H πρώτη φάση ανήκει στη Σερβία

H πρώτη φάση ανήκει στη Σερβία

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συμπεράσματα και αναλύσεις για τη συνολική εικόνα που έδειξαν στην πρώτη φάση του 39ου Ευρωμπάσκετ, ανάγνωση των στατιστικών και διορθωτικές κινήσεις, συμπεριλαμβάνει η επόμενη ημέρα των 16 ομάδων που βρίσκονται στη Λιλ για να συμμετάσχουν από σήμερα στην τελική φάση της διοργάνωσης. Τα ζευγάρια της προημιτελικής φάσης θα γίνουν γνωστά, μέχρι αύριο το βράδυ και ουσιαστικά το Ευρωμπάσκετ, μόλις τώρα αρχίζει.

Κι αν πριν από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ είχαν γίνει προβλέψεις, όπως στις δημοσκοπήσεις για τις επικείμενες εθνικές εκλογές, αλλά και… exit poll για τα φαβορί των μεταλλίων το βράδυ της 20ής Σεπτεμβρίου, η εικόνα των περισσοτέρων Εθνικών ομάδων θα ήταν «θολή» με βάση όσα έδειξαν στο παρκέ.

Με δύο εξαιρέσεις, εκ των οποίων η μία φέρει τα ελληνικά χρώματα. Η Εθνική ομάδα τόνωσε την αυτοεκτίμησή της και παράλληλα έμεινε… αποστασιοποιημένη από τις προτιμήσεις του σημερινού αντιπάλου της στη φάση των «16». Τη δεύτερη εξαίρεση αποτελεί η Σερβία, η οποία βρίσκεται ένα «σκαλοπάτι» ψηλότερα από την Ελλάδα. Οι περυσινοί δευτεραθλητές κόσμου, είναι ακόμα καλύτεροι, ύστερα από έναν χρόνο, έχουν μεγαλύτερη ομοιογένεια (μ.ό. 84 επίθεση, 68 άμυνα, 40 ριμπάουντ, 23 ασίστ) και ενδεχομένως αν δεν απουσίαζε ο θηριώδης Μαριάνοβιτς, να… έψαχναν για αντίπαλο.

Η Ισπανία δικαίωσε τις προβλέψεις που την ήθελαν να απέχει παρασάγγας από την Εθνική που παρουσίασε την τελευταία δεκαετία και αποδεικνύει ότι «κλείνει» τον κύκλο της. Η απουσία του Μαρκ Γκαζόλ είναι καθοριστική, ο αδελφός του Πάου, παρά τον μέσο όρο 23 πόντων, δεν μπορεί μόνος του να νικήσει τους πάντες, η αφομοίωση του Μίροτιτς θέτει αρκετά ερωτήματα, ο Φερνάντεθ είναι χειρότερος του αναμενομένου και κυρίως οι «φούριας ρόχας» έχουν μικρό ρόστερ και στηρίζονται σε 6-7 παίκτες.

Οσοι είχαν εκτιμήσει ότι η Ιταλία μπορεί σε αυτό το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα να επιστρέψει στην «ελίτ» της ευρωπαϊκού μπάσκετ, έχουν βάσιμες πιθανότητες να δικαιωθούν, έστω κι αν η «σκουάντρα ατζούρα» παίζει μπάσκετ που βασίζεται στο ατομικό ταλέντο των παικτών. Στηρίζονται στους τρεις ΝΒΑers, Γκαλινάρι, Μπελινέλι, Μπαρνιάνι και τον Τζεντίλε, ενώ πλήγμα αποτελεί ο τραυματισμός του Ντατόμε.

Η Τουρκία παίζοντας σοβαρά, «αγγίζει» τη χαμηλή οροφή των δυνατοτήτων της και μόνο με υπέρβαση ή απροσεξία των αντιπάλων της, μπορεί να φτάσει στην πρώτη τετράδα.

Με έξι παίκτες που αγωνίζονται στο ΝΒΑ, έχοντας τις δάφνες της πρωταθλήτριας Ευρώπης του 2013 και αγωνιζόμενη στην πατρίδα της, η Γαλλία δεν εντυπωσίασε σε κανένα από τα πέντε παιχνίδια του ομίλου στο Μονπελιέ. Αντίθετα, νίκησε αγχωτικά και εξασφάλισε την πρώτη θέση, μόλις στον τελευταίο αγώνα με το Ισραήλ. Οι «τρικολόρ» μπορεί να έχουν φυλάξει τον καλύτερο εαυτό τους για την τελική φάση, αλλά απέχουν σημαντικά από τις δεδομένες δυνατότητές τους. Από τον τέταρτο όμιλο της Ρίγας, καμία από τις τέσσερις ομάδες που προκρίθηκαν στους «16» δεν εκφράζει, αγωνιστικά, υψηλότερες προσδοκίες, εκτός κι αν υποτιμηθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή