρώτο αγώνα.

• Η αντεπίθεση του Αρη στο δεύτερο ημίχρονο, με κορυφαίους τους Βεζένκοφ και Πάσαλιτς, κατέληξε στη νίκη (92-88) κόντρα στον ΠΑΟΚ, στον δεύτερο αγώνα του μικρού τελικού. Στο 35΄ ο Αρης προηγήθηκε με 77-65, ο ΠΑΟΚ χάρις στην αμυντική πίεση μείωσε σε 83-81 στο 39΄ και «άγγιξε» την ανατροπή, αλλά το τρίποντο του Τόμας στα 40΄΄ (86-81) έκρινε το αποτέλεσμα.

ΑΡΗΣ: Πάσαλιτς 16, Τσιάρας 5, Ριντ 10 (2), Τόμας 12 (2), Πουλιανίτης, Χαρίσης 11, Βεζένκοφ 23 (2), Μούρτος 11 (1), Σίμτσακ 4.

ΠΑΟΚ: Μπρέμερ 12 (2), Λάνγκφορντ 20 (1), Λιάπης, Κάρτερ 14 (3), Τσόχλας 6, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 4, Οντουμ 12 (1), Χαριτόπουλος 15, Σαλούστρος 2.

Ο τρίτος μικρός τελικός θα διεξαχθεί στην Πυλαία, ενώ ο τέταρτος θα διεξαχθεί, ξανά στο κεκλεισμένων των θυρών Αλεξάνδρειο Μέλαθρο, καθώς απορρίφθηκε χθες από το ΑΣΕΑΔ η προσφυγή του Αρη. Ο αποκλεισμός της έδρας του παρέμεινε στις τέσσερις αγωνιστικές.

• Η σερβική ομοσπονδία εναρμονίστηκε με την υπόδειξη της FIBA για να μη συμμετάσχουν οι ομάδες της χώρας στην Αδριατική λίγκα και απέφυγε τον κίνδυνο αποκλεισμού της εθνικής της ομάδας από το Ευρωμπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή