Xαμηλό το «ταβάνι» για Παναθηναϊκό

Xαμηλό το «ταβάνι» για Παναθηναϊκό

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πάθημα της Μάλαγας, παρά τη νίκη του πριν από μία εβδομάδα, δεν έγινε «μάθημα» στον Παναθηναϊκό και ο Ερυθρός Αστέρας «γεύτηκε» την πρώτη νίκη του (63-74) στη φάση των «16». Ο δρόμος της πρόκρισης γίνεται δυσκολότερος για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος πρόσθεσε έναν ακόμα διεκδικητή εισιτηρίου για τα προημιτελικά. Μάλιστα, η διοίκηση της ΚΑΕ επέβαλε πρόστιμο ενός μισθού σε τεχνικό τιμ και παίκτες.

Η σερβική ομάδα ήταν διαβασμένη, «χάλασε» τη δημιουργία παιχνιδιού από τους Καλάθη – Διαμαντίδη – Φελντέιν και από το πρώτο δεκάλεπτο δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν τα… ηνία του ρυθμού. Οι πρωταθλητές Σερβίας δεν διέθεταν παίκτες – σταρ που θα έπαιρναν επιθετικές πρωτοβουλίες, αλλά έπαιξαν ομαδικά, ορθολογιστικά και εκμεταλλεύτηκαν τη «θολωμένη» σκέψη των αντιπάλων τους, αλλά και του Τζόρτζεβιτς που έκανε συνεχείς αλλαγές, μην έχοντας υπομονή σε κάθε σχήμα που χρησιμοποίησε.

Εύκολα αντιμετωπίσιμος, λόγω της μονότονης τακτικής που είχε με τα βεβιασμένα και άστοχα τρίποντα (2/12 στο ημίχρονο και 3/24 συνολικά) και της αδυναμίας να απειλήσει εντός της ρακέτας του Ερυθρού Αστέρα, ο Παναθηναϊκός στο πρώτο ημίχρονο (34-38), βρέθηκε να χάνει μέχρι και με επτά πόντους (30-37). Αμυντικά, οι «πράσινοι» ήταν ευάλωτοι και έδειχναν «αδιάβαστοι» στο πικ εν ρολ των φιλοξενούμενων που αξιοποίησαν τον Τσίμπρες, ενώ ο Ραντούλιτσα (δύο φάουλ από νωρίς) έπαιξε, μόλις, τέσσερα λεπτά και ο Τζόρτζεβιτς επιχείρησε να βρει λύσεις από τους Κούζμιτς και Παπαγιάννη, χωρίς αποτέλεσμα. Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Παναθηναϊκός ανέκαμψε πρόσκαιρα, με πρωταγωνιστή τον Ραντούλιτσα, μείωσε το προβάδισμα του Ερ. Αστέρα από τους 10 πόντους (36-46) στους δύο (48-50), αλλά δεν έπεισε ότι θα μπορούσε να «προσπεράσει» στο σκορ, καθώς το άγχος δεν νικήθηκε από την εμπειρία των παικτών του που δεν βρήκαν ουδέποτε την καθαρή σκέψη τους.

ΠΑΟ: Πάβλοβιτς, Γιάνκοβιτς 3 (1), Φώτσης, Ραντούλιτσα 12, Φελντέιν 12 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15, Καλάθης 7, Παπαγιάννης 4, Κούζμιτς 5.

ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ: Κίνσεϊ 9, Ντάνγκουμπιτς 6, Λάζιτς 11 (2), Μίσιτς 5 (1), Σιμόνοβιτς 5 (1), Γκούντουριτς 2, Γιόβιτς 9 (3), Μίλερ 4, Τσίρμπες 12, Στίματς 11.

Για την 3η αγωνιστική: Ε΄ όμ: Φενέρμπαχτσε – Λοκομοτίβ 85-79, Μάλαγα – Τσεντεβίτα 90-67. Σήμερα: Εφές – Νταρουσάφακα. Βαθμολογία: Φενέρμπαχτσε 6, Λοκομοτίβ 5, Μάλαγα 5, Ερυθρός Αστέρας 4, Παναθηναϊκός 4, Τσεντεβίτα 4, Εφές 3, Νταρουσάφακα 2.

ΣΤ΄ όμ: ΤΣΣΚΑ – Μπαρτσελόνα 93-82. Σήμερα: Χίμκι – Λαμποράλ, Ρεάλ – Ζαλγκίρις. Βαθμολογία: ΤΣΣΚΑ 5, Ολυμπιακός 4, Μπαρτσελόνα 4, Μπάμπεργκ 3, Λαμποράλ 3, Ρεάλ 3, Χίμκι 3, Ζαλγκίρις 2.

• Οι ιταλικές και οι γαλλικές ομάδες, πλην όσων έχουν υπογράψει δεκαετές συμβόλαιο με την Ευρωλίγκα, όπως η Αρμάνι Μιλάνο, θα συμμετέχουν στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA, από την περίοδο 2016-17.

Το πάνω χέρι ο Ολυμπιακός

O αήττητος και πρωτοπόρος Oλυμπιακός λογίζεται ως φαβορί για τη νίκη στον σημερινό αγώνα του με την Μπάμπεργκ, στο ΣΕΦ (21.45) για την 3η αγωνιστική της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα, αλλά άπαντες στους πρωταθλητές επισημαίνουν την επικινδυνότητα της γερμανικής ομάδας, εφόσον της δοθούν και οι ανάλογες… αφορμές.

«Μπορεί να μην έχει μεγάλη εμπειρία στην Ευρωλίγκα, μπορεί σαν σύλλογος να μην έχει μεγάλες διακρίσεις, αλλά ο τρόπος που αγωνίζεται είναι υψηλού επιπέδου. Εχει στόχους μέσα στο γήπεδο, έχει πλάνο, καλή χημεία και ρόλους. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και να έχουμε υπομονή» είπε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού έχει στον πάγκο της, τον πρώην προπονητή της Εθνικής, Αντρέα Τρινκέρι, ενώ ο Νίκος Ζήσης αποτελεί βασικό στέλεχός της και θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον κουμπάρο του, Βασίλη Σπανούλη. Παράλληλα, απροσδιόριστη χρονικά είναι η επιστροφή του Ματ Λοτζέσκι που συνεχίζει την αποθεραπεία του για τη θλάση οπίσθιου μηριαίου, πριν από 40 ημέρες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή