Προσπέρασε τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός με 80-66

Προσπέρασε τον ΠΑΟ ο Ολυμπιακός με 80-66

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα… ημίχρονο, (το πρώτο) αποδείχθηκε αρκετό στον Ολυμπιακό για να νικήσει τον Παναθηναϊκό (80-66) στο ΣΕΦ και να τον προσπεράσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας, ανατρέποντας την πρωτοκαθεδρία των «πρασίνων», ύστερα από 15 αγωνιστικές. Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» έχουν «αγκαλιάσει» το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στους τελικούς των πλέι οφ, εκτός αν η ΑΕΚ ή ο Αρης προβάλλουν στις έδρες τους, αντιρρήσεις στους πρωτοπόρους.

Ο Παναθηναϊκός που έχει, θεωρητικά, μόνο μια δύσκολη έξοδο στη Θεσσαλονίκη κόντρα στον ΠΑΟΚ, δεν… εμφανίστηκε ποτέ στο παρκέ του ΣΕΦ για το πρώτο ημίχρονο (53-29) του χθεσινού ντέρμπι. Μπορεί ο Ολυμπιακός να άρχισε το παιχνίδι με μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσοχή στην άμυνα, αλλά ουδείς στους γηπεδούχους ανέμενε ότι ο «αιώνιος» αντίπαλός του θα κατέρρεε, μετά το πρώτο πεντάλεπτο, θα είχε ενεργητικό, μόλις, εννέα πόντων στην πρώτη περίοδο και το σκορ θα έφτανε σε διαφορά 30 πόντων (49-19 στο 18΄) με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη και Στρόμπερι.

Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν για τις δύο ευρωπαϊκές ήττες τους από την Μπάμπεργκ και τη Ζαλγκίρις και δεν έχασαν την ευκαιρία να «πατήσουν γκάζι» απέναντι στον κάκιστο Παναθηναϊκό που είχε διασωθέντα τον Ραντούλιτσα, αλλά δεν απέφυγε το «ναυάγιο», του οποίου η ανέλκυση στο δεύτερο ημίχρονο, αποδείχθηκε ότι ήταν ανέφικτη. Γιατί, μπορεί οι «πράσινοι» να ανέκαμψαν στο τρίτο δεκάλεπτο, παίζοντας με δύο πάουερ φόργουορντ (Γκιστ – Φώτσης), να σκόραραν 25 πόντους και να δέχτηκαν 13, αλλά ο Ολυμπιακός διέθετε την εμπειρία και αξιοποίησε τον παράγοντα της έδρας. Επίσης, έκανε σωστή διαχείριση του χρόνου και του σκορ, ενώ ο Παναθηναϊκός «πέταξε» τέσσερις καθοριστικές επιθέσεις, όταν μείωσε τη διαφορά μέχρι την κατώτατη τιμή των 9 πόντων. Το συν 12 του Ολυμπιακού (66-54) στην αρχή της τέταρτης περιόδου, προστατεύτηκε από δύο συνεχόμενα τρίποντα του Χάκετ, ενώ στον αντίποδα, ο Καλάθης ήταν «μαύρη τρύπα» στην επίθεση (λόγω και τραυματισμού), ο Πάβλοβιτς ήταν και πάλι «άφαντος» και ο Ραντούλιτσα «κόλλησε» στους 12 πόντους του πρώτου ημιχρόνου. Μικρό ροτέισον και ανάγκη μιας μεταγραφής ξένου για τον Παναθηναϊκό που έχασε και τον Διαμαντίδη ο οποίος αποχώρησε (γύρισε το πόδι του).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Χάντερ 6, Σπανούλης 17 (3), Στρόμπερι 14 (2), Πρίντεζης 5, Μάντζαρης 4, Τζόνσον-Οντομ 2, Παπαπέτρου 3 (1), Μιλουτίνοφ 6, Αγραβάνης, Χάκετ 16 (3), Αθηναίου 6 (2).

ΠΑΟ: Γιάνκοβιτς, Φελντέιν 16 (2), Γκιστ 10, Καλάθης 3, Κούζμιτς 3, Πάβλοβιτς 3, Φώτσης 9 (3), Ραντούλιτσα 12, Παππάς 2, Διαμαντίδης 8 (2), Παπαγιάννης.

Τα άλλα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής: ΑΕΚ – Λαύριο 90-82, Αρης – Αρκαδικός 86-52, Ρέθυμνο – Κολοσσός 95-87, Κηφισιά – ΠΑΟΚ 97-92, Κόροιβος – Απόλλων 58-59.

• Η Εθνική Ανδρών θα γνωρίσει σήμερα τους αντιπάλους της στο ένα εκ των τριών προολυμπιακών τουρνουά (4-10 Ιουλίου), καθώς και την πόλη που θα ταξιδέψει (Τορίνο, Βελιγράδι, Μανίλα) από την κλήρωση που θα γίνει στο «Ηouse of Basketball» στην Ελβετία. Επικεφαλής θα τεθούν οι Εθνικές ομάδες των τριών χωρών που ανέλαβαν και τις συγκεκριμένες διοργανώσεις (Ιταλία, Σερβία, Φιλιππίνες), ενώ η Ελλάδα συμπεριλήφθηκε στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, μαζί με τη Γαλλία και τη Σερβία.

• Την τελευταία του ευκαιρία πρόκρισης στους 16 του Γιούροκαπ θα έχει σήμερα (20.00) ο ΠΑΟΚ, στην έδρα της γερμανικής Ολντενμπουργκ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή