Χέρι χέρι το σπριντ μεταγραφών στο μπάσκετ

Χέρι χέρι το σπριντ μεταγραφών στο μπάσκετ

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προχωρώντας με γοργούς ρυθμούς και με εντυπωσιακά για την εποχή βήματα, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός «συναρμολογούνται» με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ενόψει της νέας σεζόν.

Οι πρωταθλητές Ελλάδος ξεκίνησαν τον μεταγραφικό τους σχεδιασμό έχοντας ως πρώτο μέλημα την αναπλήρωση δύο παικτών που θα είχαν βασικό ρόλο και την επόμενη περίοδο. Η φυγή των Κώστα Σλούκα και Μπράιαντ Ντάνστον προς την Τουρκία ανάγκασε τους «ερυθρόλευκους» σε άμεση αναπροσαρμογή των αρχικών σχεδίων τους. Τη θέση του Σλούκα κατέλαβε ο Ντάνιελ Χάκετ, ενώ για εκείνη του Ντάνστον προορίζεται ο Πάτρικ Γιανγκ, ο οποίος θα επικυρώσει τη συμφωνία του με τους Πειραιώτες όταν πειστεί πως θα είναι ασφαλής στην Ελλάδα.

Ο Ολυμπιακός ήδη μπορεί να νιώθει γεμάτος στις θέσεις των γκαρντ. Στρόμπερι, Μάντζαρης Αθηναίου, Σπανούλης και Χάκετ στο «1» και το «2», με τους νεαρούς Τολιόπουλο, Μουράτο και Χριστοδούλου (πιθανότατα θα δοθεί δανεικός) να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Στη θέση του σμολ φόργουορντ υπάρχει ο Λοτζέσκι και ο… μόνιμα άτυχος Παπαπέτρου ο οποίος φέτος ελπίζει να διώξει την κατάρα των τραυματισμών. Πρίντεζης, Αγραβάνης και Τσαϊρέλης συνθέτουν μια ελληνική τριάδα στο «4», η οποία αναμένεται να ενισχυθεί με την απόκτηση ενός παίκτη που θα μπορεί να «κατέβει» και στο «3», για να καλύψει τα κενά που άφησαν οι Τρεμέλ Ντάρντεν και Μπρεντ Πέτγουεϊ. Στους ψηλούς Γιανγκ και Χάντερ θα είναι το δίδυμο των σέντερ, με τον Καββαδά να παραμένει τρίτη επιλογή.

Μεθοδικά στο μεταγραφικό παζάρι κινείται και ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχει να καλύψει περισσότερη απόσταση από τον «αιώνιο» αντίπαλό του. Μαθαίνοντας από τα λάθη της περυσινής χρονιάς, οι «πράσινοι» φέτος δείχνουν να στηρίζουν το πλάνο της ελληνοποίησης με ποιοτικούς παίκτες και όχι… λαχεία τύπου Σλότερ και Νέλσον. Ο Νικ Καλάθης επέστρεψε στο ΟΑΚΑ, ο Διαμαντίδης θα μπορέσει στα 35 του να προσφέρει ποιοτικά λεπτά, χωρίς η ομάδα να ξεκινάει και να τελειώσει σε εκείνον, ενώ και στη θέση του σμολ φόργουορντ οι Γιάνκοβιτς και Χαραλαμπόπουλος απέκτησαν έναν παρτενέρ πιο έμπειρο από αυτούς, τον Σάσα Πάβλοβιτς.

Στα γκαρντ, πίσω από τους Καλάθη και Διαμαντίδη υπάρχουν οι νεαροί Μποχωρίδης, Λούντζης, Κόνιαρης και ο τραυματίας Παππάς. Η απόκτηση τουλάχιστον ενός καθαρού σούτινγκ γκαρντ κρίνεται επιβεβλημένη, ενώ η απόδοση του Μποχωρίδη θα κρίνει αν θα υπάρξει και νέα μεταγραφή στον «άσο». Ενα ακόμη αίνιγμα κυριαρχεί και στις θέσεις των πάουερ φόργουορντ. Ο Γκιστ θα επιστρέψει τον Δεκέμβριο, ο Φώτσης είναι πλέον 34, ενώ και ο Μαυροκεφαλίδης παραμένει… μετέωρος.

Τη λύση του αινίγματος μπορεί να δώσει ο Αλεξ Τάιους, ο οποίος βρίσκεται στο μεταγραφικό στόχαστρο και μπορεί να καλύψει τόσο τον Γκιστ στο «4» αλλά και να αποτελέσει «μπακ απ» του Ραντούλιτσα στο «5», όπου υπάρχει και ο περιζήτητος 18χρονος Γιώργος Παπαγιάννης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή