Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη ο Νικ Καλάθης

Αμφιταλαντεύεται ανάμεσα στο ΝΒΑ και την Ευρώπη ο Νικ Καλάθης

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια της καριέρας του στο ΝΒΑ, είτε με τους Μέμφις Γκρίζλις, είτε με άλλη ομάδα του επαγγελματικού πρωταθλήματος, μπορεί να δώσει ο Νικ Καλάθης και να αναβάλει την επιστροφή του στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ο διεθνής πλέι μέικερ που δεσμεύτηκε πέρυσι ότι αν αποφασίσει να επιστρέψει σε πρωτάθλημα ευρωπαϊκής χώρας, ο Παναθηναϊκός θα αποτελέσει την προτεραιότητά του, ανήκει από χθες στην κατηγορία των περιορισμένων ελεύθερων παικτών για μεταγραφή σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα, εντός και εκτός του ΝΒΑ.

Το συμβόλαιο του Καλάθη με τους Μέμφις Γκρίζλις ολοκληρώθηκε, προχθές, αλλά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, οι «Αρκούδες» του έκαναν νέα προσφορά, αντί ποσού 1.147.276 δολαρίων και διατήρησαν τα δικαιώματα του ομογενή άσου, έχοντας τον τελευταίο λόγο σε κάθε απόφαση του Καλάθη. Ακόμα κι αν υπάρξει υψηλότερη, οικονομική πρόταση στον Καλάθη από άλλη ομάδα, το Μέμφις έχει δικαίωμα να καταθέσει νέα ισόποση προσφορά και να τον διατηρήσει στις τάξεις του.

Μόλις στην πρώτη ημέρα έναρξης των διαπραγματεύσεων που μπορεί να κάνει κάθε ελεύθερος παίκτης από ομάδα του ΝΒΑ, ο Καλάθης δέχτηκε κρούση από τους Ντάλας Μαβέρικς, στους οποίους αγωνίζεται ένας πρώην συμφοιτητής του στο πανεπιστήμιο της Φλόριντα, ο Τσάντλερ Πάρσονς. Οι Μάβερικς θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό την επόμενη περίοδο και θέλουν τον Καλάθη για την θέση αναπληρωματικού πλέι μέικερ.

Ο Καλάθης έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί με οποιαδήποτε ομάδα του ΝΒΑ ή και ευρωπαϊκή, ενώ είναι αναγκασμένος να διαπιστώσει τις τελικές προθέσεις των Γκρίζλις για το αν θα αυξήσουν ή όχι την αρχική προσφορά τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή