Απαντάει στον ΠΑΟ ο Καλάθης

Απαντάει στον ΠΑΟ ο Καλάθης

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H επιστροφή του Νικ Καλάθη στον Παναθηναϊκό αποτελεί… μονόδρομο στην τελική απόφαση που θα πάρει σήμερα ο διεθνής πλέι μέικερ, διά της αφαιρετικής μεθόδου, καθώς η συνέχιση της καριέρας του στους Μέμφις Γκρίζλις, και συνολικότερα στο ΝΒΑ, έχει ελάχιστες πιθανότητες. Ο Καλάθης έχει δεχτεί πρόταση από το Μέμφις για ανανέωση του συμβολαίου του, με καθαρές αποδοχές 1,1 εκ. ευρώ (πλην των φόρων), και προορίζεται για τρίτη επιλογή στη θέση του πλέι μέικερ. Χθες βράδυ, εξέπνευσε η προθεσμία που είχε για να απαντήσει θετικά ή αρνητικά.

Η αναζήτηση άλλης προσφοράς δεν καρποφόρησε για τον Καλάθη, καθώς οι Ντάλας Μάβερικς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του, πριν από 12 ημέρες, αλλά το ενδιαφέρον τους δεν μετουσιώθηκε σε επίσημη πρόταση, ενώ παράλληλα, αποκτήθηκε ο γκαρντ, Ντερόν Ουίλιαμς. Στη διάθεση του Καλάθη δεν υπάρχει άλλη προσφορά από ομάδα του ΝΒΑ, ενώ στην Ευρώπη –πέραν της περσινής δημόσιας δέσμευσης του ίδιου του παίκτη ότι θα παίξει μόνον στον Παναθηναϊκό, όταν θα αποφασίσει να επιστρέψει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ– του έχει κατατεθεί προσφορά για τριετές συμβόλαιο, με συνολικές αποδοχές 6,3 εκατ. ευρώ. Η Φενέρμπαχτσε, που εξέτασε την περίπτωση του Καλάθη πριν από έναν μήνα, δεν προχώρησε σε καμία κρούση, ενώ απέκτησε τον Κώστα Σλούκα.

Εκτός των περιορισμένων πιθανοτήτων να υπάρξει απρόσμενα άλλη πρόταση στον Καλάθη, ακόμα και σήμερα, ο Παναθηναϊκός δεν ανησυχεί για τη συμφωνία με τον ομογενή παίκτη, που θα αποτελέσει το κομβικότερο σημείο για τη δημιουργία νέας ομάδας. Ο 26χρονος Καλάθης λογίζεται ως ο ιδανικότερος παρτενέρ του Διαμαντίδη και ως ο παίκτης που θα αποτελέσει τον επόμενο «εγκέφαλο» του «τριφυλλιού». Η ανακοίνωση της μεταγραφής του θα δρομολογήσει τις εξελίξεις στα μεταγραφικά «μέτωπα» που αφορούν και τις θέσεις των ψηλών παικτών.

Ο Σέρβος Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, που είναι ο πρώτος στόχος του Παναθηναϊκού για να χρισθεί βασικός σέντερ της ομάδας, επέστρεψε από την Αμερική, χωρίς να έχει βρει καλύτερη πρόταση από αυτή των περσινών δευτεραθλητών Ελλάδας (διετές συμβόλαιο με 2 εκ. ευρώ). Η συνεχής επικοινωνία του νέου τεχνικού του ΠΑΟ, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς, με τον συμπατριώτη του παίζει καθοριστικό ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας και μπορεί να υποσκελίσει την εκδήλωση ενδιαφέροντος από την Αρμάνι Μιλάνου.

Στον Ολυμπιακό, ο Γιάννης Αθηναίου υπέγραψε τριετές συμβόλαιο, και η επόμενη κίνηση των πρωταθλητών είναι η ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Αμερικάνο σέντερ, Πάτρικ Γιανγκ. Η ΑΕΚ προχώρησε στην απόκτηση του Δημήτρη Μωραΐτη από τον Πανιώνιο, ο οποίος θα λάβει 70.000 ευρώ και θα έχει ποσοστό 10% σε μελλοντική πώληση του παίκτη της Εθνικής Εφήβων, που θα υπογράψει εξαετές συμβόλαιο, έναντι 1,1 εκ. ευρώ.

• Η Εθνική Νέων αποκλείσθηκε από την πρώτη δωδεκάδα του Ευρωμπάσκετ, και από σήμερα θα προσπαθήσει να κατακτήσει την 13η θέση της διοργάνωσης για να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία, αντιμετωπίζοντας διαδοχικά την Πολωνία, τη Σλοβενία και τη Βοσνία. Οι άλλες τέσσερις ομάδες που κυνηγούν τη μία θέση που οδηγεί στην παραμονή είναι οι Κροατία, Μ. Βρετανία, Βουλγαρία και Ρωσία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή