Σκορπίζει χαμόγελα η εθνική Εφήβων

Σκορπίζει χαμόγελα η εθνική Εφήβων

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Εθνική Εφήβων μπάσκετ άδραξε την ευκαιρία που της πρόσφερε η αδύναμη Τυνησία (100-48) στον νοκ άουτ αγώνα της φάσης των «16» του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και έκανε την καλύτερη δυνατή προετοιμασία εν όψει της Ισπανίας στον αυριανό προημιτελικό (20.30). Η τέταρτη νίκη της ελληνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ που εξελίσσεται στο Ηράκλειο, ήταν και η ευκολότερη, καθώς οι Τυνήσιοι, όπως αναμενόταν, ήταν χαμηλότερου αγωνιστικού επιπέδου, ενώ οι διεθνείς παίκτες δεν έκαναν «αγγαρεία» και διατήρησαν σε υψηλά στάνταρ την ετοιμότητά τους. Στο χρονικό της προαναγγελθείσας νίκης-πρόκρισης, οι Εφηβοι χρειάστηκαν μόνο το πρώτο πεντάλεπτο για να επιβάλουν τον ρυθμό τους και ενώ η σκέψη τους για τα επόμενα 35 λεπτά, ήταν στην Ισπανία (νίκησε δύσκολα και απέκλεισε την Αίγυπτο), δεν ατόνησαν την προσπάθειά τους σε άμυνα και επίθεση, με αποτέλεσμα η διαφορά στο σκορ να ξεπεράσει τους 50 πόντους.

Το κέρδος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος από τη νίκη επί της Σερβίας, προχθές, αποδείχτηκε διπλό, καθώς πέραν της εύκολης επικράτησης στο παιχνίδι με την Τυνησία, η Αυστραλία αποδείχτηκε καλύτερη και «σκληροτράχηλη», νικώντας τους περυσινούς δευτεραθλητές Ευρώπης, Σέρβους (69-56) που θα παίξουν για τις θέσεις 9-16.

Η «αναρρίχηση» της Εθνικής Εφήβων προς την πρώτη τετράδα του Παγκοσμίου και τη διεκδίκηση ενός μεταλλίου, είναι συναρτημένη με τον μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας που θα έχει η Ισπανία, ενώ η συνέχεια στα ημιτελικά, επιφυλάσσει πιθανότατα την αντιμετώπιση των ΗΠΑ που θα παίξουν με την Ιταλία στα προημιτελικά. Στα δύο άλλα ζευγάρια της πρώτης οκτάδας θα παίξουν Κροατία – Καναδάς και Τουρκία – Αυστραλία, ενώ σήμερα υπάρχει ρεπό στη διοργάνωση.

ΤΥΝΗΣΙΑ: Αουΐτσι, Μετνανί, Γκανούνι 10, Μπουρί, Ντιφ 7 (1), Τζαουάντι 9 (1), Ρασίλ 2, Χαΐρι 3 (1), Αντάμι 6, Σαϊντάνι 4 (1), Μακλούφ 5, Γκεμπελαουί 2.

ΕΛΛΑΔΑ: Τολιόπουλος 9 (1), Λούντζης 8 (2), Κώττας 5, Ντόρσεϊ 25 (3), Μήτογλου 6, Μουράτος, Σκουλίδας 11 (3), Τσαλμπούρης 8, Μπιλλής 9 (2), Σταμάτης 5 (1), Παπαγιάννης 10, Χαραλαμπόπουλος 4.

• Στο ισπανικό πρωτάθλημα θα συνεχίσει την καριέρα του ο Φώτης Κατσικάρης που ήταν ανενεργός σε συλλογικό επίπεδο στα τελευταία δύο χρόνια. Η επιτυχημένη θητεία του Ελληνα προπονητή με την Μπιλμπάο, ολοκληρώθηκε το καλοκαίρι του 2013, ακολούθησε το «ναυάγιο» της συνεργασίας του με την Εθνική Ρωσίας, ενώ πέρυσι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Εθνικής Ελλάδος και την καθοδήγησε στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ισπανίας, ενώ στις 30 Ιουλίου θα αρχίσει την προετοιμασία των διεθνών παικτών για το προσεχές Ευρωμπάσκετ. Ο Κατσικάρης υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τη Μούρθια. Στον Ολυμπιακό έστειλε υπογεγραμμένο το συμβόλαιό του ο Αμερικανός Ντι Τζέι Στρόμπερι.

• Η οικογένεια του Πανιωνίου θρηνεί τον θάνατο της Ελένης Παυλάκου που υπήρξε η γραμματέας του συλλόγου, επί 40 συναπτά έτη και ήταν η αφανής «εργάτρια» και στέλεχος των «κυανέρυθρων», ειδικότερα στο τμήμα μπάσκετ.

• Ο Εσπερος διέψευσε επισήμως ότι υπάρχει συμφωνία με την ΑΕΚ για την παραχώρηση του έφηβου, Νίκου Δίπλαρου και επισημαίνει ότι παραμένει παίκτης του συλλόγου. Σήμερα το διοικητικό συμβούλιο του ερασιτεχνικού Πανιωνίου, θα αποφασίσει για την παραχώρηση ή όχι του εφήβου, Δημήτρη Μωραΐτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή