Προσεκτικά βήματα στο μπάσκετ

Προσεκτικά βήματα στο μπάσκετ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ραγδαίες εξελίξεις στην ελληνική οικονομία καθιστούν σε στάση αναμονής τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό για τον σχεδιασμό της επόμενης περιόδου. Οι «αιώνιοι» αντίπαλοι, που θα μάθουν στην αυριανή κλήρωση της Βαρκελώνης τους αντιπάλους τους στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, προχωρούν με μεγάλη προσοχή στις μεταγραφικές κινήσεις τους. Στα γκρουπ δυναμικότητας, ο Ολυμπιακός θα συμμετάσχει στο πρώτο, μαζί με την ΤΣΣΚΑ, την Μπαρτσελόνα και τη Ρεάλ, ενώ ο Παναθηναϊκός συμπεριλήφθηκε στο δεύτερο, με τη Μακάμπι, τη Φενέρμπαχτσε και την Εφές.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν οριστικοποιήσει τη συμφωνία τους με τον Αμερικανό σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ, για την υπογραφή διετούς συμβολαίου έναντι 1,6 εκ. δολαρίων, και αναμένεται η ανακοίνωσή της, ενώ θα περιμένουν την έκβαση του σάμερ λιγκ του ΝΒΑ για να καταλήξουν σε Αμερικανό παίκτη (απομακρύνεται η ελληνική επιλογή) που θα ενισχύσει περαιτέρω την περιφερειακή γραμμή, πέραν του νεοαποκτηθέντος, Ντι Τζέι Στρόμπερι.

Η στελέχωση των θέσεων κάτω από το καλάθι (σέντερ και πάουερ φόργουορντ) έχει χρονική προτεραιότητα στα μεταγραφικά θέματα του Παναθηναϊκού. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης ζήτησε ολιγοήμερη παράταση από τη Μάλαγα για να απαντήσει στην πρόταση που του έχει γίνει και εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στις διαπραγματεύσεις με τους «πράσινους».

• Η Εθνική Νέων κατέρρευσε στο τέταρτο δεκάλεπτο και, δεχόμενη σερί 16-3 από τη Λεττονία, γνώρισε την ήττα (61-50) στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (U20) που διεξάγεται στην ιταλική πόλη Λινιάνο. Η παραμονή στην πρώτη κατηγορία είναι ο κύριος στόχος της ελληνικής ομάδας, και θα επιτευχθεί αν προκριθεί στην επόμενη φάση των «12» (2 όμιλοι των έξι ομάδων), στην οποία θα συμμετέχουν οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου. Η Εθνική Νέων θα αντιμετωπίσει σήμερα το βράδυ τη Βουλγαρία, αύριο το Ισραήλ και το Σάββατο θα ολοκληρώσει τους αγώνες της στον όμιλο, με αντίπαλο τη Σερβία. Οι πόντοι της Εθνικής: Σπυριδωνίδης, Λιάπης 7 (1), Κώττας 2, Χριστοδούλου 10, Πουλιανίτης 3, Χατζηνικόλας 2, Θεοδώρου 2, Τσαλμπούρης 2, Μπιλλής 9 (1), Σταμάτης 4, Οικονομόπουλος, Σπυρόπουλος 9. Παράλληλα, αποκλείσθηκε ο Μουράτος από την προετοιμασία της Εθνικής Εφήβων, ενόψει του Ευρωμπάσκετ (U18) που θα φιλοξενηθεί στον Βόλο (23/7 – 2/8), και ενσωματώθηκαν οι Χαραλαμπόπουλος, Λούντζης, Σκουλίδας και Παπαγιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή