Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιακό

Νικηφόρο ξεκίνημα για Ολυμπιακό

2' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νίκη του Ολυμπιακού στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας, με αντίπαλο την Τσεντεβίτα (76-61), έχει μεγαλύτερη σημασία και κέρδος από την «ερυθρόλευκη» απόδοση που ήταν προβληματική στα πρώτα 25 λεπτά, αλλά εξελίχθηκε πολύ καλύτερα στο υπόλοιπο διάστημα του αγώνα και έσβησε τα σημάδια άγχους που είχαν εμφανιστεί.

Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε χωρίς απώλειες την τιμωρία της έδρας του και η συμπαράσταση των 5.000 φιλάθλων ήταν σημαντική στο γήπεδο «Δυο Αοράκια», ενώ συνεχίζει να αναζητεί καλύτερο… βηματισμό και συνοχή στην απόδοσή του. Στην απουσία του Χάντερ, προστέθηκε κι αυτή του Μιλουντίνοφ, ο οποίος έπαθε διάστρεμμα στην προθέρμανση και η συμμετοχή του στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό είναι αμφίβολη.

O Ολυμπιακός προσπάθησε να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα στο α΄ ημίχρονο (38-35), αλλά η άμυνά του δεν ήταν αποτελεσματική και οι Μπίλαν και Ζούμπσιτς είχαν έτοιμες «απαντήσεις», ενώ σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες η κροατική ομάδα παρουσίασε ισορροπία με τις αντίστοιχες επιδόσεις των «ερυθρολεύκων». Η περιφερειακή απειλή του Ολυμπιακού ήταν ασθενής και δεν ανησύχησε την Τσεντεβίτα, ενώ στη μοναδική φορά που οι Πειραιώτες προηγήθηκαν με διαφορά 7 πόντων (31-24) δέχτηκαν σερί 2-11, ως απόρροια της μικρής διάρκειας που είχε το ξέσπασμα της απόδοσής τους. Η Τσεντεβίτα εκμεταλλεύτηκε την άσχημη αρχή του Ολυμπιακού στο πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης και προηγήθηκε με 43-47, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας… αποφάσισαν να παίξουν άμυνα. Προεξέχοντος του Αγραβάνη, ο Ολυμπιακός πέτυχε επιμέρους σκορ 17-1 και «αποκάλυψε» την απειρία της Τσεντεβίτα, η οποία δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αντίστασή της. Η διαφορά έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων (60-50) και ο Ολυμπιακός διέθετε την εμπειρία για να διαχειριστεί τη ροή του αγώνα στο τέταρτο δεκάλεπτο. Η επιθετική άνοδος του Λοτζέσκι, σε συνδυασμό με τη σταθερή παραγωγικότητα του Πρίντεζη που ήταν ο κορυφαίος του Ολυμπιακού, μαζί με τον Γιανγκ, διέλυσε τις όποιες ανησυχίες είχαν δημιουργηθεί, ενώ η μηδενική επιθετική συνεισφορά των Χάκετ και Στρόμπερι αποτελεί θέμα αναγκαστικής αναμονής από τον Σφαιρόπουλο για την αργή προσαρμογή τους.

Αντίθετα, ο Πάτρικ Γιανγκ ανταποκρίνεται γρηγορότερα και καλύτερα στον ρόλο του και καλύπτει το κενό του Χάντερ, ενώ στην τρίτη χρονιά του στον Ολυμπιακό, ο Ματ Λοτζέσκι αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση της ομάδας του στο μακρινό σουτ, τουλάχιστον, στην συγκεκριμένη χρονική φάση. Είναι δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα χρειασθεί περισσότερες επιλογές… απειλής, κυρίως, από την γραμμή του τρίποντου.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γιανγκ 16, Παπαπέτρου 6, Σπανούλης 5 (1), Στρόμπερι, Τσαϊρέλης, Πρίντεζης 20, Αγραβάνης 4, Μάντζαρης 11 (3), Χάκετ, Λοτζέσκι 14 (3).

ΤΣΕΝΤΕΒΙΤΑ: Πούλεν 18 (4), Ουάιτ 8, Ζούμπσιτς 16 (1), Πίλεπιτς 2, Μπάμπιτς 2, Ζγκάνετς, Μούσα 4, Μπίλαν 10, Μάζαλιν, Γκόρντιτς, Ζόριτς 1, Αράποβιτς.

• Οι υπόλοιποι αγώνες: Α΄ όμ: Ερ. Αστέρας – Στρασμπούρ 81-59. Σήμερα: Χίμκι – Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε – Μπάγερν. Β’: Σήμερα: Λιμόζ – Εφές, Αρμάνι – Λαμποράλ. Γ’: Καρσίγιακα – Μπαρτσελόνα 71-62. Σήμερα: Ζιελόνα Γκόρα – Ζαλγκίρις. Δ’: ΤΣΣΚΑ – Μακάμπι 100-69, Νταρουσάφακα – Σάσαρι 83-74 (κ.α. 66-66), Ουνικάχα Μάλαγα – Μπάμπεργκ 76-71.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή