Η FIBA υπόσχεται, η Ευρωλίγκα ανησυχεί

Η FIBA υπόσχεται, η Ευρωλίγκα ανησυχεί

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To oικονομικό δέλεαρ της FIBA, για την προσέλκυση των κορυφαίων ευρωπαϊκών συλλόγων στο νέο Τσάμπιονς Λιγκ του μπάσκετ που έχει σχεδιάσει να διοργανώσει, είναι πανίσχυρο και το πιο εγγυημένο κίνητρο για τη θετική ανταπόκρισή τους. Ωστόσο, η διοίκηση της Ευρωλίγκας, προβάλλει αντιρρήσεις και ετοιμάζει αντιπρόταση για να μην απολέσει την κατοχή του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Οι πρόεδροι και ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, της Εφές, της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ που θα έχουν εγγυημένη συμμετοχή, θα ενημερωθούν αναλυτικά από την τετραμελή αντιπροσωπεία των συλλόγων (Ρεάλ, Ολυμπιακός, Φενέρ, Μακάμπι) για το ποσό του 1,7 εκατ. ευρώ που θα δοθεί στις οκτώ συγκεκριμένες ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες οκτώ (πρωταθλήτριες Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας και Λιθουανίας και οι τέσσερις των προκριματικών που θα γίνουν στα τέλη Σεπτεμβρίου) θα λάβουν από 375.000 ευρώ, εκάστη.

Κάθε νίκη θα πριμοδοτείται με 37.500 ευρώ, η πρόκριση στα προημιτελικά (πλέι οφ που κρίνονται στις δύο νίκες) θα έχει μπόνους 240 χιλιάδων ευρώ, ενώ η συμμετοχή στο φάιναλ φορ θα αποτιμάται με 360.000 ευρώ. Οι ηττημένοι των ημιτελικών θα πάρουν από 432.000 ευρώ και οι δύο νικητές από 648.000 ευρώ. Ο ηττημένος του τελικού θα εισπράξει 432.000 ευρώ και ο νικητής ένα εκατομμύριο ευρώ.

Συνολικά, η FIBA προσφέρει 30 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ευρωλίγκα, μέχρι τώρα, μοιράζει στις ομάδες 10 εκατ. ευρώ λιγότερα. Σε ανακοίνωσή της, η Ευρωλίγκα υποστηρίζει ότι «οι ομάδες εξήγησαν στη FIBA πως για την περαιτέρω ανάπτυξη υπάρχουν εναλλακτικά μοντέλα από αυτό που τους προτάθηκε και επίσης εξυπηρετούν τους σκοπούς της συνεργασίας, ενότητας και προόδου του μπάσκετ που και οι δύο πλευρές επιθυμούν». Η διοίκηση της Ευρωλίγκας κάνει λόγο για την ενότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά διατηρεί τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες της σχετικά με τη διαμόρφωση του προγράμματος με τη διεξαγωγή προκριματικών των Εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου και θέματα που αφορούν την ασφάλιση των διεθνών παικτών και την αποζημίωση των ομάδων τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή