Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός

Πρωταθλητής στο μπάσκετ ο Ολυμπιακός

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 11ο πρωτάθλημα της ιστορίας του πανηγυρίζει από το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός, αφού κατάφερε να κάνει την τρίτη νίκη επί του Παναθηναϊκού (93-74) και να «σκουπίσει» την σειρά των τελικών του πρωταθλήματος μπάσκετ.

Οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ανωτερότητα πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος απέναντι στους πράσινους, οι οποίοι φέτος εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων και δεν έπεισαν σε κανένα σημείο των τριών τελικών πως θα μπορούσαν να αντιστρέψουν το εις βάρος τους κλίμα.

Με τη χθεσινή νίκη ο Ολυμπιακός έκανε το 5 στα 5 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του στο φετινό πρωτάθλημα, δείχνοντας έτσι πως ξόρκισε τα… φαντάσματα του παρελθόντος και ξεπέρασε το ψυχολογικό πρόβλημα που είχε η ομάδα όταν αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό.

Ο τρίτος τελικός που σήμανε και το πρωτάθλημα για τους ερυθρόλευκους, κύλησε στο τέμπο που ήθελε η ομάδα του Πειραιά. Ο Ολυμπιακός είχε επιβάλει από νωρίς τον ρυθμό του, την ώρα που οι παίκτες του Μανωλόπουλου έψαχναν το θαύμα που θα τους επέτρεπε να συνεχίσουν την σειρά στο ΟΑΚΑ.

Όμως η ανωτερότητα του Ολυμπιακού ήταν εμφανής καθ' όλη την διάρκεια του ματς, αφού οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο παθιασμένοι και λειτουργούσαν με περισσότερη ενέργεια από τους αντιπάλους τους. Έτσι, όποτε οι πράσινοι έφταναν κοντά στο σκορ, οι γηπεδούχοι άνοιγαν λίγο το… γκάζι και η διαφορά εκτοξευόταν αυτόματα σε επίπεδα που έδιναν ασφάλεια στον Ολυμπιακό.

Αξίζει να σημειωθεί πως αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του Ολυμπιακού που η ομάδα «σκουπίζει» (κερδίζει με σκορ 3-0) τους τελικούς των πλέιοφς. 

 Τα δεκάλεπτα: 16-12, 51-39, 75-58, 93-74

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή