«Ερυθρόλευκος» ξανά ο Παπανικολάου

«Ερυθρόλευκος» ξανά ο Παπανικολάου

2' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η επιθυμία του Κώστα Παπανικολάου να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, ύστερα από 2,5 χρόνια και να παραμείνει παίκτης των «ερυθρολεύκων» για άλλα 2,5, σύμφωνα με το συμβόλαιο που υπέγραψε, έγινε σεβαστή από την Μπαρτσελόνα που δεν «ισοφάρισε», ως είχε δικαίωμα, την ελληνική πρόταση. Η σύσκεψη των Καταλανών για τον διεθνή φόργουορντ, διήρκεσε περισσότερο από τρεις ώρες, ο ίδιος ο παίκτης είχε δείξει τη σαφή προτίμησή του στον Ολυμπιακό και τελικά επιστρέφει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, μετά την πραγματοποίηση του «αμερικανικού ονείρου» του, με τη θητεία στους Χιούστον Ρόκετς και στους Ντένβερ Νάγκετς για ενάμιση χρόνο.

«Αποφασίσαμε να μη διατηρήσουμε τα δικαιώματα του παίκτη. Το σκεφτήκαμε πολύ. Αυτή τη στιγμή η ομάδα μας παίζει καλά και κρίναμε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αλλαγές. Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Δεν αποτέλεσε επιχείρημα να τον επανεντάξουμε για να μην ενισχυόταν ο Ολυμπιακός» είπε ο Τσίτσι Κρέους, εκ των συνεργατών του τεχνικού, Τσάβι Πασκουάλ. Ο Παπανικολάου αναμένεται μεθαύριο στην Αθήνα από το Ντένβερ, θα είναι θεατής στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στον β΄ γύρο των «16» στην Ευρωλίγκα.

• Το φάσμα του αποκλεισμού στη φάση των «32» του Γιούροκαπ, αντικρίζει ο ΠΑΟΚ που ηττήθηκε στην Πυλαία από τη γερμανική Ολτενμπουργκ (68-81), η οποία είναι το φαβορί για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης του ομίλου, εφόσον θα παίξει το δεύτερο παιχνίδι στην έδρα της. Οι Γερμανοί ήταν ανώτεροι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο, σταθεροποιώντας τη διαφορά του σκορ σε διψήφιο αριθμό πόντων (ημ. 28-44). Ο ΠΑΟΚ ήταν ανεπαρκής στην άμυνά του και η απουσία του Σχορτσιανίτη έγινε αισθητή. Πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ ήταν οι Χάτσερ (17π.), Μαργαρίτης και Μάρκοβιτς (11π.) και Βασιλειάδης (9π.) και από την Ολντενμπουργκ, οι Κιουβάλε (15π.), Κράμερ (12π.) και Ντούγκινς (11π.).

Παρόμοια τύχη είχε και ο Αρης που ηττήθηκε από την Αλμπα στο Βερολίνο με 82-67. Οι «κίτρινοι» υπέστησαν τη δεύτερη ήττα τους στη διοργάνωση και τέταρτη συνεχόμενη Ελλάδα και Ευρώπη. Οι Γουότερς και Μακ Νιλ είχαν από 20 πόντους αλλά δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη. Για τους Γερμανούς σπουδαίο παιχνίδι πραγματοποίησε ο Κικάνοβιτς με 22 πόντους.

• Το Τορίνο στην Ιταλία, η Μανίλα στις Φιλιππίνες και το Βελιγράδι στη Σερβία, είναι οι τρεις πόλεις που επιλέχτηκαν από τη FIBA για να φιλοξενήσουν τα τρία προολυμπιακά τουρνουά (4-10 Ιουλίου). Η κλήρωση των Εθνικών ομάδων που θα συμμετάσχουν θα γίνει στις 26 Ιανουαρίου και φυσικά το ελληνικό συγκρότημα ελπίζει στην αποφυγή του ταξιδιού στις μακρινές Φιλιππίνες, λόγω των διαφορετικών καιρικών συνθηκών και των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων προετοιμασίας. Στη Γαλλία θα φιλοξενηθεί το προολυμπιακό τουρνουά Γυναικών (13-19 Ιουνίου).

• Στο Κράσνονταρ για τον αυριανό αγώνα με τη Λοκομοτίβ Κούμπαν, από την οποία ηττήθηκε δις στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, βρίσκεται από χθες η αποστολή του Παναθηναϊκού. Στην ΑΕΚ, ο Γιούρι Ζντοβτς έχει καταλήξει στην επιλογή του Αμερικανού, Τζέι Κόβαν Μπράουν για την ενίσχυση στη θέση του σούτινγκ γκαρντ και σήμερα αναμένεται η οριστικοποίηση της απόκτησής του. Ο Μπράουν έχει αγωνισθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα με το Ρέθυμνο και τον ΚΑΟΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή