Στον Γιαννακόπουλο ο Τζόρτζεβιτς

Στον Γιαννακόπουλο ο Τζόρτζεβιτς

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η άμεση μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού, κρίθηκε αναγκαία στην έκτακτη συνάντηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Σέρβο τεχνικό, Σάσα Τζόρτζεβιτς, μετά την ήττα των «πρασίνων» από τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και την άσχημη αρχή που έχουν κάνει στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας. Θέμα αντικατάστασης του Τζόρτζεβιτς δεν τέθηκε στη συνάντηση, ενώ συζητήθηκε διεξοδικά η συνολική πορεία του «τριφυλλιού» από τις αρχές της φετινής περιόδου. Ο «Σάλε» ανέλαβε την ευθύνη των μεταγραφών που έγιναν το καλοκαίρι -με εξαίρεση τον Νικ Καλάθη- και αποφασίσθηκε να προχωρήσει στην αντικατάσταση του Πάβλοβιτς και πιθανότατα του Κούζμιτς, ενώ υπάρχει μια κενή θέση ξένου παίκτη. Ο Παναθηναϊκός θα αναζητήσει καλύτερη επιλογή από τον Αμερικανό, Τζόναθαν Γκίμπσον, με τον οποίο είχε συμφωνήσει, ενώ η δεύτερη μεταγραφή θα αφορά τις θέσεις των ψηλών. Και στις δύο περιπτώσεις, δεν υπάρχει πληθώρα επιλογών στη συγκεκριμένη χρονική φάση.

• Πλήρης θα παραταχθεί ο Ολυμπιακός στη Μαδρίτη για τον αυριανό αγώνα του με τη Ρεάλ, στην 5η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, καθώς στην αποστολή θα συμπεριληφθούν ο Ματ Λοτζέσκι που ολοκλήρωσε αποθεραπεία 45 ημερών και ο Κώστας Παπανικολάου που επέστρεψε προσφάτως. Η νίκη επί του Παναθηναϊκού, χαρακτηρίζεται από τους «ερυθρόλευκους», ως εφαλτήριο για την έξοδο από την αγωνιστική κρίση που παρουσίασαν στους δύο τελευταίους αγώνες της Ευρωλίγκας.

• Ο ΠΑΟΚ ηττήθηκε από την Ολντενμπουργκ στη Γερμανία με 83-71 και απώλεσε τις ελπίδες πρόκρισης στους 16 του Γιούροκαπ. Ντούβνιακ και Μάρκοβιτς με 11 πόντους ο καθένας ήταν οι πρώτοι σκόρερ του ΠΑΟΚ και από την Ολντενμπουργκ ο Κράμερ με 23.

• «Μονόδρομος» πρόκρισης είναι για τον Αρη, η επίτευξη τριών συνεχόμενων νικών στις υπόλοιπες αγωνιστικές για την ολοκλήρωση της φάσης των «32» και η αρχή πρέπει να γίνει στον σημερινό αγώνα του με την Αλμπα (19.00), στη Θεσσαλονίκη. Ο Αρης διεκδικεί τη δεύτερη θέση του ομίλου που οδηγεί στους «16» και εφόσον εξασφαλίσει τη νίκη, θα επιδιώξει την κάλυψη των 16 πόντων της ήττας, πριν από μία εβδομάδα, στο Βερολίνο.

Η Εθνική ομάδα

H αποφυγή του ταξιδιού στη Μανίλα των Φιλιππίνων, ήταν το μεγάλο κέρδος της Εθνικής μπάσκετ από τη χθεσινή κλήρωση των τριών Προολυμπιακών τουρνουά (4-10 Ιουλίου), καθώς θα παίξει στον Α΄ όμιλο στο Τορίνο, με πρώτους αντιπάλους το Μεξικό και το Ιράν. Στον Β΄ όμιλο κληρώθηκαν η οικοδέσποινα Ιταλία, η Κροατία και η Τυνησία. Οι πρώτες ομάδες των δύο γκρουπ θα αναμετρηθούν και ο νικητής θα πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι Ιταλοί λόγω της έδρας και της επιστροφής του Ετόρε Μεσίνα στον πάγκο, έπειτα από 17 χρόνια, θα είναι οι δυνατότεροι συνδιεκδικητές της πρώτης θέσης. Τα άλλα τουρνουά: Βελιγράδι: Α΄ όμ: Σερβία, Ανγκόλα, Πουέρτο Ρίκο. Β΄ όμ: Ιαπωνία, Τσεχία, Λετονία. Μανίλα: Α΄ όμ: Τουρκία, Σενεγάλη, Καναδάς. Β΄ όμ: Γαλλία, Ν. Ζηλανδία, Φιλιππίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή