Η FIBA απορροφά οριστικά την Ευρωλίγκα

Η FIBA απορροφά οριστικά την Ευρωλίγκα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε «απορρόφηση» της Ευρωλίγκας και έχοντας στόχο να αποφευχθεί νέα διάσπαση του ευρωπαϊκού μπάσκετ θα προχωρήσει η FIBA, στην επικείμενη καθοριστική συνάντηση που θα έχει την ερχόμενη Τρίτη στη Γενεύη, με τους εκπροσώπους οκτώ ισχυρών ευρωπαϊκών συλλόγων, δίνοντας, παράλληλα, διαχειριστικό ρόλο στον νυν διευθύνοντα σύμβουλο της διοργάνωσης, Τζόρντι Μπερτομέου.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Πάτρικ Μπάουμαν, έχει εξαγγείλει τη δημιουργία νέου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, με τη δελεαστική οικονομική πρόταση των 30 εκατομμυρίων ευρώ που θα μοιραστούν όσες ομάδες ανταποκριθούν με την υπογραφή συμμετοχής τους, αλλά βασικός στόχος του Ελβετού δικηγόρου, είναι η εξ ολοκλήρου διοργάνωση της Ευρωλίγκας, όπως υφίσταται έως τώρα, αλλά υπό την αιγίδα της FIBA. Η αποφυγή επανάληψης του «σχίσματος» που έγινε στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, πριν από 15 χρόνια, με την διεξαγωγή δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Σουπρολίγκα και Ευρωλίγκα), αποτελεί το κύριο μέλημα του θεσμικού φορέα του αθλήματος, ενώ παράλληλα έχουν δημιουργηθεί οι πλέον ευνοϊκές οικονομικές συνθήκες, προκειμένου οι ομάδες – μέλη της Ευρωλίγκας, να μη βρεθούν προ διλήμματος και να επιστρέψουν στην «αγκαλιά» της FIBA. Μπορεί ο Καταλανός CEO της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου να δείχνει ότι ελέγχει τον «πυρήνα» των παραδοσιακών ευρωπαϊκών συλλόγων, αλλά ο Μπάουμαν προτίθεται να του αναθέσει το μάνατζμεντ (με έμμισθη συνεργασία) για το διαχειριστικό σκέλος των εσόδων, ώστε να αμβλύνει τις αντιρρήσεις του και να του ασκεί έλεγχο.

Η FIBA ανακοίνωσε, χθες και επισήμως τις προθέσεις της, για δημιουργία μιας Ευρωλίγκας 16 ομάδων, που θα παίζουν από δύο φορές μεταξύ τους, δηλαδή ένα σύνολο 30 αγώνων πριν από τα πλέι οφ. Οι οκτώ από αυτές, θα είναι με εγγυημένα συμβόλαια και πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ, τη Μακάμπι, την ΤΣΣΚΑ, την Εφές και τη Φενέρμπαχτσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή