Χάνει πολύτιμο έδαφος ο Παναθηναϊκός

Χάνει πολύτιμο έδαφος ο Παναθηναϊκός

3' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον… διαγωνισμό τριπόντων που κατέληξε ο αγώνας του Παναθηναϊκού με τη Λοκομοτίβ στα τελευταία τρία λεπτά, οι «πράσινοι» δεν είχαν απαντήσεις στο προσωπικό «κρεσέντο» των Αμερικανών Ντρέιπερ και Ντιλέινι, οι οποίοι οδήγησαν τη ρωσική ομάδα στη νίκη (76-67), με τη χαρακτηριστική ευστοχία τους από τη γραμμή των 6,75 μ. Στην τρίτη φετινή συνάντησή τους, η Λοκομοτίβ βρήκε και πάλι έναν διαφορετικό τρόπο, συγκριτικά με τα δύο προηγούμενα παιχνίδια, για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα του Παναθηναϊκού, που ήταν κάκιστη, συμπτωματικά, στο πρώτο και στο τελευταίο τετράλεπτο. Οταν, δηλαδή, η Λοκομοτίβ προηγήθηκε με 12-0 στο σκορ, καθώς και όταν μετέτρεψε το 64-64 σε 73-65, από τα τρία τρίποντα του Ντρέιπερ και το καθοριστικό του Ντιλέινι.

Το αμερικανικό δημιούργημα της Λοκομοτίβ δικαίωσε τον Ελληνα τεχνικό Γιώργο Μπαρτζώκα για τις επιλογές του, και η ευστοχία που είχαν οι δυο καλύτεροι παίκτες του εξασφάλισε την τρίτη νίκη της ρωσικής ομάδας στο Τοπ 16. Αντίθετα, ο Παναθηναϊκός, που έχει στο ενεργητικό του μόνο μία νίκη (επί της Μάλαγα) και τρεις ήττες, επιβεβαίωσε την απουσία παίκτη που θα έχει ευχέρεια στο σκοράρισμα και κυρίως θα διαθέτει το «ένστικτο του δολοφόνου», κάθε φορά που ο αγώνας είναι στην «κόψη του ξυραφιού». Μπορεί ο Φώτσης, ύστερα από τρία άστοχα τρίποντα, να ευστόχησε σε τρεις συνεχόμενες προσπάθειες και να έβαλε δύσκολα στη Λοκομοτίβ, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν είχε αξιόπιστες επιθετικές λύσεις από τους περιφερειακούς του. O Σάσα Τζόρτζεβιτς στη διαχείριση των εννέα παικτών που χρησιμοποίησε δεν είχε την αναμενόμενη προσφορά από τους περισσότερους.

Σε κακή ημέρα ο Καλάθης, που ήταν επηρεασμένος από την τενοντίτιδα στον ώμο, ο Πάβλοβιτς ήταν «άφαντος», η απόδοση του Διαμαντίδη δεν έκανε τη διαφορά, χωρίς «πτήσεις» ο Γκιστ και μικρή βοήθεια από τον Ραντούλιτσα στο τέταρτο δεκάλεπτο.

Ο Παναθηναϊκός πέταξε τον… ιδρώτα του στο τελευταίο τετράλεπτο του πρώτου ημιχρόνου (38-39), καθώς είχε προηγηθεί και με διψήφια διαφορά (24-34), χάρη στον Γιάνκοβιτς, αλλά, όπως συνηθίζει, δεν είχε διάρκεια καλής απόδοσης και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Οι γηπεδούχοι «ροκάνισαν» τη διαφορά, χωρίς να… υπερβάλλουν στην άμυνά τους και αξιοποίησαν την ικανότητα που έχουν στην ταχύτατη μεταφορά της μπάλας στην επίθεση (τρανζίσιον).

Ο Τζόρτζεβιτς χαρακτήρισε αδικαιολόγητη την τεχνική ποινή που δέχθηκε, γιατί έπιασε το κεφάλι του ύστερα από φάουλ που καταλογίσθηκε στον Φώτση.

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ: Ντιλέινι 14 (3), Σίνγκλετον 4, Ράντολφ 11 (1), Ντρέιπερ 20 (6), Κλαβέρ 4, Κολιούσκιν, Βορόνοφ 6, Ζούμπκοφ 9 (2), Μπρόεκοφ 8 (1).

ΠΑΟ: Πάβλοβιτς 1, Γιάνκοβιτς 12 (2), Φώτσης 12 (3), Ραντούλιτσα 11, Φελντέιν 13 (3), Διαμαντίδης 7 (1), Γκιστ 5, Καλάθης 4 (8 ασ.), Κούζμιτς 2.

Στον Ε΄ όμιλο: Τσεντεβίτα – Εφές Αναντολού 84-80. Σήμερα: Νταρουσάφακα – Φενέρμπαχτσε, Ερυθρός Αστέρας – Μάλαγα. Για τον ΣΤ΄: Χίμκι – Μπάμπεργκ.

Παγίδες στο Κάουνας για Ολυμπιακό

Tις «πληγές» της ήττας από την Μπάμπεργκ, πριν από μια εβδομάδα στο ΣΕΦ, θέλει να επουλώσει σήμερα (19.45) ο Ολυμπιακός, στο παγωμένο Κάουνας (-13 βαθμοί), όπου θα αντιμετωπίσει τη Ζαλγκίρις του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Τρεις ημέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, οι «ερυθρόλευκοι» καλούνται να παρουσιαστούν συγκεντρωμένοι, όπως είπε ο προπονητής τους, Γιάννης Σφαιρόπουλος και να επαναλάβουν τις πειστικές εμφανίσεις που είχαν πραγματοποιήσει στις δύο πρώτες αγωνιστικές της φάσης των «16» στην Ευρωλίγκα.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ζαλγκίρις να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα της. Να ξεκινήσουμε με τις σταθερές που έχουμε και να πάμε το παιχνίδι στις δικές μας αρχές. Πρόκειται για αντίπαλο που μπορεί να “σκοτώσει”, αν το επιτρέψεις» τόνισε ο Ελληνας τεχνικός που θα μάθει στην πρωινή προπόνηση, αν θα έχει στη διάθεσή του, τον Γιώργο Πρίντεζη, λόγω μυϊκού σπασμού στη μέση.

«Οσα έζησα στον Ολυμπιακό, με οδήγησαν στην επιστροφή μου. Ο προπονητής θα αποφασίσει πότε θα παίξω. Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα για το ήθος που δίδαξε» δήλωσε ο Κώστας Παπανικολάου που έφθασε στην Αθήνα και υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή