«Καυτό» τζάμπολ ανοίγει τη σεζόν

«Καυτό» τζάμπολ ανοίγει τη σεζόν

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο ίδιο «έργο» (προημιτελικοί του Κυπέλλου), στην ίδια χρονική φάση (πρώτο ντέρμπι της νέας περιόδου), με τις ίδιες συνθήκες (άδειες εξέδρες) και με μοναδική διαφορά την αλλαγή της έδρας (ΣΕΦ αντί ΟΑΚΑ), ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός μετρούν αντίστροφα για το πρώτο «κρας τεστ» που θα κρίνει σε μεγάλο ποσοστό, τον κάτοχο του τροπαίου, όπως έχει αποδειχθεί και τα δύο προηγούμενα χρόνια.

Οι «αιώνιοι ολοκλήρωσαν την προετοιμασία των φιλικών αγώνων τους και θα συνεχίσουν με προπονήσεις, μέχρι τον μεθαυριανό αγώνα στην τιμωρημένη έδρα του γηπεδούχου Ολυμπιακού (το ίδιο συνέβη πέρυσι με το Ολυμπιακό Στάδιο), όμως αμφότεροι έχουν -δικαιολογημένα- αποφύγει τις δηλώσεις περί ετοιμότητας, λόγω της χρονικής συγκυρίας. Η ύπαρξη «κορμού» παικτών στον Ολυμπιακό, παρά τις τρεις σημαντικές προσθήκες (Γιανγκ, Χάκετ, Στρόμπερι) και η δημιουργία νέας, ποιοτικότερης ομάδας από τον Παναθηναϊκό που έχει πέντε νέα πρόσωπα (Καλάθης, Ραντούλιτσα, Πάβλοβιτς, Φελντέιν, Koύζμιτς) αποτελεί το πρώτο κριτήριο σύγκρισης του περυσινού πρωταθλητή και του Κυπελλούχου.

Το ζητούμενο της ομοιογένειας αποτελεί τον κοινό παρονομαστή για τις δύο ομάδες που θα έχουν τρεις απόντες, με τον Χάντερ για τον Ολυμπιακό και τους Παππά και Μποχωρίδη για τον Παναθηναϊκό.

Οι άδειες εξέδρες του ΣΕΦ (δεν συνεδρίασε το ΑΣΕΑΔ για την έφεση του Ολυμπιακού), θα είναι απόρροια της μετάβασης παραβατικών συμπεριφορών των οπαδών από την περυσινή περίοδο στη φετινή και ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος, αναφέρθηκε στη δυσφημιστική εικόνα και την εκμηδένιση του παράγοντα έδρας.

«Το να παίζεις σε άδειο γήπεδο δεν είναι ωραίο. Και ο κόσμος πρέπει να απολαμβάνει το άθλημα, αλλά κι οι αθλητές όταν παίζουν σε άδειες εξέδρες αισθάνονται περίεργα. Δεν είναι ωραία εικόνα αυτή. Εύχομαι να μη χρειαστεί να ξαναπαίξουμε σε άδειο γήπεδο» ήταν η τοποθέτηση του Ελληνα τεχνικού που ανέλαβε, πριν από έναν χρόνο, τον Ολυμπιακό, με αφορμή την απομάκρυνση του Μπαρτζώκα για την ήττα αποκλεισμού από τον Παναθηναϊκό. Η προσοχή στις λεπτομέρειες, η συγκέντρωση και η εφαρμογή του πλάνου, θα είναι οι τρεις «πυλώνες» της τακτικής του Σφαιρόπουλου, όπως ανέφερε ο ίδιος.

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στην Αθήνα, ύστερα από δεκαήμερο ταξίδι στην Κίνα και στη Μόσχα, με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα (81-80) από την ΤΣΣΚΑ, στον τελικό του τουρνουά «Γκομέλσκι». Οι «πράσινοι» έδειξαν θετικά στοιχεία από την επιθετική άμυνα στα πικ εν ρολ των αντιπάλων και τη συνολική ενέργεια που έχουν στο μαν του μαν, ενώ στην επίθεση, η δημιουργία των φάσεων και η εκτέλεση των συστημάτων, έχει και τρίτο, «αθόρυβο» πρωταγωνιστή, τον Σάσα Πάβλοβιτς, εκτός των Καλάθη και Διαμαντίδη. Στην διάθεση του Τζόρτζεβιτς τέθηκε και τυπικά ο Γκιστ που εξέτισε την πεντάμηνη τιμωρία του.

• Η ΑΕΚ αντικατέστησε τον Αμερικανό σέντερ, Ντάνιελ Ορτον με τον συμπατριώτη του, O’ Ντι Ανοσίκε, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Λαμποράλ Κούτσα, λόγω της συμφωνίας με τον Μπουρούση και θα συμπεριληφθεί στην αποστολή για τον αυριανό προημιτελικό Κυπέλλου, με τον Αρη, στη Θεσσαλονίκη.

• Νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών, ανέλαβε ο Νίκος Κεραμιδάς που θα έχει άμεση συνεργάτη του, την Ελένη Καφαντάρη, εν όψει των προκριματικών του Eυρωμπάσκετ 2017, με αντιπάλους την Ελβετία, τη Ρωσία και τη Βουλγαρία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή