«Ξεψαχνίζουν» την αγορά οι «αιώνιοι»

«Ξεψαχνίζουν» την αγορά οι «αιώνιοι»

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ανακτημένη αυτοπεποίθηση του Παναθηναϊκού από την ευρεία νίκη κόντρα στην Ζαλγκίρις (91-56) για την 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας έδωσε και την ανάλογη συνέχεια στην Τρίπολη για την αναμενόμενη, εύκολη επικράτηση των «πρασίνων» στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό (61-78), στην ολοκλήρωση της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να εξετάζει περιπτώσεις ψηλού παίκτη που θα έχει συμπληρωματικό ρόλο και θα καλύψει τη μία κενή θέση που υπάρχει στο ρόστερ του.

Ο Ολυμπιακός «σάρωσε» στα Τρίκαλα (89-69) και προετοιμάζεται για τον μεθαυριανό εκτός έδρας αγώνα με την Τσεντεβίτα, στον οποίο είναι αμφίβολη η συμμετοχή των Σπανούλη και Πρίντεζη, οι οποίοι χθες δεν προπονήθηκαν. Οι «ερυθρόλευκοι», χωρίς να ικανοποιούνται από τις προτεινόμενες επιλογές, συνεχίζουν την αναζήτηση του αντικαταστάτη του Πάτρικ Γιανγκ, που θα μείνει εκτός δράσης για τουλάχιστον τέσσερις μήνες.

H AEK συνέχισε αήττητη, επικρατώντας δύσκολα του Απόλλωνα Πατρών (84-78) στο ΟΑΚΑ, ενώ χθες προχώρησε στην απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ Μάλκομ Αρμστεντ (26 χρ., 1,83). Τελευταία ομάδα του Αρμστεντ ήταν η ρωσική Αβτοντορ Σάρατοφ. Παράλληλα, ο πρώην άμεσος συνεργάτης του Ντράγκαν Σάκοτα, Αγγελος Κορωνιός, προειδοποίησε τον Σέρβο τεχνικό, μέσω του προσωπικού λογαριασμού του στο διαδίκτυο, ότι «θα μιλήσω δημόσια και με επιχειρήματα που θα τον εκθέσουν ανεπανόρθωτα στον πρόεδρο Μάκη Αγγελόπουλο και στον κόσμο».

«Μονιμότητα» στην πρώτη τετράδα διεκδικεί ο Κόροιβος, που επικράτησε και του Αρη (67-65), ενώ δεύτερη συνεχόμενη νίκη πέτυχε ο ΠΑΟΚ (64-59 τον Κολοσσό). Η Κηφισιά επέστρεψε στις νίκες (72-77 στην Καβάλα) και αποδέσμευσε τον Διαμαντάκο, που θα συνεχίσει στον Απόλλωνα, ενώ το Λαύριο επικράτησε του Ρεθύμνου (69-67) και δείχνει την απαραίτητη αποφασιστικότητα κάθε νεοφώτιστης ομάδας για την παραμονή.

• Η Χαλκίδα θα είναι η «οικοδέσποινα» της Εθνικής Γυναικών και της Εθνικής Νέων/Ανδρών μέχρι το επόμενο καλοκαίρι, όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή και η ΕΟΚ. Το ερχόμενο Σάββατο, η Εθνική Γυναικών θα παίξει τον πρώτο προκριματικό αγώνα για την τελική φάση του Ευρωμπάσκετ, με αντίπαλο την Ελβετία, ενώ θα ακολουθήσει το παιχνίδι με την Ρωσία, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, καθώς και το Ευρωμπάσκετ Νέων (U18) Β’ κατηγορίας, τον Ιούλιο του 2016. Με αφορμή την αποκέντρωση των εθνικών ομάδων μπάσκετ, ο πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, χαρακτήρισε ολέθρια τα αποτελέσματα πιθανής νέας διάσπασης του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά την απόρριψη της Ευρωλίγκας για συνεργασία με τη FIBA: «Αν έρθει η διάσπαση, θα είναι τρομερή και θα έχουμε παρόμοια αποτελέσματα με αυτά κάθε πολέμου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή