Κρατά νίκη και Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός

Κρατά νίκη και Παπαγιάννη ο Παναθηναϊκός

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αήττητος συνεχίζει την πορεία του στην Α1 και το 2016 ο Παναθηναϊκός, ξεπερνώντας ακόμη έναν δύσκολο σκόπελο του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτόν της ΑΕΚ της οποίας επικράτησε, ως φιλοξενούμενος στο ΟΑΚΑ με 67-64. Η Ενωση έδειξε πως έχει κλείσει την ψαλίδα με τους δύο «αιώνιους», ωστόσο, έχει ακόμη αρκετό δρόμο να διανύσει για να τους προσεγγίσει σε απόσταση… απειλής.

Οι «πράσινοι» εμφανίζοντας ως κρυφό χαρτί τον 18χρονο Γιώργο Παπαγιάννη, έφθασαν σε μία νίκη που μέχρι και τα μέσα του τέταρτου δεκαλέπτου έμοιαζε να παίρνει κιτρινόμαυρο χρώμα. Ηταν η στιγμή, όμως, που «μίλησαν» η εμπειρία και το καθαρό μυαλό των παικτών του Παναθηναϊκού. Ο Παπαγιάννης πρόσφερε αναπάντεχους πόντους, ο Φελντέιν ήταν στη μέρα του, ο Καλάθης κράτησε την ομάδα του όρθια στα δύσκολα και ο Παππάς έδειξε ότι σιγά σιγά βρίσκει ρυθμό. Αντίθετα, η ΑΕΚ πληρώνει τον τραγικό μεταγραφικό της σχεδιασμό, αφού έπειτα από τόσες αλλαγές δεν έχει καταφέρει να βρει ένα στυλ παιχνιδιού που να της ταιριάζει. Είναι προφανές ότι της λείπει ένας ικανός σουτέρ, γεγονός που μεγιστοποιεί την απορία των φιλάθλων για τις περσινές αποδεσμεύσεις του Ινγκλις αλλά και του Ντελινινκάιτις. Ο Γιούρι Ζντοβτς έχει ζητήσει και ένα αθλητικό ελαφρύ πεντάρι που αν αποκτηθεί, θα περιθωριοποιήσει τον Ζήση Σαρικόπουλο. Μετά τη λήξη του αγώνα, η ΚΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, αναφερόμενη κυρίως στην τελευταία φάση με τα… ατελείωτα 0,9΄΄ πριν από το σουτ του Κούπερ.

Στη λοιπή αγωνιστική κίνηση, δεν σημειώθηκαν εκπλήξεις. Ο Ολυμπιακός έκανε συντήρηση δυνάμεων κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, με τον νεοαποκτηθέντα Ντάριους Οντομ να αφήνει θετικές εντυπώσεις στο ντεμπούτο του. Η Καβάλα έμεινε ζωντανή στο κυνήγι της παραμονής, επικρατώντας του Αρκαδικού, ενώ το Λαύριο κήρυξε ανένδοτο αγώνα, με αφορμή τη δικαίωση της Κηφισιάς στο ΑΣΕΑΔ, σύμφωνα με την οποία θα διεξαχθούν τα τελευταία 27 δευτερόλεπτα της μεταξύ τους αναμέτρησης. Η ΚΑΕ Λαύριο αποφάσισε να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια, με κίνδυνο να υποστεί τις συνέπειες, αφού μια τέτοια κίνηση προβλέπει μηδενισμό και αφαίρεση δύο βαθμών!

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής: Καβάλα – Αρκαδικός 85-74, Κηφισιά – Κολοσσός 77-69, Τρίκαλα – Λαύριο 81-77, Αρης – Ρέθυμνο 72-60, Ολυμπιακός – Απόλλων Π. 83-62, Κόροιβος – ΠΑΟΚ 65-75, ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 64-67.

• Μετά μία γεμάτη καριέρα 20 και πλέον ετών, ο Μιχάλης Κακιούζης ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την ενεργό δράση. Με γραπτή του δήλωση έκανε μία μικρή αναδρομή στις στιγμές που έζησε, ξεχωρίζοντας την πορεία του με τη φανέλα της ΑΕΚ και φυσικά τα μετάλλια ως αρχηγός της Εθνικής ανδρών στο Ευρωμπάσκετ του 2005 και στο Μουντομπάσκετ του 2006.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή