Εκτός διοργανώσεων της FIBA οι ρωσικές εθνικές ομάδες μπάσκετ

Εκτός διοργανώσεων της FIBA οι ρωσικές εθνικές ομάδες μπάσκετ

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας για κάθε διοργάνωση της FIBA ανακοίνωσε ο επίτιμος πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Sergei Chernov.

«Η Ρωσική Ομοσπονδία έλαβε επιστολή από την FIBA σύμφωνα με την οποία όλες οι εθνικές ομάδες έχουν αποβληθεί από τις διοργανώσεις της», ανέφερε ο Chernov σε ρωσικό κανάλι. Σύμφωνα με τον ίδιο, όλα τα μέλη της FIBA από την Ρωσία έχουν αποκλειστεί προσωρινά, έως τις 8 – 9 Αυγούστου όταν θα συνεδριάσει στο Τόκιο η FIBA προκειμένου να βρει λύση για το θέμα.

Ο αποκλεισμός επιβλήθηκε εξαιτίας καταγγελιών που δέχθηκε η Παγκόσμια Ομοσπονδία για παρατυπίες στις εκλογές της ρωσικής ομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της FIBA, Horacio Muratore, ανέφερε στην επιστολή του προς τους ρώσους ότι η ποινή επιβλήθηκε επειδή «έχουμε την αίσθηση ότι κανείς από τους ενδιαφερόμενους υποψηφίους (που συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάληψη της προεδρίας της ρωσικής ομοσπονδίας) δεν είχε την πρόθεση να συμβάλλει στην αποκατάσταση της ομοφωνίας και της σταθερότητας της ρωσικής ομοσπονδίας».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή