Μεταγραφικό «τζάμπολ» με Σλούκα

Μεταγραφικό «τζάμπολ» με Σλούκα

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι… χοροί και οι πανηγυρισμοί του Ολυμπιακού καλά κρατούν για την αήττητη κατάκτηση του τίτλου και τις τρεις νίκες επί του Παναθηναϊκού στους τελικούς των πλέι οφ που ολοκληρώθηκαν σε κόσμια ατμόσφαιρα, μακριά από επεισόδια και βία (θλιβερή παρένθεση η απώλεια τριών δαχτύλων ενός 16χρονου από κροτίδα).

Μπορεί οι τελικοί να συνεχίζονται σε μεταγραφικό επίπεδο και με «μήλο της έριδος» τον Κώστα Σλούκα, αλλά αγωνιστικά, η ποιοτική ανωτερότητα και πληρότητα των «ερυθρολεύκων» επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στον τρίτο τελικό (93-74). Η χειρονομία του αρχηγού του ΠΑΟ, Δημήτρη Διαμαντίδη να συγχαρεί με χειραψία όλους τους αντιπάλους του, όπως έκαναν και οι συμπαίκτες του, επικυρώνει την «πράσινη» παραδοχή στη δίκαιη επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή, ύστερα από δύο χρόνια.

Η διαφορά δυναμικότητας του Ολυμπιακού δεν επέτρεψε καν την επανεμφάνιση διαμαρτυριών και παραπόνων για τη διαιτησία από την πλευρά των «ερυθρολεύκων», όπως έχει συμβεί πολλάκις στο παρελθόν. Η συγκεκριμένη αλλαγή νοοτροπίας άρχισε από τον τεχνικό, Γιάννη Σφαιρόπουλο που καρπώνεται το μεγαλύτερο μερίδιο της πετυχημένης πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη και ασχολήθηκε αποκλειστικά με τη μέγιστη δυνατή αξιοποίηση του έμψυχου δυναμικού και ουδέποτε έψαξε δικαιολογίες, εκτός της απόδοσης των Πειραιωτών. Η δήλωση και μόνο του αρχηγού και ηγέτη του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη, είναι χαρακτηριστική για τη δουλειά του προπονητή: «O Σφαιρόπουλος είναι ο κατάλληλος άνθρωπος και τον βρήκαμε την κατάλληλη στιγμή. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Η ομάδα δεν χρειάζεται ιδιαίτερες αλλαγές».

Για τον Ολυμπιακό, η κατάκτηση του πρωταθλήματος (11ο συνολικά), μπορεί να αποτελέσει αφετηρία για τη δημιουργία δυναστείας, αλλά ουδείς προτίμησε να κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις.

Η επόμενη ημέρα του πρωταθλητή και του δευτεραθλητή είναι πολύ διαφορετική. Ο Παναθηναϊκός έχει αρχίσει ήδη τον σχεδιασμό της ομάδας της επόμενης σεζόν και κατέθεσε επίσημη πρόταση στον Σλούκα για διετές συμβόλαιο, έναντι 1,6 εκατ. ευρώ. Ο διεθνής πλέι μέικερ που έχει ετήσιες αποδοχές 350.000 ευρώ, χαρακτήρισε ως «αστείο τον τρόπο που έγινε η πρόταση του Παναθηναϊκού και αποσκοπεί στη δημιουργία κλίματος», ενώ έδωσε προτεραιότητα στον Ολυμπιακό για τη διαπραγμάτευση νέου συμβολαίου. Επίσης, υποστήριξε ότι στην απόφασή του, υπερτερεί του οικονομικού σκέλους, ο ρόλος του που θα έχει σε οποιαδήποτε ομάδα. Στον Παναθηναϊκό, τα τρία βασικά θέματα που είναι «ανοιχτά», αφορούν τον νέο προπονητή και την ανανέωση των συμβολαίων του Διαμαντίδη και του Μαυροκεφαλίδη, ενώ σε θέση συμβούλου της διοίκησης, επέστρεψε ύστερα από οκτώ χρόνια, ο πρώην νομικός εκπρόσωπος και στενός συνεργάτης των αδελφών Γιαννακόπουλων, Τάκης Μπαλτάκος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή