Συντριβή ΠΑΟ στη Βαρκελώνη

2' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα 18 λάθη, η αδικαιολόγητη επιπολαιότητα στην ολοκλήρωση των επιθέσεών του, η αμυντική ασυνέπεια στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και η τραγική αστοχία στα τρίποντα (2/14), συνέθεσαν το «τετράπτυχο» του κακού χαρακτήρα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στη Βαρκελώνη και τον υποχρέωσε στη δεύτερη ήττα που γνώρισε από την Μπαρτσελόνα (77-52) για την 3η αγωνιστική της Ευρωλίγκα.

Οι «πράσινοι», με εξαίρεση τα πρώτα οκτώ λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και μείωσαν στο σκορ, μέχρι τους 7 πόντους (42-35 και 47-41) δεν διεκδίκησαν τις πιθανότητες νίκης που τους αντιστοιχούσαν, πριν από το τζάμπολ. Δεν βρήκαν ρυθμό στο παιχνίδι τους, «κυνηγούσαν» συνεχώς στο σκορ και είχαν, μόνο, δυο παίκτες (Φελντέιν και Γκιστ) με διψήφιο αριθμό πόντων. Η αμυντική λειτουργία της Μπαρτσελόνα ήταν αποτελεσματική και εξουδετέρωσε βασικά ατού του «τριφυλλιού» στην περιφέρεια (Διαμαντίδης, Καλάθης, Πάβλοβιτς), αλλά και στις θέσεις των ψηλών (Ραντούλιτσα). Η τελευταία αναλαμπή του Παναθηναϊκού, ήρθε στο πρώτο δίλεπτο της τελευταίας περιόδου, αλλά η συνέχεια ήταν πολύ διαφορετική, καθώς επήλθε κατάρρευση που επιβεβαιώθηκε με την τελική διαφορά των 25 πόντων.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντόλμαν 13 (1), Ρίμπας 1, Λαουάλ 2, Αμπρίνες 11 (3), Ναβάρο 8 (1), Σατοράνσκι 7, Βεζένκοφ, Σάμουελς 5, Ολεσον 2, Αρόγιο 6 (2), Περπέρογλου 11 (3), Τόμιτς 11.

ΠΑO: Πάβλοβιτς 7, Χαραλαμπόπουλος 3 (1), Φώτσης 2, Ραντούλιτσα 9, Φελντέιν 10 (1), Διαμαντίδης, Γκιστ 13, Καλάθης 8, Παπαγιάννης.

Tα άλλα αποτελέσματα: Α΄ όμιλος: (σήμερα) Χίμκι – Ερ. Αστέρας, Φενέρ – Ρεάλ, Μπάγερν – Στρασμπούρ, Β΄: Εφές – Τσεντεβίτα 75-81, Λιμόζ – Λαμποράλ 71-107. Γ΄: Καρσίγιακα – Ζαλγκίρις 66-68, (σήμερα) Ζιελόνα – Λοκομοτίβ. Δ’: ΤΣΣΚΑ – Μπάμπεργκ 83-77, Μακάμπι – Σάσαρι 79-63, (σήμερα) Μάλαγα – Νταρουσάφακα.

Σε δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, εκτός έδρας, ο Ολυμπιακός θα δοκιμαστεί σήμερα στο Μιλάνο (21.45, ΕΡΤ), από την Αρμάνι, έχοντας γνωρίσει το «πάθημα» της ήττας από τη Λαμποράλ, πριν απο μία εβδομάδα. Θέλει να αποφύγει τα λάθη και να παίξει με μεγαλύτερη συγκέντρωση, όπως τόνισε και ο τεχνικός του, Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Θα πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να παίξουμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας και να επιβάλουμε τον ρυθμό μας». Ο Βασίλης Σπανούλης που έπαθε ελαφρύ διάστρεμμα στην τελευταία προπόνηση, θα δοκιμάσει το πόδι του πριν από το τζάμπολ.

• Απεβίωσε σε ηλικία 86 ετών, ο Ράνκο Ζεράβιτσα που συγκαταλέγεται στους κορυφαίους προπονητές του σερβικού μπάσκετ, έχοντας κατακτήσει με την Εθνική ομάδα της πρώην Γιουγκοσλαβίας, χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς του ’80 και στο Παγκόσμιο του ’70.

Στον ΠΑΟΚ ο Σχορτσανίτης

Αρης και ΑΕΚ διεύρυναν τους ευρωπαϊκούς… ορίζοντές τους, με τις σπουδαίες νίκες τους στην 3η αγωνιστική του Γιούροκαπ, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ (απέκτησε τον Σχορτσανίτη) που γνώρισε τη δεύτερη ήττα του, καθώς τα αγωνιστικά προβλήματα που έχει παρουσιάσει στο ελληνικό πρωτάθλημα, «μεταδόθηκαν» και στις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του. Ο Αρης επέστρεψε στη Θεσσαλονίκη, με το θριαμβευτικό «διπλό» που πέτυχε κόντρα στην Ούνιξ (74-73 στην παράταση), ενώ θα μπορούσε να νικήσει στην κανονική διάρκεια, αν δεν δεχόταν το τρίποντο του Καϊμακόγλου στην εκπνοή (64-64). Η ΑΕΚ δεν έχασε την τελευταία ευκαιρία που είχε για να αρχίσει τη βαθμολογική αντεπίθεσή της και σημείωσε την πρώτη νίκη της, με αντίπαλο τη ρωσική Νίζνι με το ευρύ 87-70.

Στην Πυλαία, ο ΠΑΟΚ ήταν εύκολη «λεία» για την Μπεσίκτας που τον νίκησε με 100-80, ενώ εντάσσει στην ομάδα του, τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (αποδεσμεύτηκε από τον Ερυθρό Αστέρα), ο οποίος θα έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρωλίγκα, αν βρει καλύτερη πρόταση, μετά το τέλος της πρώτης φάσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή