Ανακοινώθηκαν Καλάθης και Χάκετ

Ανακοινώθηκαν Καλάθης και Χάκετ

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οπως τελικά αναμενόταν, αργά χθες το βράδυ, Παθαναθηναϊκός και Ολυμπιακός ανακοίνωσαν δύο μεγάλες μεταγραφές, τους Νικ Καλάθη και Ντάνιελ Χάκετ αντίστοιχα.

Ο διεθνής γκαρντ εξάντλησε όλα τα περιθώρια που είχε προκειμένου να παραμείνει στο ΝΒΑ και από τη στιγμή που δεν έλαβε κάποια ικανοποιητική πρόταση, μπαίνει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Ελλάδα. Παναθηναϊκός και Καλάθης είχαν δώσει τα χέρια προ ημερών για τριετές συμβόλαιο αξίας περίπου 7 εκατ. δολαρίων, συμφωνία η οποία επισημοποιήθηκε.

Τα καλά νέα για τους «πράσινους», όμως, δεν σταματούν εδώ, αφού χθες επήλθε συμφωνία και με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, όπως διεμήνυσε και ο ατζέντης του. Ο ογκώδης σέντερ θα υπογράψει συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών. Με τις δύο αυτές κινήσεις, ο Παναθηναϊκός καλύπτει τις θέσεις «1» και «5», έχει καλύψει το «3» με τον Πάβλοβιτς και προχωράει με λιγότερο άγχος στα υπόλοιπα σχέδιά του. Επόμενος διακριτός στόχος είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο με την Παρτιζάν, που, όμως, δεν μπορεί να τον κρατήσει λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο 21χρονος σέντερ χθες επέλεξε μια διπλωματική απάντηση στον Τύπο της Σερβίας όταν ρωτήθηκε για τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. «Είμαι ακόμη παίκτης της Παρτιζάν. Αυτό είναι το μόνο που μπορώ να πω μέχρι στιγμής. Φυσικά, όλοι ξέρουν πως είναι μεγάλη επιθυμία μου να αγωνιστώ στο NBA. Ελπίζω αυτό να γίνει μια μέρα πραγματικότητα», τόνισε. Χθες πραγματοποιήθηκε μια διερευνητική επαφή ανάμεσα στον παίκτη και στη διοίκηση της σερβικής ομάδας, προκειμένου να διευθετηθούν ορισμένες εκκρεμότητες. Πρώτον, τα χρωστούμενα, που αγγίζουν τις 200.000 ευρώ, προς τον παίκτη και, δεύτερον, το ύψος της ρήτρας στο συμβόλαιό του, που αγγίζει τις 850.000 ευρώ.

Το δικό του παζλ έχει ξεκινήσει να συμπληρώνει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος χθες ανακοίνωσε τον Ντάνιελ Χάκετ για 2 χρόνια. Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ έδωσε θετική απάντηση στην «ερυθρόλευκη» πρόταση και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο, το οποίο θα του αποφέρει περίπου 1,7 εκατ. δολάρια.

Το επόμενο υπογεγραμμένο συμβόλαιο που αναμένουν στον Πειραιά είναι αυτό του Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος επίσης έχει συμφωνήσει σε όλα με τους «ερυθρόλευκους», αλλά διστάζει να έρθει στην Ελλάδα λόγω της ασταθούς κατάστασης στη χώρα μας. Αντίθετα, το πόδι του στην Αθήνα δεν… φοβήθηκε να πατήσει χθες ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο οποίος στις πρώτες του δηλώσεις τόνισε ότι ανυπομονεί να παίξει με τον Σπανούλη. Δανεικός αναμένεται να δοθεί ο 21χρονος γκαρντ Ανδρέας Χριστοδούλου προκειμένου να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Επίσης, ο Ολυμπιακός επέκτεινε τη συνεργασία του με τη Nike έως το 2020.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή