Πρώτοι και καλύτεροι οι Εφηβοι

Πρώτοι και καλύτεροι οι Εφηβοι

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αήττητη στην τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Εφήβων και στους νοκ άουτ αγώνες που θα αρχίσουν, σήμερα, με πρώτο αντίπαλο την Τυνησία (20.30), προχώρησε η Εθνική ομάδα που επικράτησε της Σερβίας (69-60) και κέρδισε το χειροκρότημα από 4.000 Κρητικούς φιλάθλους για το πείσμα που έδειξε στη διεκδίκηση της νίκης. Η κατάκτηση της πρώτης θέσης του ομίλου και ενώ ήταν γνωστό ότι σε περίπτωση ήττας, η επόμενη αντίπαλος θα ήταν η σκληροτράχηλη Αυστραλία, πρόσφερε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, τη δυνατότητα να μεγαλώσει τις βλέψεις της προς την οκτάδα (θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Αίγυπτος – Ισπανία), καθώς οι Τυνήσιοι έχουν χαμηλότερο αγωνιστικό επίπεδο.

Η ελληνική ομάδα είχε σερβικό… απωθημένο από τις ήττες που γνώρισε στο πρόσφατο παρελθόν και μπορεί οι αντίπαλοί της να ήταν μεθοδικότεροι και καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο (33-37), αλλά το κίνητρο της «εκδίκησης» ανέτρεψε την εξέλιξη του αγώνα στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφερε την υπογραφή του Τάιλερ Ντόρσεϊ. Ο Ελληνοαμερικανός πλέι μέικερ πρωταγωνίστησε σε άμυνα και επίθεση και χάρισε χαμόγελα δικαίωσης για την εντοπισμό του στο μακρινό Ορεγκον και τη χρονική «μάχη», ώστε να αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο του Ηρακλείου. Η άμυνα της Εθνικής ήταν το εχέγγυο για τη δημιουργία διαφοράς ασφαλείας στο σκορ (60-49 στο 36΄) με σερί 13-0 και δεν απειλήθηκε εκ νέου από τους Σέρβους.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 11 (2), Λούντζης 7, Κώττας 3, Ντόρσεϊ 10 (1), Μήτογλου 9, Μουράτος 1, Σκουλίδας 9 (1), Τσαλμπούρης, Μπιλλής, Σταμάτης 9, Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος.

ΣΕΡΒΙΑ: Πένο 3 (1), Αρανίτοβιτς 3, Μαρίνκοβιτς 9 (2), Οστοϊτς 6, Ντζόκοβιτς 14, Στογιάνοβιτς 5 (1), Ντόκοβιτς 2, Λαζάρεβιτς 2, Σίμανιτς 5, Γκλίσιτς, Βούτσετιτς 9, Μιλαντίνοβιτς 2.

Tα υπόλοιπα ζευγάρια στη φάση των «16»: Αίγυπτος – Ισπανία, Ιράν – Τουρκία, Ιταλία – Δομινικανή Δημοκρατία, Κροατία – Κίνα, Καναδάς – Ν. Κορέα, ΗΠΑ – Αργεντινή, Αυστραλία – Σερβία.

• Οι ταλαντούχοι παίκτες όλων των μικρότερων Εθνικών ομάδων βρίσκονται στο μεταγραφικό στόχαστρο των περισσοτέρων ομάδων της Α1 κατηγορίας. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ θέλουν να αποκτήσουν τον 16χρονο, Δημήτρη Μωραΐτη, με τον νεαρό να δείχνει πρόθεση να ενταχθεί στην Ενωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή