Πιστός στο πλάνο του ο Ολυμπιακός, πέρασε και από Βιτόρια

Πιστός στο πλάνο του ο Ολυμπιακός, πέρασε και από Βιτόρια

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ατυπη «εκδίκηση» για τη μοναδική ήττα που γνώρισε εκτός έδρας στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας πήρε ο Ολυμπιακός με την καθοριστική νίκη του κόντρα στη Λαμποράλ Κούτσα (82-76), στη «Φερνάντο Μπουέσα Αρίνα», και οι πρωταθλητές συνεχίζουν την προέλασή τους στη φάση των «16». Συνεπής στα αμυντικά καθήκοντά του και ουσιαστικός στην επίθεση, με τους Σπανούλη, Μάντζαρη και Χάντερ να προκαλούν τη μεγαλύτερη «ζημιά» στο καλάθι των Βάσκων, ο Ολυμπιακός έχασε τον έλεγχο του ρυθμού, μόνο στο πρώτο τρίλεπτο του αγώνα και για το ίδιο χρονικό διάστημα στο τρίτο δεκάλεπτο. Η αντίδρασή του, όμως ήταν ακαριαία και στις δύο περιπτώσεις, αφού «έκλεισε» το πρώτο δεκάλεπτο, προηγούμενος με 18-24, ενώ στην τρίτη περίοδο, όταν η Λαμποράλ μείωσε μέχρι τους 5 πόντους (54-59), δεν έχασε την ψυχραιμία του και διεύρυνε τη διαφορά πόντων σε διψήφιο αριθμό.

Ο περιορισμός του Γιάννη Μπουρούση (ήταν ψυχολογικά επηρεασμένος από τον θάνατο του πεθερού του, Μάκη Ψωμιάδη) ήταν το πρώτο «κλειδί» της τακτικής του Ολυμπιακού, ενώ ουδείς εκ των Κοζέρ, Χάνγκα και Σενγκέλια κατάφερε να πάρει πρωτοβουλίες στην επίθεση της Λαμποράλ. Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από τη δύσκολη έδρα της Βιτόρια, όπου είναι πολύ πιθανό να ηττηθούν άλλες ομάδες που θα διεκδικήσουν την πρόκριση στα πλέι οφ, ενώ βάζει «πλώρη» για την απόκτηση και του πλεονεκτήματος έδρας από τις δύο πρώτες θέσεις του ομίλου του.

ΛΑΜΠΟΡΑΛ: Τζέιμς 16 (1), Κοζέρ 7 (1), Πλάνινιτς 4, Σενγκέλια 7, Χάνγκα 7 (1), Μπουρούσης 12, Μπλάζιτς 7 (1), Ντιόπ 4, Τιγί 7, Ανταμς 5 (1), Κορμπάτσο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Οντομ, Τζέιμς 7, Χάντερ 17, Παπαπέτρου 1, Σπανούλης 19 (3), Στρόμπερι, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης 15 (1), Αγραβάνης 5 (1), Μάντζαρης 14 (3), Χάκετ 4, Αθηναίου.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής: Ε΄ όμ.: Νταρουσάφακα – Τσεντεβίτα 72-79. Σήμερα: Λοκομοτίβ – Εφές, Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε. ΣΤ΄ όμ.: ΤΣΣΚΑ – Ρεάλ 95-81, Μπαρτσελόνα – Χίμκι 87-70. Σήμερα: Μπάμπεργκ – Ζαλγκίρις.

• «Μονόδρομος» είναι η νίκη για τον Παναθηναϊκό στον σημερινό αγώνα (21.45) με την Ουνικάχα Μάλαγα για τη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, καθώς οι «πράσινοι» θέλουν να ισοφαρίσουν την ήττα της πρεμιέρας από την Φενέρμπαχτσε.

«Αντιμετωπίζουμε μια ποιοτική ομάδα και ξέρουμε πως θα πρέπει να έχουμε πολύ καλή απόδοση για να νικήσουμε. Περιμένω από τους παίκτες μου να παλέψουν από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και πιστεύω ότι οι φίλαθλοί μας θα μας υποστηρίξουν και πάλι, όπως κάνουν σε κάθε παιχνίδι στο ΟΑΚΑ», είπε ο Σάσα Τζόρτζεβιτς.

• Σαρωτικός ήταν ο Αρης, την Τετάρτη, στην πρεμιέρα των «32» του Γιούροκαπ, νικώντας εύκολα τη λιθουανική Νεπτούνας (84-58) και έβαλε πλώρη για την πρόκριση. Oι «κίτρινοι» είχαν πρώτους σκόρερ τους Αμερικανούς Ουάιτ (19π.) και Μακ Νιλ (18 π.). Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ δεν άντεξε στην έδρα της αήττητης Βαλένθια και στο τέταρτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι αύξησαν το προβάδισμα στο σκορ και επικράτησαν με 78-62. Ο Ντούβνιακ σημείωσε 14 πόντους, 11 ο Χάτσερ και 10 ο Μαργαρίτης, ενώ δεν έπαιξε ο Βασιλειάδης.

• Στην επιλογή του Αμερικανού γκαρντ Ντιόντε Κρίστμας (29 χρ., 1.96 μ.), που έχει φορέσει τη φανέλα του ΠΑΟΚ και του Ρεθύμνου, την τελευταία πενταετία, καταλήγει η ΑΕΚ, όπως ανακοινώθηκε, υλοποιώντας την εισήγηση του προπονητή της, Γιούρι Ζντοβτς.

• Οι Ντένβερ Νάγκετς αποδέσμευσαν τον Κώστα Παπανικολάου ύστερα από δύο μήνες συνεργασίας. Ο διεθνής φόργουορντ βρίσκεται ξανά σε αναζήτηση ομάδας στο ΝΒΑ ή στην Ευρώπη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή