Ευρωλίγκα: Εμφατικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

Ευρωλίγκα: Εμφατικό ξεκίνημα του Ολυμπιακού

3' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη μέγιστη συγκέντρωση για 37 λεπτά, την επαναφορά της αμυντικής αποτελεσματικότητάς του σε γνώριμα, ικανοποιητικά επίπεδα και έχοντας την απαιτούμενη ενέργεια στην επίθεση, ο Ολυμπιακός έκανε «αγνώριστη» τη φορμαρισμένη Μπαρτσελόνα (74-62) στην πρεμιέρα της φάσης των «16» της Ευρωλίγκας.

Οι «ερυθρόλευκοι» κυριάρχησαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο (14-14) και ουσιαστικά δεν απειλήθηκαν από τους Καταλανούς στις τρεις επόμενες περιόδους, ενώ θα μπορούσαν να έχουν και ευρύτερη διαφορά στο τελικό σκορ, αν δεν χαλάρωναν. Στις δεδομένες δυσκολίες του ομίλου του από την ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των αντιπάλων του, ο Ολυμπιακός έδειξε σε μία εξ αυτών, την Μπάρτσα, ότι στο ΣΕΦ με τη συμπαράσταση του κόσμου του, χρειάζεται… υπέρβαση για να φύγει νικήτρια.

Η Μπαρτσελόνα «λύγισε» από την άμυνα του Ολυμπιακού, όταν στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι κέρδισαν 11 επιθετικά ριμπάουντ, σκόραραν 25 πόντους, δέχτηκαν μόλις δώδεκα και πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα των ημιχρόνων, με προβάδισμα 13 πόντων. Η αμυντική τακτική του Ολυμπιακού άφησε… εκτός αγώνα τον Ναβάρο, περιόρισε τους Ντόελμαν, Ολεσον και Περπέρογλου και δεν θα μπορούσε να χάσει από τους 16 πόντους του Τόμιτς.

Ο Ολυμπιακός επέβαλε τον «νόμο» του ΣΕΦ και στο τρίτο δεκάλεπτο που ήταν και το καθοριστικότερο για την «παράδοση» της Μπαρτσελόνα, στην οποία δεν επιτράπηκε να συνέλθει και πελαγοδρομούσε στην επίθεση.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζέιμς 6, Χάντερ 10, Παπαπέτρου 8 (1), Σπανούλης 11 (1), Στρόμπερι 8 (1), Μιλουτίνοφ 2, Πρίντεζης 7, Αγραβάνης 6 (2), Μάντζαρης 6 (2), Χάκετ 8 (2), Αθηναίου 2.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Ντόελμαν 4, Ρίμπας 8 (2), Λαουάλ Σ., Αμπρίνες 3 (1), Ναβάρο 1, Σατοράνσκι 12 (1), Βεζένκοφ 3 (1), Ερικσον, Σάμουελς 7, Ολεσον 5 (1), Περπέρογλου 3 (1), Τόμιτς 16.

Τα άλλα αποτελέσματα και το πρόγραμμα: ΣΤ΄ όμιλος: Χίμκι – ΤΣΣΚΑ 91-89. Σήμερα: Ζαλγκίρις – Λαμποράλ, Ρεάλ – Μπάμπεργκ.

Στη δύσκολη έδρα της Φενέρμπαχτσε που κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας και απέναντι στον πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ο Παναθηναϊκός θα αρχίσει σήμερα (21.00) τη φάση των «16» της διοργάνωσης. Οι «πράσινοι» που έδειξαν σημάδια βελτίωσης στα τελευταία παιχνίδια της α΄ φάσης, καλούνται να κάνουν υπέρβαση για να επιστρέψουν νικητές από την Κωνσταντινούπολη και όπως χαρακτηριστικά είπε ο Τζέιμς Γκιστ «πρόκειται για μια μάχη που θα κριθεί από τη σκληράδα και τις αντοχές των ομάδων».

Για τον προπονητή του ΠΑΟ, Σάσα Τζόρτζεβιτς, ο συμπατριώτης του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο κορυφαίος τεχνικός του ευρωπαϊκού μπάσκετ και αποτελεί φίλο του, ενώ χαρακτήρισε απίστευτες τις αθλητικές ικανότητες των περισσοτέρων παικτών της τουρκικής ομάδας.

«Ο Ούντο και ο Βέσελι είναι πολύ γρήγοροι και ψηλοί, έχουν δυνατά κορμιά και βάζουν τα χέρια τους στην μπάλα. Στην επίθεση, μαζί με τους Ντίξον, Μπογκντάνοβιτς, Χίκμαν και Σλούκα, βρίσκουν τον ελεύθερο συμπαίκτη» είπε ο Τζόρτζεβιτς στην τεχνική ανάλυση της Φενέρ. Τα άλλα αποτελέσματα και το πρόγραμμα του Ε΄ ομίλου: Μάλαγα – Νταρουσάφακα 70-62. Σήμερα: Αναντολού Εφές – Ερ. Αστέρας, Τσεντεβίτα – Λοκομοτίβ Κούμπαν.

• Κοινή επιστολή – καταπέλτη για τη νυν διοίκηση της ΟΔΚΕ (Ομοσπονδία Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας) απέστειλαν στην ΕΟΚ και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, οι τρεις μεγαλύτεροι σύνδεσμοι διαιτητών (Αττικής, Αχαΐας – Ηλείας, Μαγνησίας) και αναφέρονται σε εκδικητική συμπεριφορά, σε ποινικοποίηση κάθε φωνής έκφρασης και σε παράτυπες ενέργειες. Η διοίκηση της ΟΔΚΕ καταψηφίσθηκε από 20 συνδέσμους, πριν από 10 ημέρες, αλλά αρνείται να παραιτηθεί.

Απεβίωσε χθες, σε ηλικία 70 ετών, ο Tάσος Χαραλαμπίδης που υπηρέτησε το ελληνικό μπάσκετ από την Ενωση Μακεδονίας – Θράκης για 35 χρόνια. Γ. Β.

Γιορτή ο Φάρος ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ

H θριαμβευτική πρόκριση του Φάρου Κερατσινίου στον τελικό του Κυπέλλου αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για όλες τις μικρές ομάδες μπάσκετ που έχουν το ίδιο βεληνεκές. Αποκτούν το δικαίωμα να «ονειρεύονται» πως μπορούν με σωστή οργάνωση, προγραμματισμό, επιμονή και υπομονή να πετύχουν παρόμοιους στόχους.

«Πιο δύσκολος στόχος για τον Φάρο και από την εκπληκτική πορεία στο φετινό Κύπελλο, ήταν πριν από δέκα χρόνια, όταν ανεβήκαμε από την Α΄ ΕΣΚΑΝΑ στη Γ΄ Εθνική. Ο Φάρος έγινε τώρα γνωστός στον φίλαθλο κόσμο, αλλά η πορεία μας δεν άρχισε τώρα. Κάναμε πολύ σταθερά βήματα σε κάθε κατηγορία, έως ότου φτάσουμε να παίξουμε στον τελικό με τον Παναθηναϊκό και να λέμε ότι η γιορτή… συνεχίζεται» είπε ο πρόεδρος του Φάρου, Βαγγέλης Τσάπας για το πετυχημένο εγχείρημά του, σε συνεργασία με τον τεχνικό, Ανδρέα Πολέμη, τον οποίο και χαρακτηρίζει «Ομπράντοβιτς του Φάρου» για τη μακροβιότητά του στον ίδιο πάγκο. Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να μαζέψει τα… συντρίμμια του από την ήττα-σοκ και με ανακοίνωσή του, ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς τους, ενώ «κατακεραυνώνει» τον διαιτητή Παναγιώτου για την καθοριστική φάση των Παπαμακάριου και Σχορτσανίτη και τον προτρέπει να αποχωρήσει από το μπάσκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή