Σε εφαρμογή το σχέδιο Τζόρτζεβιτς

Σε εφαρμογή το σχέδιο Τζόρτζεβιτς

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η εποχή του Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς στην τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού άρχισε, με τη δέσμευση του Σέρβου προπονητή για την αξιοποίηση νέων Ελλήνων παικτών στους οποίους θα δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής στην ανδρική ομάδα, ενώ για τους κύριους στόχους της επόμενης περιόδου, προτίμησε να τοποθετηθεί μετά τις όποιες αντικαταστάσεις παικτών. Η ανακοίνωση της έναρξης συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον τεχνικό της Εθνικής Σερβίας για τα επόμενα δύο χρόνια, συνοδεύτηκε από τη γραπτή δήλωση του Τζόρτζεβιτς και την αναφορά στην ταύτιση απόψεων για το μοντέλο ελληνικής στελέχωσης.

«Αποτελεί τιμή και προνόμιο να εργάζεσαι στον Παναθηναϊκό που ανήκει στην ελίτ του ευρωπαϊκού μπάσκετ και νιώθω ενθουσιασμό για να αρχίσω αυτό το ταξίδι. Κάθε μεγάλο κλαμπ πρέπει να τοποθετεί τις βάσεις ώστε να έχει διαρκώς πολλούς παίκτες από τις ακαδημίες του στην πρώτη ομάδα. Ετσι δουλεύει και η μπασκετική σχολή της χώρας μου. Θέλουμε να δημιουργήσουμε τα νέα παιδιά κατά τέτοιο τρόπο ώστε να προοδεύσουν ως αθλητές και ως άνθρωποι. Αισθάνομαι υπέροχα που αποτελώ μέρος αυτού του πλάνου» τόνισε ο Τζόρτζεβιτς, ενώ πρόσθεσε ότι «η δυνατή βάση των Ελλήνων παικτών χρειάζεται πρόσθεση κι άλλων κομματιών». Ο Εϊ Τζέι Σλότερ αποτελεί από χθες και τυπικά παρελθόν για τον ΠΑΟ, ενώ προς Κίνα οδεύει ο Μπατίστα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για πρώτη φορά στο τεχνικό επιτελείο του «τριφυλλιού» δεν υπάρχει Ελληνας προπονητής και οι συνεργάτες του Τζόρτζεβιτς, θα είναι ο γνώριμος από τις θητείες του σε Πανιώνιο, Ολυμπιακό και Αρη, Μίλαν Μίνιτς, ο Γκόραν Μπιέντοφ και ο πρώην παίκτης του ΠΑΟ, Σάνι Μπετσίροβιτς.

Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τη δημιουργία ακαδημίας μπάσκετ, σε αγαστή συνεργασία με τον ερασιτεχνικό σύλλογο και με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη να αναλαμβάνει την υλοποίηση «φυτωρίου» παικτών, ενώ χθες αποκτήθηκε ο 16χρονος Γιώργος Καλαϊτζάκης (μέλος της Εθνικής Παίδων). «Πρόκειται για ένα όραμα που έφτασε η ώρα να πάρει σάρκα και οστά. Πάντα πιστεύαμε ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να έχει τα φυτώριά του. Πέραν της παραγωγικής διαδικασίας των νέων παικτών, είναι να φτιάξουμε αθλητές με σωστή νοοτροπία. Η φιλοσοφία και το πλάνο θα είναι κοινό με την πρώτη ομάδα» είπε ο διευθυντής της «πράσινης» ακαδημίας που θα έχει συνεργάτες τους πρώην συμπαίκτες του, Γιώργο Καλαϊτζή και Γιάννη Σιούτη.

Τέσσερις διοργανώσεις

Εκατό ομάδες (ρεκόρ συμμετοχών) από 40 χώρες, θα απαρτίζουν τη νέα ευρωπαϊκή διοργάνωση που θα θεσπιστεί άμεσα από την περίοδο 2015-16 και θα τελεί υπό την αιγίδα της FIBA, ύστερα από την ασυμφωνία με την Ευρωλίγκα. Το ευρωπαϊκό μπάσκετ θα έχει συνολικά τέσσερις διοργανώσεις, στην επόμενη περίοδο (Ευρωλίγκα, Γιούροκαπ και δύο πρωταθλήματα από τη FIΒΑ).

Η παγκόσμια ομοσπονδία θα αναβαθμίσει, ουσιαστικά, το Γιούρο Τσάλεντζ που θα είναι η δεύτερη τη τάξει διοργάνωσή της, ενώ στα πλάνα της FIBA, υπάρχει και η θέσπιση της αντίστοιχης Ευρωλίγκας, με τη συμμετοχή 16 ομάδων. Εξ αυτών, οι έξι θα έχουν άδεια τύπου Α (θα είναι οι μόνιμες), ενώ οι άλλες δέκα θα προκύπτουν από προκριματικό γύρο. Ευκαιρία συμμετοχής θα έχουν όλες οι ευρωπαϊκές «λίγκες». Στο σύστημα διεξαγωγής της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης, οι θέσεις θα δοθούν βάσει αθλητικών αποτελεσμάτων των συλλόγων, στις εθνικές λίγκες και τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Η παγκόσμια ομοσπονδία ανακοίνωσε την αναγνώρισή της στην Αδριατική λίγκα (ΑΒΑ).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή