Ξέμεινε από λύσεις ο Παναθηναϊκός

Ξέμεινε από λύσεις ο Παναθηναϊκός

2' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Πικρή γεύση» για την ήττα από τη Φενερμπαχτσέ (82-75), αλλά και θετικά σημάδια για την απόδοσή του, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, άφησε στον Παναθηναϊκό η πρεμιέρα της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα. Ο Παναθηναϊκός ήταν αξιόμαχος απέναντι στην πιο ομοιογενή Φενέρ, κατάφερε να ξεπεράσει την άσχημη αρχή και να βάλει… δύσκολες ερωτήσεις στον πρώην προπονητή του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, όμως στερήθηκε επιθετικών λύσεων σε ένα ματς που του έδειξε τι πρέπει να διορθώσει.

Η ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου (46-43) βρήκε λίαν ικανοποιημένο τον Παναθηναϊκό, που έκανε τη χείριστη αρχή στα 11 παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς στα πρώτα 4΄30΄΄ δεν σημείωσε ούτε έναν πόντο, και η Φενέρ προηγήθηκε με 14-0, επιβάλλοντας πλήρως τον ρυθμό της.

Με τον Διαμαντίδη να χρησιμοποείται μαζί με τον Καλάθη και να ηρεμεί τον επιθετικό ρυθμό του Παναθηναϊκού, το δεύτερο δεκάλεπτο ανήκε στους «πράσινους». Μπορεί οι γηπεδούχοι να βρήκαν πρόσκαιρες λύσεις από τον Βέσελι και τον Μπογκντάνοβιτς, αλλά διατήρησαν με δυσκολία το προβάδισμα, αφού η αμυντική συνέπεια έδωσε και επιθετική ώθηση στον Παναθηναϊκό, που «ψαλίδισε» σταδιακά το 28-18 της πρώτης περιόδου και ισορρόπησε τον αγώνα.

Ο τραυματισμός του Διαμαντίδη (θλάση στον οπίσθιο μηριαίο), που πρόλαβε να παίξει 13 λεπτά και έδωσε 5 ασίστ, σκοράροντας επίσης 5 πόντους, δημιούργησε καθοριστική απουσία για τους «πράσινους» στο δεύτερο ημίχρονο, και ιδιαίτερα στο τρίτο δεκάλεπτο, στο οποίο για μία και τελευταία φορά οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με καλάθι του Παππά (2΄52΄΄ 56-56) και προηγήθηκαν (56-58 στο 1΄39΄΄) από δύο βολές του Πάβλοβιτς.

Τι έλειψε από τον Παναθηναϊκό, εκτός από την απρόοπτη απουσία του αρχηγού του; Η «μαύρη τρύπα» του Φελντέιν στην παραγωγικότητα του σκορ, έχοντας συμμετοχή 27 λεπτών, και η αδυναμία του Πάβλοβιτς να «πονέσει» τη Φενέρ από τη θέση του φόργουορντ, περισσότερο από τους οκτώ πόντους του Γιάνκοβιτς και στο ίδιο χρονικό διάστημα χρησιμοποίησής τους.

Η αντίδραση της Φενερμπαχτσέ, που διαθέτει μεγαλύτερο ποιοτικό «βάθος» στον πάγκο της, ήταν ψύχραιμη και πήγαζε από την εμπειρία του προπονητή της Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Η τουρκική ομάδα σημείωσε σερί 6-0, ανάγκασε τον Παναθηναϊκό να «κυνηγά» στο σκορ και απέδειξε ότι στην έδρα της πολύ δύσκολα θα ηττηθεί. Ενα «κλέψιμο» της μπάλας από τον Καλάθη και το «κάρφωμα» του Γκιστ (82-75 στα 3΄09΄΄) έφεραν τον Παναθηναϊκό και πάλι σε θέση διεκδίκησης της νίκης, αλλά ακολούθησαν ένα καθοριστικό τρίποντο του Ντίξον και δύο λανθασμένες διαιτητικές αποφάσεις που… διέψευσαν τις ελληνικές προσδοκίες.

«Θέλαμε πολύ να νικήσουμε, φέραμε το παιχνίδι εκεί που έπρεπε, αλλά στο τελευταίο δεκάλεπτο, τέσσερις φορές στην επίθεση, δεν ολοκληρώσαμε στην τακτική μας», είπε ο Βλάντο Γιάνκοβιτς, ενώ ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς υποστήριξε ότι «ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα για να φτάσει στα προημιτελικά». Στον τραυματισμό του Διαμαντίδη στάθηκε ο Τζόρτζεβιτς, τονίζοντας: «Παίξαμε αρκετά καλά για τρία δεκάλεπτα, αλλά στο πρώτο ήμασταν ανίκανοι να παίξουμε άμυνα. Απλά παρακολουθούσαμε τους αντιπάλους μας να παίζουν μπάσκετ. Η απουσία του Διαμαντίδη ήταν μεγάλο πλήγμα για εμάς. Στο πρώτο ημίχρονο κάναμε το χειρότερο φετινό μας παιχνίδι. Μέρα με τη μέρα πάντως βελτιωνόμαστε, κι αυτό είναι θετικό».

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Χίκμαν 2, Ούντο 16, Αντιτς 12 (3), Μπογκντάνοβιτς 12 (2), Σλούκας 4, Βέσελι 12, Κάλινιτς, Ντίξον 9 (1), Ντατόμε 15 (2).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάβλοβιτς 10, Γιάνκοβιτς 8 (2), Φώτσης 6 (2), Ραντούλιτσα 14, Παππάς 6, Φελντέιν, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 14 (3), Καλάθης 9 (1), Κούζμιτς 3.

Για τον Ε΄ όμιλο: Αναντολού Εφές – Ερ. Αστέρας 85-84 και Τσεντεβίτα – Λοκομοτίβ Κούμπαν 75-89. Για τον ΣΤ΄ όμιλο: Ζαλγκίρις – Λαμποράλ 6889 και Ρεάλ – Μπάμπεργκ 82-79.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή