Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Κατσικάρη

Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του Κατσικάρη

2' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Nέο πλάνο με διετή ορίζοντα, που θα περιλαμβάνει τη διεκδίκηση πρόκρισης της εθνικής ομάδας μπάσκετ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μέσω του προολυμπιακού τουρνουά και τη συμμετοχή της στο επόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, το 2017, θα σχεδιάσει η διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία εκτίμησε ως επιτυχημένη την πορεία του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος στο πρόσφατο Ευρωμπάσκετ. Η συνεργασία με τον Φώτη Κατσικάρη ολοκληρώθηκε χρονικά, σύμφωνα με το συμβόλαιο που είχε υπογραφεί, αλλά το ενδεχόμενο επέκτασής του θα συζητηθεί με τον Ελληνα τεχνικό και συγκεντρώνει σημαντικές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί. Ο Κατσικάρης βρίσκεται, ήδη, στη Μούρθια για να συνεχίσει την καριέρα του στο ισπανικό πρωτάθλημα και η ΕΟΚ θα περιμένει να ακούσει τον απολογισμό του για την πορεία της εθνικής ομάδας στο Ευρωμπάσκετ και την κατάκτηση της πέμπτης θέσης.

Το κομβικό σημείο των συζητήσεων που θα γίνουν, είναι οι απόψεις του Κατσικάρη για τον δρόμο που καλείται να ακολουθήσει η εθνική ομάδα και με ποιους διεθνείς παίκτες θα εκτιμήσει ότι μπορεί να συμπορευτεί, ύστερα από τη δεδομένη αποχώρηση του Βασίλη Σπανούλη και ίσως την ενδεχομένη άλλων παικτών. Πάντως, οι παλιότεροι Ζήσης και Μπουρούσης δεν είχαν την ίδια απόφαση με τον αρχηγό του Ολυμπιακού. Ωστόσο, η μερική ανανέωση στο ρόστερ της Εθνικής φαίνεται να είναι επιβεβλημένη. Η δεύτερη ευκαιρία στον Κατσικάρη έχει σημαντικό προβάδισμα, αλλά το ζητούμενο είναι και η ανταπόκριση του ίδιου.

Ο Κατσικάρης έχει συμπεράνει ότι η δουλειά που έγινε στην εθνική ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια ήταν η καλύτερη δυνατή, είχε τη μέγιστη οργάνωση, αλλά απουσίασε η αποτελεσματικότητα που θα απομάκρυνε κάθε είδους διλήμματα για τις επιλογές του. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα υπήρχε και η οξεία κριτική, που έφτασε σε… ισοπέδωση κάθε θετικού στοιχείου που παρουσίασε η ελληνική ομάδα. Οι σκέψεις για εναλλακτικές επιλογές, προκειμένου να αντικατασταθεί ο Κατσικάρης, είναι ανύπαρκτες, προς το παρόν και δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, ούτε σε φιλολογικό επίπεδο. Στο πλάνο της ομοσπονδίας, αν δεν περιοριστεί στη διετία και έχει διάρκεια πέντε ετών, θα συμπεριληφθεί και το κριτήριο της ολικής απασχόλησης του εθνικού προπονητή, καθώς ύστερα από δύο χρόνια, το φθινόπωρο του 2017, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα κληθεί να παίξει σε προκριματικούς αγώνες, μεσούσης της περιόδου και ο προπονητής του δεν θα μπορεί αντικειμενικά να εργάζεται και σε πάγκο συλλόγου.

Το δεύτερο στοιχείο της επόμενης ημέρας της εθνικής ομάδας είναι η συνέχιση της παρουσίας των Αντετοκούνμπο και Κουφού, που αγωνίζονται στο ΝΒΑ και αναμφισβήτητα η παρουσία τους ήταν άκρως θετική στο Ευρωμπάσκετ. Η πρόκληση της συμμετοχής σε Ολυμπιακούς Αγώνες θα διατηρήσει, εκτός άλλου απροόπτου, «ζεστή» τη σχέση τους με την Εθνική, αν και συνολικά οι Ελληνες διεθνείς θα πρέπει να παραδειγματιστούν από τη δέσμευση του 33χρονου Τόνι Πάρκερ προς τους 26.000 συμπατριώτες του, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου: «Θα είμαστε και του χρόνου όλοι μαζί στην εθνική ομάδα για να διεκδικήσουμε ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή