Οι Oυόριορς υπέταξαν τον Λεμπρόν

Οι Oυόριορς υπέταξαν τον Λεμπρόν

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι «πολεμιστές» (Ουόριορς) του Γκόλντεν Στέιτ νίκησαν (105-97) για τέταρτη φορά τον «ιππότη» Λεμπρόν Τζέιμς των Κλίβελαντ Καβαλίερς στους τελικούς του ΝΒΑ και ύστερα από 40 χρόνια φόρεσαν ξανά τα δαχτυλίδια των πρωταθλητών. Η αξία του ηττημένου έδωσε μεγαλύτερη δόξα στον νικητή του φετινού πρωταθλήματος του ΝΒΑ, ενώ η εξέλιξη των νικών και των ηττών σε κάθε έδρα ήταν λίαν συναρπαστική. Το Γκόλντεν Στέιτ νίκησε δύο φορές στην έδρα του Κλίβελαντ, ενώ οι Καβαλίερς «απέδρασαν» με τη νίκη, μία φορά από την Oracle Arena. Οι «εξωγήινες» εμφανίσεις του Λεμπρόν Τζέιμς, ο οποίος είχε μέσο όρο παραγωγικότητας τους 38,5 πόντους, στους έξι τελικούς, έγραψαν ιστορία για την υπερπροσπάθεια που έκανε ο «βασιλιάς» να νικήσει, σχεδόν μόνος του, τους Ουόριορς. Οι δεδομένες απουσίες των Λοβ και Βαρεζάο πριν από την έναρξη των τελικών και ο τραυματισμός του Κάιρι Ιρβινγκ στον πρώτο αγώνα αφαίρεσαν καθοριστικές επιλογές από τη διάθεση του προπονητή των «Καβς», Ντέιβιντ Μπλατ. Ο Τζέιμς στην πρώτη χρονιά της επιστροφής του στο Κλίβελαντ επιχείρησε να πετύχει το ακατόρθωτο και να ανατρέψει κάθε αρχή και θεωρία που έχει κάθε ομαδικό άθλημα, όπως είναι το μπάσκετ.

Ακόμα και στη «δυναστεία» των Σικάγο Μπουλς στο ΝΒΑ, τη δεκαετία του ’90, ο ανυπέρβλητος Μάικλ Τζόρνταν είχε συμπαίκτες τους Πίπεν, Κούκοτς, Ρόντμαν και τον προπονητή των πρωταθλητών Ουόριορς, Στιβ Κερ. Μπορεί στο ΝΒΑ η ομαδικότητα του παιχνιδιού και η τακτική του προπονητή να βρίσκονται διαχρονικά σε δεύτερη μοίρα από την αγωνιστική αξία, την προσωπικότητα και την ελεύθερη εκδήλωση των δυνατοτήτων των παικτών που είναι καταξιωμένοι σταρ, αλλά ακόμα και σε αυτή τη σύγκριση, οι Ουόριορς είχαν περισσότερες επιλογές.

Στη «μοναξιά» του «βασιλιά» Τζέιμς, οι Ουόριορς αντιπαρέθεσαν τον ηγέτη τους, Στέφεν Κάρι, τους Τόμπσον, Μπαρνς, Γκριν, οι οποίοι συμπλήρωναν αρμονικά το παιχνίδι του Κάρι, τους αναπληρωματικούς… πολυτελείας Λι, Λίβινγκστον και τον παίκτη που έκανε τη διαφορά στους περισσότερους τελικούς, Αντρέ Ιγκουοντάλα.

«Μακάρι να μπορούσα εγώ από μόνος μου να κάνω περισσότερα πράγματα για να κερδίσουμε, αλλά δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να έπαιξε στους τελικούς χωρίς τους δύο ολ σταρ παίκτες της», παραδέχτηκε ο Τζέιμς, και είναι δεδομένη η ενίσχυση των φετινών φιναλίστ του ΝΒΑ.

• Την επιθυμία του να παραμείνει στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Μπράιαν Ντάνστον στην ιστοσελίδα «slamnroll.com», αλλά δεν δεσμεύτηκε για το μέλλον του, ενώ έχει πρόταση από την Εφές Αναντόλου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή