Τζάμπολ με Ισπανία η εθνική Εφήβων

Τζάμπολ με Ισπανία η εθνική Εφήβων

2' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πρώτος «τελικός» της Εθνικής Εφήβων στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος, με αντίπαλο την Ισπανία σήμερα (20.30), είναι και ο δυσκολότερος στον δρόμο της ελληνικής ομάδας προς το βάθρο των μεταλλίων. Η νίκη θα εξασφαλίσει την συμμετοχή στην πρώτη τετράδα του Μουντομπάσκετ και θα αποτελέσει μια σπουδαία διάκριση, μέχρι τη διεκδίκηση της επόμενης που θα είναι η πρόκριση στον τελικό της Κυριακής, κόντρα στον νικητή του προημιτελικού ΗΠΑ – Ιταλία ή η κατάκτηση της τρίτης θέσης στον μικρό τελικό. Συνοδοιπόροι στην προσπάθεια της Εθνικής, είναι οι Κρητικοί φίλαθλοι που αναμένεται να κατακλύσουν το κλειστό «Δύο Αοράκια» του Ηρακλείου και να ενισχύσουν ψυχολογικά τους 18άρηδες παίκτες που «διψούν» για διάκριση. Η Ισπανία που είναι αήττητη όπως και η Ελλάδα, διαθέτει τα τεχνικά χαρακτηριστικά της σχολής που έχει καθιερώσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Εχει τέσσερις διαφορετικούς παίκτες σε σχέση με πέρυσι, αλλά στηρίζεται στα ίδια στοιχεία: ταχύτητα, ενέργεια, επιθετικότητα, δημιουργία κι εκτέλεση από τα γκαρντ. Η ατομική άμυνά μας στην περιφέρεια θα παίξει μεγάλο ρόλο, ενώ θα πρέπει να ελέγξουμε τα ριμπάουντ γιατί έχουμε πλεονέκτημα» τόνισε ο προπονητής της ελληνικής ομάδας, Ηλίας Παπαθεοδώρου, ενώ υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες χρησιμοποίησης του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου που έχει αποθεραπευτεί πλήρως από το διάστρεμμα.

• Ο Αρης προσπάθησε την ύστατη ώρα να διατηρήσει τον Αλεξάντερ Βεζένκοφ στη Θεσσαλονίκη, μέχρι το 2019, αλλά ο Βούλγαρος φόργουορντ δέχτηκε δελεαστική πρόταση από την Μπαρτσελόνα και δεν την αρνήθηκε. Οι Καταλανοί πρόσφεραν τετραετές συμβόλαιο με αντίτιμο 2,2 εκατ. ευρώ, ενώ του δίνουν το δικαίωμα να παίξει σε ομάδα του ΝΒΑ, εφόσον του γίνει πρόταση, ύστερα από την ολοκλήρωση κάθε περιόδου. Η σχετική ρήτρα φτάνει το ένα εκατομμύριο ευρώ.

• H απόκτηση του Αμερικανού Ντι Τζέι Στρόμπερι από τον Ολυμπιακό, αποτελεί την πρώτη κίνηση στον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου, ύστερα από τις αποχωρήσεις των Σλούκα, Λαφαγιέτ, Ντάρντεν και Ντάνστον. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν συμφωνήσει με τον 30χρονο παίκτη, πριν από μία εβδομάδα και περίμεναν την κατάληξη των διαπραγματεύσεων με τον Κώστα Σλούκα (παρουσιάστηκε χθες από τη Φενέρ) για να ανακοινώσουν τη μεταγραφή. Ο Στρόμπερι που αναδείχθηκε πρωταθλητής Τουρκίας με την Καρσίγιακα και έχει ευρωπαϊκή θητεία σε πέντε ομάδες (Φορτιτούντο, Χάποελ Ιερουσαλήμ, Λιέτουβος Ρίτας, Τσιμπόνα, Ορτέζ) θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει την αξία του σε επίπεδο Ευρωλίγκας, ενώ μπορεί να επωμισθεί ρόλο και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας (πλέι μέικερ, γκαρντ, φόργουορντ).

Οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για την απόκτηση και Ελληνα παίκτη, ώστε να ενισχύσουν περαιτέρω την περιφέρειά τους, έχοντας δώσει προτεραιότητα στον Νίκο Ζήση, λόγω εμπειρίας, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν οικονομική επιλογή και πρώτη εναλλακτική επιλογή αποτελεί ο Γιάννης Αθηναίου.

• Ισπανικές «σειρήνες» ήχησαν για τον Λουκά Μαυροκεφαλίδη που έχει μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό, αλλά πιθανότατα θα επαναδιαπραγματευτεί για νέο συμβόλαιο. Η Ουνικάχα Μάλαγα πρότεινε στον Μαυροκεφαλίδη διετές συμβόλαιο, έναντι 850.000 ευρώ και αναμένει την απάντησή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή